Wat is de beste manier om je auto te verkopen zonder inruil?

Je auto verkopen zonder inruil levert vaak de hoogste prijs op voor je oude auto. Je auto inruilen doe je namelijk altijd bij een autobedrijf. Dit autobedrijf, bijvoorbeeld een merkdealer of een universele garage, koopt jouw oude auto terwijl je er een andere auto terugkoopt. De prijs die je bij inruil ontvangt is eigenlijk een soort korting op de prijs van jouw nieuwe auto. Het autobedrijf verkoopt daarna je oude auto door aan een autohandelaar voor een hogere prijs of zet deze te koop in de showroom. De winst is voor het autobedrijf.

 

Verschillende mogelijkheden om je auto zonder inruil te verkopen

De prijs die het autobedrijf voor jouw oude auto betaalt, de inruilwaarde, is vrijwel altijd lager dan wanneer je de auto verkoopt zonder dat er sprake is van inruil. Het autobedrijf wil er bij verkoop namelijk ook wat op verdienen. De hoogste prijs ontvang je over het algemeen dan ook als je je auto direct verkoopt aan een geïnteresseerde koper. Je wilt je auto verkopen zonder inruil? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

 

Zonder inruil auto verkopen aan een particulier

Dit is waarschijnlijk de meest bekende manier om je auto te verkopen zonder inruil. En de meest bekende website hiervoor is uiteraard Marktplaats. Dat is ook wel meteen het grootste nadeel want er staan ruim 190.000 auto’s te koop op Marktplaats. Er zijn dus veel aanbieders, zowel particulieren als autobedrijven, die hun tweedehands auto’s te koop aanbieden. Aan de andere kant is de vraag naar occasions nu zo hoog dat het zeker de moeite waard kan zijn om je auto zonder inruil te verkopen op Marktplaats. Het voordeel is dat je vaak de hoogste prijs ontvangt. Een bekend nadeel is dat je de verkoop helemaal zelf doet en moet reageren op e-mails en berichten van kopers, of ze telefonisch te woord moet staan. Bovendien willen kopers de auto vaak eerst zien en veel verkopers willen liever geen kopers aan de deur.

 

Zonder inruil auto verkopen aan een garage

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat ook autobedrijven gebruikte auto’s willen inkopen van particuliere verkopers. Vroeger waren ze hierin niet echt geïnteresseerd, maar door de schaarste op de markt voor gebruikte auto’s is het nu ook mogelijk om je auto te verkopen aan een autobedrijf zonder inruil. Je koopt er in dat geval dus niet een andere auto voor terug. Je kan je auto nog niet bij elk autobedrijf verkopen zonder inruil, maar wie online gaat zoeken komt er meestal wel eentje tegen die belangstelling heeft. Je auto zonder inruil verkopen aan een autobedrijf heeft zeker voordelen. Het is betrouwbaar en je krijgt geen kopers aan de deur. Nadeel is dat je waarschijnlijk een lagere prijs ontvangt voor jouw auto omdat het autobedrijf er bij verkoop ook geld aan wil verdienen.

 

Zonder inruil auto online verkopen

Een derde mogelijkheid om je auto zonder inruil te verkopen is online. Er zijn tegenwoordig meerdere aanbieders, zoals ikwilvanmijnautoaf, die jouw oude auto zonder inruil kopen. Hoe werkt dat? Bij ikwilvanmijnautoaf.nl hebben we een groot kwalitatief netwerk van geselecteerde autokopers. Dit zijn vaak autobedrijven maar ook autohandelaren en andere geïnteresseerde partijen die gebruikte auto’s inkopen. Als je jouw auto wil verkopen zonder inruil dan hoef je deze alleen maar aan te melden op onze website. Je vult online het kenteken in en aanvullende informatie over je auto. Daarna komt deze terecht in een veiling waar de bij ons aangesloten bedrijven op jouw auto kunnen bieden. Na de veiling ontvang je van ons het beste bod. Accepteer je het bod? Dan is je auto verkocht! Je hoeft je alleen nog maar een afspraak te maken over de betaling en aflevering van de auto.

 

Conclusie

Je auto inruilen betekent in de praktijk dat je je oude auto verkoopt aan de garage waar je ook weer een andere auto koopt. De verkoopprijs van je oude auto is de inruilprijs en kan worden gezien als korting op de prijs van je nieuwe auto. De inruilprijs is vaak lager dan het bedrag waarvoor je je auto aan een particulier kan verkopen. Het autobedrijf verkoopt jouw oude namelijk auto weer door en verdient er zo aan. Je auto verkopen zonder inruil kan op verschillende manieren: aan een particuliere koper, bij een geïnteresseerd autobedrijf of via online aanbieders als ikwilvanmijnautoaf.nl. Het voordeel hiervan is dat je geen kopers aan de deur hebt. Nadeel is dat de verkoopprijs waarschijnlijk iets lager is dan bij verkoop aan een particulier.

 

Wil je je auto zonder inruil verkopen? Meld je dan vandaag nog aan bij ikwilvanmijnautoaf.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands