Hoe werkt ikwilvanmijnautoaf? Bekijk ons stappenplan.

Jij hebt besloten om je auto te verkopen? Geen probleem. Wij van ikwilvanmijnautoaf.nl helpen je hier graag bij. Om je wat meer inzicht te geven in het verkoopproces, leggen wij je graag even onze werkwijze uit. Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Dan kun je ons 7 dagen per week op 053-208 4446 bereiken. Succes met de verkoop!

Stap 1

Ga naar het aanmeldformulier op onze homepage, voer hier het kenteken in (of kies voor handmatig gegevens invoeren). Op de volgende pagina vul je vervolgens de kilometerstand in en beantwoord je enkele vragen over de staat, daarna ga je door naar de details van je auto. Welke opties en accessoires maken jouw auto uniek? Geef het door, wees daarbij eerlijk en zo compleet mogelijk! Je voltooit de aanmelding met het uploaden van enkele foto’s van je auto en het delen van je contactgegevens, zodat wij je kunnen bereiken met de resultaten. Vanaf hier gaan wij voor je aan de slag!

Stap 2

Je auto komt binnen op onze afdeling voertuigcontrole, hier controleren we de aanmelding en nemen we contact met je op. Het lukt ons niet altijd om daadwerkelijk contact te krijgen, wij waarborgen minimaal één contactpoging.

Stap 3

Je auto wordt zichtbaar voor onze autodealers in een afgeschermde veiling (alleen zichtbaar voor autodealers), bij interesse kunnen zij direct een bod uitbrengen op jouw auto.

Stap 4

Het resultaat koppelen wij per telefoon en/of via e-mail aan je terug. Ben je het niet eens met de prijs of heb je geen bod ontvangen? Soms lukt het ons niet om een (reëel) bod af te geven, in overleg met jou kunnen we dan nogmaals je auto aanbieden in de veiling.

Stap 5

Ga je akkoord met het bod, dan is je auto verkocht! En dan..

Stap 6

Wij versturen per e-mail de verkoopovereenkomst en brengen je in contact met de kopende autodealer. Vervolgens maak je een afspraak met de kopende dealer, normaliter vindt de levering plaats bij de koper binnen 14 dagen na verkoop.

Stap 7

Iedereen is gebaat bij een vlekkeloze overdracht. Check daarom te allen tijde onderstaande punten:

  • Is het kentekenbewijs compleet?
  • Indien van toepassing dient het meest recente apk-keuringsrapport aanwezig te zijn
  • Zorg vóór de oplevering dat je voertuig schoon is. Zo kan de dealer checken of het voertuig in dezelfde staat verkeert zoals omschreven is tijdens de aanmelding
  • De eventueel aanwezige alarm-, audio-, en/of navigatieapparatuur dient naar behoren te werken
  • Is het onderhoudsboekje aanwezig?
  • Zijn alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig?
  • Zorg ervoor dat je je kunt identificeren met een geldig legitimatiebewijs

Stap 8

De koper controleert de auto aan de hand van de verkoopbevestiging, is de verkoop zoals omschreven dan is de verkoop rond! Middels een contante betaling of directe bankoverschrijving ontvang je vervolgens het overeengekomen bedrag. Ben je een schade vergeten te melden, of is er een schade ontstaan vlak voor levering? De koper mag in dat geval de verkoopprijs corrigeren met de kosten van deze schade, uiteraard in redelijk-en billijkheid. Ben je het niet eens met de correctie dan vervalt de oorspronkelijke verkoopovereenkomst. Wij helpen met vragen voor, tijdens na verkoop bij de levering aan de koper.

Is alles gelukt, gefeliciteerd, wij hebben je succesvol kunnen helpen met de verkoop.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands