Tweedehands elektrische auto’s steeds populairder

Elektrische auto’s zijn de afgelopen jaren populairder geworden en dat geldt ook voor de tweedehands elektrische auto’s. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er ruim 2.400 tweedehands elektrische auto’s verkocht aan particulieren. Dat is ruim het dubbele als in dezelfde periode vorige jaar. Uit de cijfers van Bovag en databureau RDC blijkt dat vooral de Renault ZOE, Nissan Leaf en de BMW i3 erg in trek zijn.Subsidieregeling

Voor de nieuwe elektrische auto’s wordt er geen subsidie meer gegeven aan particulieren. De overheid heeft nog wel een aankooppremie beschikbaar gesteld bij de aankoop van een tweedehands elektrische auto. Deze subsidie bedraagt 200 euro. Van de 13,5 miljoen euro subsidie is dit jaar in het eerste kwartaal ruim 3 miljoen euro aangevraagd. Voor ruim 5.200 elektrische tweedehands auto’s is er nog overheidssubsidie beschikbaar.

Voorwaarden 

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling, moeten de elektrische auto’s wel voldoen aan een aantal eisen zoals:

  • Actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • Nieuwprijs tussen 12.000 en 45.000 euro.

Meer dan de helft van de verkochte elektrische auto’s aan particulieren, kon met subsidie worden gekocht. 


Topmodellen

Men hoeft niet per se in een Tesla Model S te rijden om puur elektrisch onderweg te zijn. Naast de Amerikaanse fabrikant bestaan er namelijk nog een genoeg aantal alternatieven. Bekende voorbeelden hiervan zijn Japanse en Franse autobouwers, zoals Nissan of Renault. Ook Duitse fabrikanten, zoals BMW of Volkswagen produceren na een lange aanloop ondertussen elektrische auto’s met een behoorlijk bereik en snelle oplading. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van modellen met hun technische specificaties.


Model: Nissan Leaf

Autoklasse: Compacte middenklasse

Technische specificaties: Bereik van 199 tot 250 km, maximumsnelheid van 144 km/h, van 0 naar 100 km/h 11,5 s, motorvermogen van 80 kW (109 pk).

____________________________________________________________________________________________________

Model: VW E-golf

Autoklasse: Compacte middenklasse

Technische specificaties: Bereik van 190 km, maximumsnelheid van 140 km/h, van 0 naar 100 km/h 10,4 s, motorvermogen van 85 kW (115 pk).

____________________________________________________________________________________________________

Model: BMW i3

Autoklasse: Compacte middenklasse

Technische specificaties: Bereik van 190 km, maximumsnelheid van 150 km/h, van 0 naar 100 km/h 7,2 s, motorvermogen van 125 kW (170 pk).

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands