Hoe kun je een kapotte auto verkopen?

Wat kun je met een kapotte auto doen? Veel mensen denken dat hun auto niets meer waard is als deze een defect vertoont. Toch zijn er nog genoeg potentiële kopers te vinden. Wist je bijvoorbeeld wel dat auto’s die wij rijp voor de sloop vinden, in het buitenland juist nog veel geld waard zijn? 


Ondanks de alsmaar stijgende maandlasten blijft de auto ons favoriete vervoersmiddel. Toch worden veel automobilisten met hun neus op de feiten gedrukt wat betreft de financiën. Want waarom zou jij het jezelf moeilijk maken door de aanschaf van een nieuwe personenauto als je ook een goedkoper alternatief kunt vinden?


Occasion verkopen

De vraag naar gebruikte auto’s neemt toe. Dat merkt de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl ook. Er worden dagelijks honderden auto’s voor verkoop aangemeld door consumenten en het MKB, waar de volgende dag al een erkende koper voor gevonden wordt. Autodealers uit heel Nederland vinden zo langzamerhand de weg naar de auto verkopen site om aan de stijgende vraag naar occasions te voldoen. Zij kunnen hun voorraad tweedehands auto’s nauwelijks aanvullen met inruilers, aangezien consumenten dit steeds minder doen. Hoe doen de occasion verkopen het eigenlijk in 2013? De verkoop van bedrijven aan consumenten is licht aan het schommelen. In september was er nog een daling te zien van 10,7 procent. Oktober en november verliepen alweer iets beter met een stijging van ruim twee procent. In totaal verkochten bedrijven de vorige maand ruim 66.000 exemplaren aan consumenten.


Zelf je gebruikte auto verkopen

De onderlinge verkoop van occasions tussen consumenten is redelijk stabiel. Nog steeds worden er op grote advertentie websites occasions aangemeld voor verkoop. Er worden dagelijks zelfs meer gebruikte auto’s voor verkoop aangemeld dan dat er per dag worden verkocht. Als het verkopen van een occasion al zo lastig is, hoe kun jij dan je kapotte auto verkopen? Een kapotte auto hoeft helemaal niet onverkoopbaar te zijn. Er zijn genoeg hobby automonteurs te vinden die graag oude, kapotte auto’s opknappen. Zorg wel dat je open kaart spelt. Op het moment dat je onduidelijke verhalen gaat verkondigen, haakt de potentiële koper af of wil de auto alleen voor een dumpprijs meenemen. Laat daarom vooraf bepalen wat er precies defect is, hoe het te herstellen is en wat de kosten zullen zijn.


Online aanbod

Hoewel we tegenwoordig alles via het internet kunnen regelen, kan het grote online aanbod van te koop aangeboden auto’s in je nadeel werken als jij een kapotte auto probeert te verkopen. Vooral als er veel auto’s van hetzelfde merk en model te koop staan. Een particulier wil natuurlijk liever een auto die rijdbaar is dan dat hij hier nog eerst geld in moet pompen. Dit geldt niet voor exclusieve auto’s.


Kapotte auto interessant voor export?

Wist je dat kapotte auto’s in andere landen veel geld waard kunnen zijn? Dit kan ook voor jouw auto gelden. Je zult versteld staan wat jij over de grens nog voor je auto kunt krijgen. Nederlandse auto’s zijn gewild in de auto export. Dit komt omdat wij relatief gezien onze auto’s goed onderhouden en het Nederlandse wegennet duurzaam is voor auto’s. Kijk hier om je schade auto te verkopen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands