Ikwilvanmijnautoaf.nl vs Wijkopenautos - de verschillen

Er zijn tegenwoordig talloze websites waar je je auto kan verkopen. Bekende advertentiewebsites zijn bijvoorbeeld Marktplaats, AutoTrack, AutoTrader of bijvoorbeeld Autoscout24. De sites zijn populair bij adverteerders en er komen ook veel potentiële kopers, maar er zitten ook nadelen aan om je auto op deze manier te verkopen. Zo moet je voor elke site een nieuwe advertentie maken, en bovendien is het vaak niet gratis. Normaliter moet je namelijk betalen voor het plaatsen van een advertentie.


Je auto online verkopen

Daar komt bij dat je je advertenties na het plaatsen in de gaten moet houden. Als er serieuze biedingen zijn kan je hierop reageren door contact op te nemen met de bieder, maar als er veel onzinbiedingen zijn dan kost je dat weer veel tijd. Ook zakt je advertentie al snel naar beneden en trekt deze minder bezoekers. Alleen tegen betaling is het dan mogelijk je advertentie hoger in de zoekresultaten te krijgen. Heb je een serieus bod? Dan beginnen de onderhandelingen pas echt. Als je geluk hebt kan je snel effectief zakendoen met een koper, maar het kan ook weken duren voordat je je auto daadwerkelijk hebt verkocht, en in de tussentijd allemaal 'kopers' aan de deur hebt gehad.

 

Wat is het verschil tussen ikwilvanmijnautoaf.nl en wijkopenautos.nl?

Als je geen zin hebt in zoveel gedoe om je tweedehands auto te verkopen dan is er ook een andere mogelijkheid. De laatste jaren zijn er namelijk verschillende verkoopsites bijgekomen zoals ikwilvanmijnautoaf.nl en wijkopenautos.nl. Zij worden steeds bekender omdat ze je veel zorgen uithanden nemen en gemak bieden bij het verkopen van een auto. Steeds vaker kiezen mensen er daarom voor om via deze sites hun gebruikte auto te verkopen. Maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste verschillende tussen deze twee bekende verkoopsites? Hieronder leggen we dat uit.

 

Definitieve verkoopprijs of taxatie

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Bij ikwilvanmijnautoaf ontvang je online een definitieve verkoopprijs op basis van de omschrijving van je auto en bijgevoegde foto’s. Daarna kan je de auto rechtstreeks aan het autobedrijf verkopen. De prijs die je online ontvangt is ook de daadwerkelijke verkoopprijs, tenzij de auto sterk afwijkt van de omschrijving. Krijg je toch spijt van de verkoop? Dan kun je altijd kosteloos annuleren.

Voordeel:

 • Je ontvangt een definitieve verkoopprijs en geen prijsindicatie.
 • Persoonlijke hulp en begeleiding van ervaren medewerkers.
 • Het verkoopvoorstel is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.
 • Toegang tot een uitgebreid exclusief netwerk van autobedrijven.

Nadeel:

 • De aanmelding is uitgebreider en kost een paar minuten. Ook is het nuttig goede foto’s te maken van je auto.

 

Wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl wordt je auto online getaxeerd, en je ontvangt direct een globale waarde op basis van de voertuiggegevens. Als je deze waarde oké vindt dan ga je naar een vestiging van wijkopenautos.nl waar je auto wordt beoordeeld en in principe wordt ingekocht voor het afgesproken bedrag.

Voordeel:

 • Je ontvangt direct een globale waardebepaling, dus als je alleen de waarde van je auto wilt weten ben je hier snel geholpen.
 • De taxatie is vrijblijvend, je bent niet verplicht de auto te verkopen.

Nadeel:

 • De afgegeven waarde is een prijsindicatie op basis van alleen het kenteken. Het is mogelijk dat je bij de vestiging van wijkopenautos.nl een lagere prijs ontvangt.
 • Je moet een afspraak maken bij één van de vestigingen voor een bindend bod en er naartoe rijden.Afleveren auto 

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Bij ikwilvanmijnautoaf.nl ontvang je online een vrijblijvend bod op je auto. Ga je hiermee akkoord? Dan is je auto verkocht aan het autobedrijf. Je hoeft nu alleen nog maar een afspraak te maken met het autobedrijf over aflevering en betaling. Dit kan betekenen dat je de auto zelf aflevert, maar de koper kan de auto ook ophalen.

Voordeel:

 • Zekerheid. Alleen als je auto sterk afwijkt van de omschrijving kan de koper een nieuw (lager) bod doen maar in alle andere gevallen is het eindbod dat je online hebt ontvangen ook echt de verkoopprijs.
 • Jouw afspraak met de koper is dus echt de enige afspraak die je hoeft te maken. 

Nadeel:

 • Het kan gebeuren dat je ver moet rijden om de auto af te leveren. Er zijn echter ook veel kopers die de auto met alle plezier ophalen, dus de kans dat je inderdaad ver moet rijden is niet heel groot.

 

Wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl maak je een afspraak bij een van de vestigingen om je auto definitief te verkopen. Er zijn meer dan 25 vestigingen zodat er altijd wel eentje dichtbij is, maar in sommige regio's zoals Zeeland, Groningen en Friesland zijn er minder vestigingen dan in de Randstad en is de afstand groter.

Voordeel:

 • Meestal een lokale vestiging in de buurt

Nadeel:

 • In sommige regio's is de afstand groter
 • Het is niet zeker dat je je auto daadwerkelijk verkoopt. Als je bij de vestiging een lager bod krijgt en dat afwijst heb je voor niets het hele stuk gereden.

 

Conclusie

Zowel ikwilvanmijnautoaf.nl als wijkopenautos.nl zijn handige websites om zonder gedoe je auto te verkopen. Beide diensten zijn gratis, waarbij ikwilvanmijnautoaf.nl ook nog eens de mogelijkheid biedt om de verkoop kosteloos te annuleren. Al met al bieden beide sites vooral heel veel gemak. Je hebt geen gedoe aan de deur en onderhandelingen met vage kopers, maar vooral zekerheid en duidelijkheid. Overigens kun je bij ikwilvanmijnautoaf.nl niet alleen je auto verkopen maar kun je er ook terecht voor de verkoop van je camper, caravan of vrachtwagen.

Wil je de hoogste prijs? Dan kan je je auto beter direct verkopen aan een particulier of autobedrijf. Wil je een goede prijs en snel, zonder problemen van je auto af? Dan is aanmelden bij ikwilvanmijnautoaf.nl zeker een goed idee. Aanmelden is eenvoudig: vul het kenteken van je auto in en alle details, upload een aantal goede foto's en je ontvang vanzelf een bod. Accepteer je het bod dan is de auto verkocht! Nu hoef je alleen nog een afspraak te maken over betaling en aflevering. Handig toch?

Credits foto - Findbyplate.com

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands