Je auto verkopen voor de beste prijs – let op deze punten

Je hebt besloten om je auto te verkopen. Natuurlijk ga je hierbij voor een zo hoog mogelijke verkoopprijs. De prijs van je auto is grotendeels afhankelijk van de markt, van vraag en aanbod. Toch zijn er verschillende dingen die je zelf kunt doen om het hoogste bod uit de markt te slepen. De eerste indruk telt


Als je je auto online voor verkoop zet is een eerste indruk belangrijk. Om er in het grote aanbod uit te schieten en de aandacht te trekken is het een grote plus als je je auto goed schoonmaakt en mooie foto’s weet te maken.


Schoonmaken

Mooie foto’s zijn dus belangrijk. Maar voordat je je auto op de foto zet maak je deze uiteraard goed schoon. Denk hierbij niet alleen aan de buitenkant van de auto. Een schone binnenkant telt ook mee. Ga er met de stofzuiger door. Ga met een microvezeldoekje over het dashboard om het af te stoffen en vervolgens met een vochtig doekje om het af te maken. Vergeet ook niet om de asbak te legen.


Mooie foto’s

Mooie foto’s dragen natuurlijk bij aan een vlotte verkoop van je auto en kunnen zelfs de biedingen en prijs opdrijven. Zoek een mooie plek uit met een achtergrond die niet afleidend is voor de geïnteresseerde kopers. Let ook op het weer en tijdstip van de dag. De mooiste foto’s maak je in de ochtend of in de namiddag. Onderhoudshistorie bijhouden

Als de onderhoudshistorie van een auto niet bekend is zullen kopende partijen in onzekerheid zitten over de staat van de auto. Ze zullen daarom een veiligheidsmarge inbouwen in hun biedingen. Mocht je dus nog de beschikking hebben over actuele onderhoudsboekjes is dat een grote plus. Auto’s met een APK die onlangs is verlengd doen het ook beter. Een kleine investering die zich zeker kan uitbetalen.


Wees eerlijk

Waarschijnlijk zul je door eventuele schades en mankementen niet te noemen wel de hoogste biedingen krijgen. Maar uiteindelijk komt de kopende partij altijd achter de echte toestand van de auto. Dit kan een boel narigheid en problemen opleveren. Daarom raden wij altijd aan om eerlijk eventuele beschadigingen en mankementen te benoemen en indien mogelijk ook op de foto te zetten. Zo krijg je niet de hoogste, maar wel de meest realistische biedingen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands