Kentekencheck - weet alles van je auto

Aanmelden

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Met een kentekencheck kom je van alles te weten over je auto. Ook dingen die je zelf niet eens wist! Bijvoorbeeld of je auto eerder gestolen is geweest, of dat het een importauto is. Ook kan je nagaan hoeveel vorige eigenaren je auto heeft gehad en of er een geldige APK op zit. Een kenteken controleren en de autogegevens opvragen is dus heel waardevol.


Veel mensen doen echter alleen een kentekencheck als ze een auto gaan kopen. Maar wist je dat een kentekencheck ook slim is bij verkoop van je auto? De autogegevens die je kan opvragen maken je advertentie namelijk veel completer. Dat is prettig voor autokopers (want ze hoeven het dan niet zelf te controleren), en het geeft ze extra vertrouwen dat aanschaf van jouw auto een goede beslissing is.


RDW kentekencheck

Een auto check op basis van je kenteken is daarom superhandig. Zo kan je direct alle officiële informatie opvragen die door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) is vastgelegd over het voertuig, zoals:


Motor en milieulabel
Autokopers willen zeker weten dat jouw auto de motor heeft die zij zoeken. Hier kan je daarom de cilinderinhoud controleren en het aantal cilinders. Ook handig: een check op het officiële brandstofverbruik! Deze cijfers kan je in je advertentie vermelden.


Merk en type
Dit lijkt misschien overdreven om deze autogegevens op te vragen met je kenteken, maar vaak is het toch goed om de officiële merknaam en het model van je auto te checken. Ook vind je hier het geregistreerde aantal vorige eigenaren (als deze gegevens beschikbaar zijn bij de RDW).


Vervaldata
Hier kan je checken wanneer je auto voor het eerst op kenteken is gezet, wanneer de laatste tenaamstelling was en wanneer de APK vervalt. Zit er bijvoorbeeld nog een jaar APK op je auto? Dan trekt dat zeker kopers aan. 


(Trek)gewicht
Hoe zwaar is mijn auto? En hoeveel gewicht kan mijn auto trekken? Veel autokopers willen dit weten voordat zij een auto aanschaffen. Met het gewicht kan je bijvoorbeeld de wegenbelasting bepalen en het trekgewicht zegt iets over de caravan of aanhanger die je kan vervoeren. Check deze gegevens dus altijd even met het kenteken van je auto. 


Kilometerstand
De kilometerstand bepaalt in hoge mate de prijs van een auto. Het is dan ook belangrijk dat je een auto kan checken op kenteken en dat de kilometerstand 'logisch' aangeeft. Het exacte aantal kilometers kan je zelf uiteraard in je auto aflezen en in de advertentie vermelden.


Voertuigstatus
Onder voertuigstatus kan je met behulp van het kenteken checken of de auto ooit geregistreerd is als gestolen, of er sprake is geweest van export en of hij verzekerd is. Ook is er een check mogelijk op de APK.

Heb je al een kentekencheck gedaan? En wil je je auto verkopen met ikwilvanmijnautoaf.nl?

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands