Gaspedaal vs AutoScout24 - de verschillen

Er zijn op internet heel veel websites waar je nieuwe en gebruikte auto’s kan kopen. Misschien wel de meest bekende site is Marktplaats. Iedereen kent het en bijna iedereen heeft er wel eens iets gekocht of verkocht. Deze online handelsplaats is ooit begonnen als plek waar particulieren hun gebruikte auto kunnen verkopen, maar tegenwoordig vind je er ook veel aanbod van professionele autobedrijven en zelfs merkdealers die er hun occasions aanbieden.

Deze bedrijven adverteren vaak met meerdere auto’s tegelijk, en een nadeel van Marktplaats is dat de goedkopere auto’s van particulieren moeilijker te vinden zijn door het grote aanbod van andere aanbieders. En als je er je auto wilt verkopen concurreer je in feite ook met deze autobedrijven. Marktplaats is dus niet voor iedereen de beste website om occasions te kopen of te verkopen.


Bekende occasionwebsites zijn Gaspedaal en AutoScout

Twee andere bekende occasion portals zijn Gaspedaal en AutoScout. Het grote verschil met Marktplaats is dat op deze twee portals (en ook op andere portals als AutoTrader en AutoTrack) eigenlijk alleen autobedrijven adverteren. Je vindt er dus geen gebruikte auto’s die door particulieren worden aangeboden maar alleen occasions die te koop staan bij autobedrijven en merkdealers. Het nadeel hiervan is dat je hier niet de goedkoopste auto’s krijgt aangeboden. De particuliere verkoper is wat dat betreft nog altijd de beste keuze. Het voordeel is daarentegen dat je een auto koopt bij een autobedrijf en meestal zit er dan ook nog drie maanden BOVAG-garantie op de auto. Voor veel autokopers is dat een heel prettig idee.


Verschil Gaspedaal en AutoScout24

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een website als Gaspedaal en AutoScout24? Nou, het grootste verschil is wellicht dat Gaspedaal in feite een verzamelsite is waar al het aanbod staat van zowat alle advertentiesites (dus ook van AutoScout24). Als je bij Gaspedaal bijvoorbeeld zoekt op ‘Volkswagen Golf’ dan krijg je in één keer van alle websites alle zoekresultaten te zien van de auto’s die aan de zoekcriteria voldoen. Je krijgt dus veel meer zoekresultaten dan wanneer je alleen op AutoScout zoekt.


Grootste nadeel van Gaspedaal

En dat zou meteen ook het grootste nadeel van Gaspedaal kunnen zijn: te veel auto’s! Er staan op Gaspedaal meer dan 400.000 auto’s te koop. Op Autoscout zijn dat er ruim 200.000. Bijna de helft dus! Als je snel last hebt van keuzestress is het dan ook raadzaam om eerder te kiezen voor AutoScout24 dan voor Gaspedaal. Maar als je het maximale aanbod wilt zien van aantrekkelijke occasions bij jou in de buurt dan is Gaspedaal een betere keuze.


Auto verkopen op Gaspedaal

Zijn er nog meer verschillen? Jazeker, vooral als we kijken naar het verkopen van je gebruikte auto via Gaspedaal of AutoScout24. Daar kunnen we kort over zijn: voor particulieren is het eigenlijk niet mogelijk om via Gaspedaal hun auto rechtstreeks te verkopen. De website is echt bedoeld voor zakelijke adverteerders en haalt zoals gezegd zijn informatie van andere websites af. Rechtstreeks zakendoen met Gaspedaal kan in feite dus niet, behalve wanneer je als bedrijf een banner op de site wilt plaatsen. Maar dat is voor particulieren dus niet interessant.


Auto verkopen op AutoScout24

Op Autoscout kan je daarentegen ook als particulier wél met je occasion adverteren. En dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Je geeft het kenteken in van de auto, plaatst een omschrijving en enkele foto’s en daarna staat je auto online. Voor occasions is dat zelfs gratis. Je tweedehands auto verkopen via AutoScout24 is dus wel degelijk een mogelijkheid die Gaspedaal niet biedt.

Het nadeel van je gebruikte auto verkopen via een advertentiesite is echter wel dat je dan te maken krijgt met het afhandelen van de autoverkoop. Net als bij Marktplaats krijg je biedingen en e-mails van mogelijke kopers. Dat betekent mensen aan de deur die de auto willen inspecteren en een proefrit willen maken, maar ook nep biedingen en onderhandelingen op de stoep. Tot slot is een advertentie op AutoScout maar een advertentie op één website. Voor het maximale bereik zou je je auto op alle advertentiesites moeten plaatsen. En niet iedereen die zijn tweedehands auto wil verkopen zit daar op te wachten.


Hou het simpel

Als je het simpel wilt houden en helemaal geen zin het in gedoe bij de verkoop van je auto kan je dan ook beter kiezen voor een andere manier. En dat is je auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf. Ook op onze website kan je je auto gratis te koop aanbieden, maar het grote verschil met Gaspedaal en AutoScout24 is dat er op ons platform alleen professionele kopers actief zijn. Als je je auto hebt aangemeld wordt deze aangeboden in een veiling waar alleen deze erkende, professionele kopers toegang hebben.

Na afloop van de veiling ontvang je van ons het beste bod dat we hebben ontvangen. Als je daarmee akkoord gaat heb je je auto verkocht! Zonder dat er kopers aan de deur zijn geweest en zonder gedoe met vervelende onderhandelingen. Wij brengen je in contact met de koper, je hoeft alleen nog maar een afspraak te maken over de betaling en het afleveren van je auto. Meestal wordt de auto opgehaald door de koper dus ook daar heb je geen omkijken naar.

Wil je je tweedehands auto verkopen? Aanmelden is eenvoudig: vul het kenteken van je auto in en een vollediger omschrijving, upload een aantal goede foto's en je aanmelding is compleet.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands