zonder gedoe. verkocht.
meld je auto gratis en vrijblijvend aan

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Iedereen met een auto heeft het wel eens meegemaakt: na een paar jaar is het tijd voor iets anders en je wilt je oude auto verkopen. Maar hoe doe je dat? Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je auto te verkopen en we zetten ze voor je op een rijtje:


Wat is voor jou belangrijk als je je auto te koop zet? Kies je voor gemak, snelheid of ga je voor de hoogste prijs? Wil je zelf onderhandelen met potentiële kopers of besteed je alle zorgen liever uit aan een professionele bemiddelaar die namens jou met de kopende partij onderhandelt?


Auto verkopen - wat zijn je opties?

We hebben een overzicht gemaakt om je te helpen bij het maken van je keuze. Dit voorbeeld is gebaseerd op de verkoop van een voertuig met een vraagprijs van € 9.000,-. Wist je dat je via ikwilvanmijnautoaf je auto geheel zorgeloos en soms zelfs binnen een dag zonder gedoe kan verkopen?


Auto verkopen aan dealer

Als je een goede relatie hebt met de dealer waar je de auto hebt gekocht kan je aanbieden om de auto aan dezelfde dealer te verkopen. Het voordeel is dat je het bedrijf al goed kent, en er zijn genoeg dealers die het prima vinden als je de auto na een paar jaar weer aan ze wilt verkopen. Een nadeel kan zijn dat je je oude auto soms alleen kan verkopen aan de dealer onder de voorwaarde dat je er ook weer een auto aanschaft. Het is handig om dit vooraf uit te zoeken.


Auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf

Een betrouwbare en eenvoudige manier om je auto snel te verkopen is door gebruik te maken van de online diensten van ikwilvanmijnautoaf. Op onze website kan je eenvoudig je auto verkopen zonder gedoe aan de deur. Het werkt heel eenvoudig: je voert het kenteken in van de auto en wat aanvullende informatie plus een aantal recente en duidelijke foto's. Daarna gaan wij voor je aan het werk om de auto zo snel mogelijk te verkopen aan een van de gecertificeerde dealers binnen ons netwerk! Ook profiteer je zo meteen van een betere onderhandelingspositie bij de aanschaf van een andere auto.


Auto verkopen aan familie

Je auto verkopen aan een familielid lijkt op het eerste gezicht heel interessant. Je kent elkaar en je hebt geen vreemden aan de deur. Maar het kan ook vervelend zijn want wat gebeurt er als je de auto hebt verkocht aan je oom, tante, neefje of nichtje en er zijn problemen met de auto? In het ergste geval kan er ruzie ontstaan en dan heb je al snel spijt van het verkopen van je auto aan dat familielid.


Verkopen via verkoopsites en social media

Je auto verkopen aan een particulier via verkoopsites of social media kan interessant zijn. Het voordeel is dat je na verkoop geen inruil meer hebt en dat verbetert je onderhandelingspositie als je gaat shoppen voor een andere auto. Via verkoopsites en social media kun je snel in contact komen met andere particulieren die wellicht interesse hebben in jouw auto. Bekende sites zijn Marktplaats en Autoscout. Ook op Facebook en andere social media zijn speciale autoverkoop groepen in opkomst. Maar: veel mensen vinden het verkopen van een auto aan een particulier vervelend en moeilijk. Je krijgt mensen aan de deur waar je de auto aan kan verkopen en dat betekent onderhandelen over de prijs, proefritjes maken enzovoort. Een hoop gedoe dus om je auto te verkopen!


Hier kun je meer info over onze werkwijze vinden.


STAP 1

Aanmelden van je auto

Meld je voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je auto

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Auto verkoop tips! Makkelijker en sneller je auto verkopen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de verkoop van jouw auto makkelijker en sneller te laten gaan. Hou rekening met de onderstaande punten als je jouw auto gaat verkopen. Enkele van deze tips kan je natuurlijk ook gebruiken wanneer je een auto wilt kopen.


Je auto sneller verkopen met goede foto’s

Wist je dat je 80% meer kans hebt op het verkopen van jouw voertuig, als je duidelijke en recente foto’s toevoegt aan je advertentie? Dit is dus erg belangrijk. Hier lees je hoe je de beste foto's van je auto kunt maken.

Uiteraard maak je de beste foto’s als je je auto van tevoren goed hebt schoon gemaakt. Vergeet hierbij ook de binnenkant niet.


Verzamel je papieren en documenten

Heb je al je documenten nog compleet en paraat? Deze zijn van grote waarde voor een potentiële koper. Een complete set auto papieren bestaat uit:


 • Inschrijvingsbewijs (deel I en II)
 • Laatste keuringsbewijs
 • Onderhouds- en instructieboekjes
 • Eventuele aanschafnota’s
 • (kopie)facturen van recente onderhoudsbeurten, accessoires en reparaties
 • Alarmcertificaat
 • Eventuele codes van de autoradio
 • Gelijkvormigheidsattest (COC)


Waardevaste opties

Merk, model, bouwjaar en kilometerstand hebben de meeste invloed op de verkoopprijs van je auto. Maar ook eventuele extra accessoires kunnen de waarde van jouw auto. De volgende opties hebben het meeste invloed op de uiteindelijke biedingen:


 • Metallic lak, in een neutrale kleur
 • Airconditioning of climate control
 • Automatische versnellingsbak
 • Lederen bekleding
 • Trekhaak


Proefrit maken

Een belangrijk moment bij het kopen en verkopen van een auto is de proefrit. Hoor je afwijkende geluiden? Hoe schakelt de auto? Functioneren de opties (airco, ruitenwissers, verlichting) goed? Hoe ziet de auto eruit? Voldoet deze aan de omschrijving of ziet de auto er minder goed uit dan deze omschreven is?


Iedereen wilt zijn auto zo goed mogelijk presenteren, maar let op dat je eerlijke bent over alle minpunten en gebreken. Als verkoper zijnde heb je wettelijke gezien namelijk een mededelingsplicht.


Elke potentiële koper dient de mogelijkheid te krijgen om de auto uitvoerig te controleren. De een neemt hier iets meer de tijd voor dan de ander. In de meeste gevallen wil een potentiële koper een proefrit maken. Indien de koper een stukje zelfstandig gaat rijden, dan is het altijd raadzaam om een proefritverklaring te laten ondertekenen zodat jij niet voor de eventuele boetes of ongeval aansprakelijk wordt gesteld. Download hieronder een voorbeeld proefritverklaring en onderteken allebei deze verklaring.


Proefritverklaring downloaden


Deal! En nu?

Kies je ervoor om je auto te verkopen zonder tussenkomst van een professionele partij? Dan is het altijd handig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Dit zorgt ervoor dat je afspraken over prijs en de eventuele voorwaarden op papier hebt vastgelegd en onenigheid na de verkoop voorkomt. Ook al is een mondelinge overeenkomst volledig bindend en rechtsgeldig, vaak is het lastig om dit aan te tonen.


Download hieronder een voorbeeld van een koopovereenkomst. Deze kun je gebruiken bij de verkoop van je auto. Door dit allebei te ondertekenen voorkom je eventuele misverstanden.


Koopovereenkomst downloaden


Dan rest nog slechts de overdracht van jouw auto aan de koper. Lees hier de punten waar je rekening mee moet houden tijdens de overdracht.


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

Gratis auto verkopen

Heb je een auto die je wil verkopen en wil je dit op een gratis manier realiseren? Dan zijn wij er voor je! Onze website is speciaal ontwikkeld om het jou makkelijk te maken bij de gratis verkoop van jouw auto, en tegelijkertijd toch een goede prijs voor jouw auto te krijgen. Onze medewerkers zijn echte experts als het gaat om auto’s verkopen. En dat helemaal kosteloos en gratis. Inderdaad.

Je betaalt niets voor onze diensten. Welke auto je ook te koop aanbiedt - een afgedankte auto, een oldtimer of een bedrijfsauto bijvoorbeeld – wij zorgen voor een succesvolle verkoop. Of wil je bijvoorbeeld een camper of caravan verkopen? Ook hiermee kunt u bij ons terecht. Kies voor onze betrouwbare service en verkoop uw voertuig via ons. Heb je soms nog vragen of wil je graag advies bij de gratis verkoop van uw auto? Neem contact met ons op, wij zijn er voor u!


Verkoop nu veilig en betrouwbaar uw auto

Je auto verkopen is helemaal niet moeilijk dankzij onze website. Je maakt thuis in alle rust jouw advertentie en de rest wordt voor je gedaan. Je hoeft je verder geen zorgen te maken. Je hoeft niet eindeloos veel telefoontjes beantwoorden of potentiële kopers te ontvangen. Alles wordt via internet geregeld, en dit op een veilige manier.


Veel gestelde vragen over jouw auto verkopen

Ik wil graag mijn auto online verkopen, maar hier zo min mogelijk omkijken naar hebben. Zit ik bij jullie dan wel goed?

Zeker! Bij ikwilvanmijnautoaf.nl ben je aan het juiste adres als je de verkoop van jouw auto snel geregeld wilt hebben, zonder veel op de verkoopwaarde in te leveren. Via ons eenvoudige aanmeldformulier vragen we je om enkele simpele gegevens; denk aan je kenteken, kilometerstand en andere eigenschappen van je auto. Daarna gaan we direct voor jou aan de slag! Voor je het weet ontvang je van ons een passend aanbod van een potentiële koper. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de auto schoon en in goede staat (zoals gepresenteerd in het aanmeldformulier) afleveren bij de kopende dealer. Done deal!

Ik ben geïnteresseerd in jullie dienstverlening. Hoe gaat de verkoop van mijn auto precies in zijn werk?

De hele werkwijze van ikwilvanmijnautoaf.nl bestaat uit slechts 8 simpele stappen, waarbij wij vrijwel alle stappen uit jouw handen nemen. We vragen enkel om een zo volledig mogelijke input en afsluitend om de auto af te leveren bij de kopende dealer. Zaken als contact met de kopende partijen, administratieve werkzaamheden en onderhandelingen regelen wij allemaal voor je. Wanneer wij concrete biedingen hebben ontvangen koppelen wij deze terug naar jou. Ga je akkoord en is de auto bij aflevering ook akkoord bevonden door de kopende dealer? Dan feliciteren wij jou graag met de verkoop van jouw auto!

Is het mogelijk om als particulier mijn auto te verkopen of accepteren jullie enkel zakelijke klanten?

Bij ikwilvanmijnautoaf.nl werken wij alleen met particulieren, waardoor jij bij ons aan het juiste adres bent als je je auto snel & tegen een eerlijke prijs wilt verkopen. Het is daarbij ook niet mogelijk om als particulier een auto bij ons aan te schaffen. Wij werken enkel met een gerenommeerd dealer netwerk. Hierdoor kunnen we snel en met de juiste professionals schakelen, om voor jouw auto een zo goed mogelijke verkoopprijs vast te stellen.

Ik kan ook mijn auto online verkopen via kanalen als Marktplaats. Waarom moet ik kiezen voor ikwilvanmijnautoaf.nl?

Het grote voordeel van onze dienstverlening is dat je er vrijwel geen omkijken naar hebt. Je meldt je auto eenvoudig aan via ons aanmeldformulier met daarbij enkele foto’s. Binnen enkele dagen ontvang je van ons al, uiteraard geheel vrijblijvend, een aanbieding voor jouw auto. Niet meerdere geïnteresseerden die aan jouw voordeur komen om te kijken en/of een proefrit maken. Wij nemen al het contact uit handen en ontzorgen jou volledig bij het online verkopen van jouw auto.

Ik wil graag zo snel mogelijk mijn auto verkopen. Ben ik dan bij jullie aan het juiste adres?

Eén van de punten waar wij bij ikwilvanmijnautoaf.nl bekend om staan is onze snelheid. Nadat jij het aanmeldformulier naar ons toe hebt gestuurd gaan we direct voor je aan de slag. We melden je auto aan bij een gerenommeerd dealer netwerk en vaak vindt de afwikkeling van de auto bij de kopende dealer al binnen 14 dagen na verkoop plaats. Wil je dus je auto snel verkopen? Dan zijn we je bij ikwilvanmijnautoaf.nl graag van dienst! 


select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands