Auto kopen? Wij geven advies

Aanmelden

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Ga je voor het eerst een auto kopen? Ben je op zoek naar een goedkope tweedehands auto of wil je een nieuwe auto kopen? Een auto kopen is voor de meeste mensen een klein feestje! Alleen al de voorpret is geweldig want je kan urenlang op internet auto's bekijken en fantaseren over je nieuwe aankoop. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een auto gaat kopen? In dit artikel geven we je een paar handige tips.


Koop de auto die bij je past.

Dat klinkt als een inkoppertje, maar toch zijn er nog veel autokopers die niet de auto kopen die bij hun situatie past. Ze kopen bijvoorbeeld een auto die te groot is of juist te klein, te duur in gebruik of niet voldoende pk's onder de motorkap heeft. Kijk daarom naar jouw situatie. Woon je met z'n tweeën in de stad? Dan is een kleine stadsauto waarschijnlijk de beste keuze? Heb je een gezin? Kies dan voor een ruime gezinsauto. En zo zijn er heel veel criteria die jouw keuze voor een auto bepalen: financiën, woonsituatie, gezinssamenstelling, toepassing van de auto, enzovoort. Denk daar goed over na voordat je een auto gaat kopen.Welk type auto kan ik het beste kopen?

Als je nog niet weet welk type auto je wilt kopen dan is dit overzicht waarschijnlijk wel handig. We zetten de belangrijkste typen auto's voor je op een rij.

 

Submini's

Dit zijn de auto's in het kleinste segment. Ze zijn tegenwoordig erg populair vanwege de relatief lage kosten en het feit dat je ze bijna overal kan parkeren. Voorbeelden van auto's in dit segment zijn de Volkswagen up!, Citroën C1, Toyota Aygo en Hyundai i10. Ideaal dus voor kleine gezinnen in de stad. Nadeel: De aanschafprijs van auto's in dit segment is relatief hoog omdat ze zo gewild zijn.

 

Kleine segment

Wil je een stapje groter rijden. Koop dan een auto in het minisegment. Denk hierbij aan de Ford Fiesta, Volkswagen Polo en Opel Corsa. Het zijn goed rijdende auto's die je niet alleen in de stad kan parkeren maar waarmee je ook prima een lange rit op de snelweg kan maken. Een allround auto dus, maar ook hier geldt: populair en dus relatief duur in aanschaf

 

Middensegment

Hier vinden we bekende modellen als de Volkswagen Golf, Ford Focus, Peugeot 508 en Opel Astra. We komen nu op het terrein van de familieauto's. Ze zijn ruim, betaalbaar in onderhoud en een echte allemansvriend dus geschikt voor een ritje naar de voetbalclub of vakantie naar Frankrijk.

 

Grote middensegment

Ben je op zoek naar maximale ruimte? Dan moet je denken aan auto's als de Ford Mondeo, Volvo v70, Opel Insignia, Volkswagen Passat maar bijvoorbeeld ook een Honda Accord. Zeker als stationwagon bieden deze auto's heel veel waar voor hun geld en vooral heel veel ruimte. Genoeg om met het hele gezin te gaan kamperen. Daar komt bij dat ze in aanschaf relatief goedkoop zijn. Nadeel is natuurlijk de hogere gebruikskosten vergeleken met auto's in het kleine segment.

 

SUV

Dit is tegenwoordig het populairste segment en elk automerk heeft inmiddels wel een SUV in het programma. Mensen die een SUV kopen vallen vooral voor de hoge instap, het goede zicht rondom, het gevoel van veiligheid en de typisch stoere uitstraling van een SUV. Qua binnenruimte worden ze echter nog altijd verslagen door de aloude stationwagen en puur praktisch gezien is dat de betere keuze. Maar als je een stoere wagen wilt kopen dan is een SUV zeker het overwegen waar. Voorbeelden van SUV's zijn de Renault Captur, Ford Kuga, Volkswagen Tiguan, Kia Sportage, Renault Kadjar en Hyundai Tucson.