Tweedehands auto kopen op Gaspedaal.nl of AutoTrack.nl?

Ga je een auto kopen? Dan begint jouw zoektocht waarschijnlijk op internet. Want bijna iedereen zoekt nu online naar een nieuwe auto. Er zijn dan ook talloze websites die tweedehands auto’s aanbieden. Twee van deze websites zijn Gaspedaal.nl en AutoTrack.nl. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee occasionplatforms.


Meeste aanbod op Gaspedaal.nl

Online je nieuwe auto uitkiezen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Ging je vroeger naar de lokale dealer, nu heb je met een muisklik alle auto’s tot je beschikking die in jouw prijsrange te koop staan. En ondanks de schaarste aan goede tweedehands auto’s is het aanbod nog steeds heel groot. Zo worden er bij AutoTrack.nl nu bijna 190.000 auto’s aangeboden. Bij Gaspedaal.nl zijn dat er zelfs 280.000.

Waarom heeft Gaspedaal.nl veel meer auto’s?

Op Gaspedaal.nl staan dus bijna 90.000 auto’s meer te koop dan op AutoTrack.nl. Hoe kan dat? De belangrijkste reden is dat Gaspedaal.nl een verzamelsite is van verschillende occasionwebsites. In totaal zijn er ongeveer 45 websites aangesloten bij Gaspedaal.nl. Dit zijn bekende portals zoals viaBOVAG.nl en Autowereld.nl, maar je vindt er ook het aanbod van merkdealers en leasemaatschappijen. Ook AutoTrack.nl is gekoppeld aan Gaspedaal.nl. Dat laatste is overigens niet zo vreemd want beide websites zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf: Automotive Media Ventions in Amsterdam. Gaspedaal.nl trok naar eigen zeggen in de afgelopen 6 maanden gemiddeld 1,7 miljoen bezoekers per maand. Bij AutoTrack.nl zijn dat er 1,6 miljoen. Iets minder dus maar nog steeds heel veel.


AutoTrack.nl biedt meer diensten

Op het eerste gezicht lijkt het interessanter om een auto te zoeken op Gaspedaal.nl dan op Autotrack.nl. Het aanbod van AutoTrack.nl staat immers ook op Gaspedaal.nl, maar andersom geldt dat niet. Dus waarom zou je nog kiezen voor AutoTrack.nl? Om kopers te verleiden heeft AutoTrack.nl een aantal aanvullende diensten.

Online auto kopen

Je auto online uitzoeken is één ding, deze ook echt online kopen en afrekenen is voor veel mensen nog een stap te ver. Om je toch te helpen bij die online aanschaf heeft Autotrack.nl de Autocoach bedacht. Bij sommige advertenties staat een button om contact op te nemen met de Autocoach. Deze coach inspecteert voor jou de auto en voert ook de prijsonderhandeling uit. Na betaling krijg je de auto thuis afgeleverd en kan je deze 14 dagen uitproberen.

Proefrit aan huis

De proefrit aan huis is populair geworden tijdens de coronacrisis en wordt nu nog steeds ingezet om de aanschaf van een auto makkelijker te maken. De proefrit aan huis is precies wat het zegt: wanneer je een auto wilt uitproberen kan je bij AutoTrack.nl vragen of deze bij je thuis kan worden afgeleverd voor een proefrit. Deze proefrit duurt maximaal 30 minuten, waarna de medewerker van het autobedrijf de auto weer meeneemt. Niet alle auto’s komen overigens in aanmerking voor een proefrit aan huis, je ziet dit aan de gele button op de auto-advertentie.

RDW-voertuigrapport

Een andere dienst die AutoTrack.nl biedt is het RDW-voertuigrapport. Autobedrijven die hun auto’s op AutoTrack.nl aanbieden kunnen zelf aangeven of ze het voertuigrapport willen tonen. Als dit het geval is geeft het rapport meteen inzicht in allerlei RDW-gegevens zoals de kilometerstand, de voertuiggegevens en het aantal vorige eigenaren. Handige informatie waarmee je beter kan beoordelen of je de auto wilt kopen.

Auto verkopen

Een laatste dienst die AutoTrack.nl tot slot biedt en Gaspedaal.nl niet is de mogelijkheid om je auto te verkopen. Dit werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Marktplaats. Je maakt een advertentie en wacht vervolgens op reacties van potentiële kopers. Toch vind je niet veel auto’s op AutoTrack.nl die door particulieren worden aangeboden. Hiervoor zijn verschillende mogelijke redenen. Allereerst verwachten kopers waarschijnlijk niet een auto van een particulier te kopen. Ze kiezen voor AutoTrack.nl om een tweedehands auto te kopen bij een autobedrijf. Daarbij komt dat zelf je auto verkopen allerlei gedoe oplevert, zoals onderhandelingen aan de deur en contact onderhouden met kopers.


Conclusie

Zoek je het grootste aanbod van tweedehands auto’s? Dan is Gaspedaal.nl voor jou de beste keuze. Er staan 280.000 auto’s te koop van meer dan 40 autosites, inclusief het aanbod van AutoTrack.nl. De kans dat je jouw nieuwe auto vindt op Gaspedaal.nl is daarmee zeer groot. Bovendien bieden alle aangesloten bedrijven 12 maanden wettelijke garantie. Zoek je toch wat meer service? Kies dan voor AutoTrack.nl. Vooral de Autocoach, die je helpt bij het online kopen van een tweedehands auto, is een interessante dienst die echt iets toevoegt aan de koopervaring.


Eerst je eigen auto verkopen

Ga je een auto kopen? Verkoop dan eerst je oude auto bij ikwilvanmijnautoaf.nl. Dit versterkt je onderhandelingspositie want je hebt geen auto om in te ruilen bij het autobedrijf. Bovendien heb je met ikwilvanmijnautoaf.nl geen gedoe aan de deur met kopers over de prijs. Je verkoopt je auto simpelweg online aan een van de bij ons aangesloten autobedrijven voor een eerlijke prijs!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands