Ikwilvanmijnautoaf vs ANWB Verkoopservice

Als je je auto wilt verkopen dan kan dat op verschillende manieren. Je kan de auto inruilen bij het autobedrijf waar je een andere auto gaat kopen, je kan de auto te koop aanbieden op Marktplaats of verkopen aan familie of vrienden. Een andere mogelijkheid is om je auto te verkopen via ikwilvanmijnautoaf. Ook zijn er andere platforms waar je dit kan doen zoals de ANWB Verkoopservice. In dit artikel kijken we naar de verschillen en overeenkomsten tussen ikwilvanmijnautoaf en de ANWB Verkoopservice.


Allereerst zijn er veel overeenkomsten tussen de beide websites. Zowel ikwilvanmijnautoaf als de ANWB Verkoopservice richten zich op particulieren die hun auto willen verkopen. De nadruk ligt hierbij op het gemak dat je ervan hebt. De verkoopprijs staat bij verkoop al vast, je hebt dus geen mensen aan de deur die willen onderhandelen over de prijs. En je weet bij beide aanbieders zeker dat je de auto daadwerkelijk hebt verkocht. Het is dus nooit ‘kijken maar niet kopen’.


Aanbieden auto bij ANWB verkoopservice en ikwilvanmijnautoaf

Het te koop aanbieden van je auto gaat bij de ANWB en ikwilvanmijnautoaf vrijwel hetzelfde. Je vult het kenteken in, de kilometerstand en nog een aantal gegevens over de auto. Ook stuur je een aantal foto’s mee zodat kopers een beter beeld krijgen van de staat waarin je auto verkeert en eventuele schades beter kunnen inschatten. Naast auto's kun je ook campers en caravans te koop aanbieden bij ikwilvanmijnautoaf.


De verkoopprijs

De ANWB werkt samen met BCA Autoveiling. Dit is een van de grootste veilinghuizen van Europa. Je ontvangt na het aanbieden van de auto binnen één werkdag een gegarandeerde prijs voor je auto. Deze prijs is twee dagen geldig en is in feite een vrijblijvend bod. Je hoeft er dus niet op in de gaan.


Bij ikwilvanmijnautoaf komt je auto in een afgesloten omgeving terecht. Het verschil is dat we over ons eigen netwerk beschikken van erkende autobedrijven die op je auto mogen bieden. Er zit dus geen groot veilinghuis tussen. Wij gaan actief op zoek naar een geschikte dealer en je ontvangt net als bij de ANWB een gegarandeerde prijs. Dit kan enkele dagen duren. Daarnaast krijg je de kans om je auto nogmaals aan te bieden wanneer je in de eerste instantie geen reëel bod ontvangt.


Kosten - ikwilvanmijnautoaf vs ANWB Verkoopservice

Het aanvragen van een verkoopprijs bij de ANWB Verkoopservice is gratis. Wel brengt de ANWB servicekosten in rekening wanneer je de auto via hun Verkoopservice daadwerkelijk verkoopt. Deze kosten zijn afhankelijk van de hoogte van de verkoopprijs, en worden in mindering gebracht op de prijs. Daarnaast betalen niet ANWB-leden hogere servicekosten dan leden. Om een voorbeeld te geven: brengt je auto tussen de 5000 en 10.000 euro op dan betalen niet leden 74,95 euro aan servicekosten en leden 64,95 euro.


Bij ikwilvanmijnautoaf is het verkopen van een auto altijd helemaal gratis. De kosten worden betaald door de aangesloten autobedrijven.


Inleveren of ophalen

Heb je je auto verkocht via de ANWB Verkoopservice? Dan moet je deze binnen 5 dagen inleveren bij een inleverpunt. Hier wordt de auto gecontroleerd en maakt een medewerker een proefrit. Hiervoor moet je eerst een afspraak inplannen. De auto zelf inleveren betekent dat je met twee personen en twee auto’s naar het inleverpunt moet rijden, tenzij je met het OV de terugreis kan maken. Extra regelwerk dus. Is alles in orde? Dan lever je de sleutels en papieren in en ontvang je een vrijwaringsbewijs. Daarna ontvang je binnen 2 werkdagen het geld op je rekening


In principe geldt bij ikwilvanmijnautoaf ook dat je de auto aflevert bij het autobedrijf dat de auto heeft gekocht. Hiervoor maak je zelf een afspraak met de kopende dealer. Is alles in orde? Dan ontvang je via een contante betaling of directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag op je rekening. Normaliter vindt de levering plaats bij de koper binnen 14 dagen na verkoop. Wel krijg je de kosten van de treinreis terug van ons vergoed. Daarnaast is het mogelijk om vooraf, dus voordat je instemt met de verkoop, aan te geven dat de auto bij jou thuis opgehaald moet worden. Dit geven we dan aan bij de koper.


Wie biedt de beste prijs?

Dat is moeilijk te zeggen. Zowel de ANWB als ikwilvanmijnautoaf werken volgens een veilingmodel. Je auto komt in een veiling terecht en kopers kunnen een bod uitbrengen. Het grootste verschil is dat de ANWB samenwerkt met BCA Autoveiling, dat de auto’s op zijn beurt aanbiedt bij aangesloten kopers. Bij ikwilvanmijnautoaf bieden we de auto’s rechtstreeks aan aan ons netwerk van aangesloten autobedrijven. Er zijn dus minder partijen bij betrokken, en een logisch gevolg is dat je als verkoper een betere prijs ontvangt. Toch kunnen we hier geen harde uitspraken over doen, de uiteindelijke prijs is afhankelijk van talloze factoren.


De garantie die je wel van ons krijgt is dat we de beste prijs voor je nastreven en zoveel mogelijk gedoe uit handen nemen!


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands