zonder gedoe. verkocht.

Verkoop veilig vanuit huis

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Iedereen met een auto heeft het wel eens meegemaakt: na een paar jaar is het tijd voor iets anders en je wilt je oude auto verkopen. Maar hoe doe je dat? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je auto te verkopen en we zetten ze voor je op een rijtje:


Wat is voor jou belangrijk als je je auto te koop zet? Kies je voor gemak, snelheid of ga je voor de hoogste prijs? Wil je zelf onderhandelen met potentiële kopers of besteed je alle zorgen liever uit aan een professionele bemiddelaar die namens jou met de kopende partij onderhandelt?


Auto verkopen - wat zijn je opties?

We hebben een overzicht gemaakt om je te helpen bij het maken van je keuze. Dit voorbeeld is gebaseerd op de verkoop van een voertuig met een vraagprijs van € 9.000,-. Wist je dat je via ikwilvanmijnautoaf je auto geheel zorgeloos en soms zelfs binnen een dag zonder gedoe kan verkopen?


Auto verkopen aan dealer

Als je een goede relatie hebt met de dealer waar je de auto hebt gekocht kan je aanbieden om de auto aan dezelfde dealer te verkopen. Het voordeel is dat je het bedrijf al goed kent, en er zijn genoeg dealers die het prima vinden als je de auto na een paar jaar weer aan ze wilt verkopen. Een nadeel kan zijn dat je je oude auto soms alleen kan verkopen aan de dealer onder de voorwaarde dat je er ook weer een auto aanschaft. Het is handig om dit vooraf uit te zoeken.


Auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf

Een betrouwbare en eenvoudige manier om je auto snel te verkopen is door gebruik te maken van de online diensten van ikwilvanmijnautoaf. Op onze website kan je eenvoudig je auto verkopen zonder gedoe aan de deur. Het werkt heel eenvoudig: je voert het kenteken in van de auto en wat aanvullende informatie plus een aantal recente en duidelijke foto's. Daarna gaan wij voor je aan het werk om de auto zo snel mogelijk te verkopen aan een van de gecertificeerde dealers binnen ons netwerk! Ook profiteer je zo meteen van een betere onderhandelingspositie bij de aanschaf van een andere auto.


Auto verkopen aan familie

Je auto verkopen aan een familielid lijkt op het eerste gezicht heel interessant. Je kent elkaar en je hebt geen vreemden aan de deur. Maar het kan ook vervelend zijn want wat gebeurt er als je de auto hebt verkocht aan je oom, tante, neefje of nichtje en er zijn problemen met de auto? In het ergste geval kan er ruzie ontstaan en dan heb je al snel spijt van het verkopen van je auto aan dat familielid.


Verkopen via verkoopsites en social media

Je auto verkopen aan een particulier via verkoopsites of social media kan interessant zijn. Het voordeel is dat je na verkoop geen inruil meer hebt en dat verbetert je onderhandelingspositie als je gaat shoppen voor een andere auto. Via verkoopsites en social media kun je snel in contact komen met andere particulieren die wellicht interesse hebben in jouw auto. Bekende sites zijn Marktplaats en Autoscout. Ook op Facebook en andere social media zijn speciale autoverkoop groepen in opkomst. Maar: veel mensen vinden het verkopen van een auto aan een particulier vervelend en moeilijk. Je krijgt mensen aan de deur waar je de auto aan kan verkopen en dat betekent onderhandelen over de prijs, proefritjes maken enzovoort. Een hoop gedoe dus om je auto te verkopen!


Hier kun je meer info over onze werkwijze vinden.


STAP 1

Aanmelden van je auto

Meld je voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je auto

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Auto verkoop tips! Makkelijker en sneller je auto verkopen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de verkoop van jouw auto makkelijker en sneller te laten gaan. Hou rekening met de onderstaande punten als je jouw auto gaat verkopen. Enkele van deze tips kan je natuurlijk ook gebruiken wanneer je een auto wilt kopen.


Je auto sneller verkopen met goede foto’s

Wist je dat je 80% meer kans hebt op het verkopen van jouw voertuig, als je duidelijke en recente foto’s toevoegt aan je advertentie? Dit is dus erg belangrijk. Hier lees je hoe je de beste foto's van je auto kunt maken.

Uiteraard maak je de beste foto’s als je je auto van tevoren goed hebt schoon gemaakt. Vergeet hierbij ook de binnenkant niet.


Verzamel je papieren en documenten

Heb je al je documenten nog compleet en paraat? Deze zijn van grote waarde voor een potentiële koper. Een complete set auto papieren bestaat uit:


 • Inschrijvingsbewijs (deel I en II)
 • Laatste keuringsbewijs
 • Onderhouds- en instructieboekjes
 • Eventuele aanschafnota’s
 • (kopie)facturen van recente onderhoudsbeurten, accessoires en reparaties
 • Alarmcertificaat
 • Eventuele codes van de autoradio
 • Gelijkvormigheidsattest (COC)


Waardevaste opties

Merk, model, bouwjaar en kilometerstand hebben de meeste invloed op de verkoopprijs van je auto. Maar ook eventuele extra accessoires kunnen de waarde van jouw auto. De volgende opties hebben het meeste invloed op de uiteindelijke biedingen:


 • Metallic lak, in een neutrale kleur
 • Airconditioning of climate control
 • Automatische versnellingsbak
 • Lederen bekleding
 • Trekhaak


Proefrit maken

Een belangrijk moment bij het kopen en verkopen van een auto is de proefrit. Hoor je afwijkende geluiden? Hoe schakelt de auto? Functioneren de opties (airco, ruitenwissers, verlichting) goed? Hoe ziet de auto eruit? Voldoet deze aan de omschrijving of ziet de auto er minder goed uit dan deze omschreven is?


Iedereen wilt zijn auto zo goed mogelijk presenteren, maar let op dat je eerlijke bent over alle minpunten en gebreken. Als verkoper zijnde heb je wettelijke gezien namelijk een mededelingsplicht.


Elke potentiële koper dient de mogelijkheid te krijgen om de auto uitvoerig te controleren. De een neemt hier iets meer de tijd voor dan de ander. In de meeste gevallen wil een potentiële koper een proefrit maken. Indien de koper een stukje zelfstandig gaat rijden, dan is het altijd raadzaam om een proefritverklaring te laten ondertekenen zodat jij niet voor de eventuele boetes of ongeval aansprakelijk wordt gesteld. Download hieronder een voorbeeld proefritverklaring en onderteken allebei deze verklaring.


Proefritverklaring downloaden


Deal! En nu?

Kies je ervoor om je auto te verkopen zonder tussenkomst van een professionele partij? Dan is het altijd handig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Dit zorgt ervoor dat je afspraken over prijs en de eventuele voorwaarden op papier hebt vastgelegd en onenigheid na de verkoop voorkomt. Ook al is een mondelinge overeenkomst volledig bindend en rechtsgeldig, vaak is het lastig om dit aan te tonen.


Download hieronder een voorbeeld van een koopovereenkomst. Deze kun je gebruiken bij de verkoop van je auto. Door dit allebei te ondertekenen voorkom je eventuele misverstanden.


Koopovereenkomst downloaden


Dan rest nog slechts de overdracht van jouw auto aan de koper. Lees hier de punten waar je rekening mee moet houden tijdens de overdracht.


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands