AutoTrack vs AutoTrader - wat zijn de verschillen

AutoTrack vs AutoTrader

AutoTrack en AutoTrader zijn twee van de bekendste en oudste websites in Nederland waar je kan zoeken naar een nieuwe of gebruikte auto. AutoTrack, bekend van de slogan ‘check check AutoTrack’, werd in 2000 in Nederland opgericht door uitgeverij Wegener en is dus al 20 jaar oud. Een eeuwigheid in internettermen. AutoTrader is zelfs nog ouder en begon als een papieren uitgave met daarin auto-advertenties. Het is van oorsprong een Amerikaans bedrijf. In 1997 werd in Amerika gestart met een online versie en in 1999 werd AutoTrader.nl opgericht.


Zoek de verschillen

Als je op zoek gaat naar de verschillen tussen AutoTrack en AutoTrader dan zie je dat er op het eerste gezicht vooral veel overeenkomsten zijn. Het zijn allebei advertentiesites waar online occasions en nieuwe auto’s worden aangeboden. Maar verschillen zijn er wel degelijk. Zo legt AutoTrack vooral de nadruk op auto’s terwijl ze bij AutoTrader ook aparte categorieën hebben voor klassiekers, motoren en bedrijfswagens. Met deze categorieën trekt AutoTrader een breder publiek. Zo worden binnen de categorie motoren bijvoorbeeld ook scooters en crossmotoren aangeboden, en dat vind je niet op AutoTrack.


Autobedrijven en particulieren

Een ander verschil is dat de verkopers op AutoTrack altijd autobedrijven of particulieren zijn. Op AutoTrader vind je alleen advertenties van erkende autobedrijven. Particulieren kunnen er niet adverteren. Wil je als particulier toch je auto op AutoTrader te koop aanbieden dan word je doorverwezen naar AutoScout24, de moedermaatschappij van AutoTrader. Als je dus alleen op zoek bent naar advertenties van autobedrijven dan kan je beter zoeken op AutoTrader. Wil je zowel advertenties van autobedrijven en particulieren dan is AutoTrack de betere keuze.


Eigen auto verkopen

Voor verkopers zijn er dus ook verschillen. Als je je eigen auto wilt verkopen kan dat niet op AutoTrader, daarvoor moet je naar AutoScout24. Bij AutoTrack kan je wél je eigen auto te koop aanbieden. Je moet dan eerst een account aanmaken. De belangrijkste reden hiervoor is dat AutoTrack een betrouwbare website wil zijn. De te koop aangeboden occasion moet een aantal checks doorlopen, evenals de verkoper. AutoTrack wil hiermee voorkomen dat onbetrouwbare verkopers zaken doen via het platform. Logisch natuurlijk, het succes van deze advertentiesites staat of valt met de betrouwbaarheid ervan.


Hoeveel auto’s staan er te koop?

Wat betreft de aantallen occasions en nieuwe auto’s die op de beide sites worden aangeboden: AutoTrack laat op de homepage weten dat er momenteel ruim 217.000 auto’s worden geadverteerd. Bij AutoTrader staan er met ruim 225.000 exemplaren iets meer auto’s te koop. De keuze is daar dus iets ruimer.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands