Auto verkopen?
Wij geven je 4 tips.

Iedereen met een auto heeft het wel eens meegemaakt: na een paar jaar is het tijd voor iets anders en je wilt je oude auto verkopen. Maar hoe doe je dat? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je auto te verkopen en we zetten ze voor je op een rijtje:

Kies je voor gemak, snelheid of ga je voor de hoogste prijs? Wil je zelf onderhandelen met de koper of besteed je alle zorgen liever uit aan een professionele bemiddelaar die namens jou met de kopende partij onderhandelt? We hebben een overzicht gemaakt om je te helpen bij het maken van je keuze. Dit voorbeeld is gebaseerd op de verkoop van een voertuig met een vraagprijs van € 9.000,-. Wist je dat je via ikwilvanmijnautoaf.nl meer dan 11.000 erkende dealers bereikt? Zonder gedoe. verkocht.

€7.500
Verkopen aan dealer
Veilig
Eenvoudig
Prijs
€8.250
Verkopen via ikwilvanmijnautoaf.nl
Veilig
Eenvoudig
Prijs
€8.500
Verkopen aan familie
Veilig
Eenvoudig
Prijs
€8.750
Verkopen via verkoopsites
Veilig
Eenvoudig
Prijs

Auto verkopen aan de dealer

Als je een goede relatie hebt met de dealer waar je de auto hebt gekocht kan je aanbieden om de auto aan dezelfde dealer te verkopen. Het voordeel is dat je het bedrijf al goed kent, en er zijn genoeg dealers die het prima vinden als je de auto na een paar jaar weer aan ze wilt verkopen. Een nadeel kan zijn dat je je oude auto soms alleen kan verkopen aan de dealer onder de voorwaarde dat je er ook weer een auto aanschaft. Het is handig om dit vooraf uit te zoeken.

Auto verkopen aan een particulier

Je auto verkopen aan een particulier kan interessant zijn. Het voordeel is dat je na verkoop geen inruil meer hebt en dat verbetert je onderhandelingspositie als je gaat shoppen voor een andere auto. Maar: veel mensen vinden het verkopen van een auto aan een particulier vervelend. Je krijgt mensen aan de deur waar je de auto aan kan verkopen en dat betekent onderhandelen over de prijs, proefritjes maken enzovoort. Een hoop gedoe dus om je auto te verkopen!

Auto verkopen aan familie

Je auto verkopen aan een familielid lijkt op het eerste gezicht heel interessant. Je kent elkaar en je hebt geen vreemden aan de deur. Maar het kan ook vervelend zijn want wat gebeurt er als je de auto hebt verkocht aan je oom, tante, neefje of nichtje en er zijn problemen met de auto? In het ergste geval kan er ruzie ontstaan en dan heb je al snel spijt van het verkopen van je auto aan dat familielid.

Auto online verkopen

Een betrouwbare en eenvoudige manier om je auto snel te verkopen is door gebruik te maken van de online diensten van ikwilvanmijnautoaf.nl. Op onze website kan je eenvoudig je auto verkopen zonder gedoe aan de deur. Het werkt heel eenvoudig: je voert het kenteken in van de auto en wat aanvullende informatie plus een aantal recente en duidelijke foto's. Daarna gaan wij voor je aan het werk om de auto zo snel mogelijk te verkopen aan een van de 11.000 gecertificeerde dealers binnen ons netwerk! Ook profiteer je zo meteen van een betere onderhandelingspositie bij de aanschaf van een andere auto.

Meer info over onze werkwijze vind je hier.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands