Voertuig levering en overdracht - waar moet je op letten?

Je hebt je voertuig verkocht en je wilt je voorbereiden op de levering Waar moet je op letten? We hebben dit voor je op een rijtje gezet zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de overdracht.


Overdracht

Zorg dat je een duidelijke afspraak maakt met de koper en bevestig deze. Neem de dag voor de overdracht nog een keer contact op om de afspraak nogmaals te bevestigen en wees duidelijk over de exacte tijd en locatie. Zorg dat het duidelijk is of het voertuig wordt gebracht of opgehaald. Mocht het voertuig opgehaald worden biedt dan de chauffeur een kop koffie aan, deze heeft vaak een lange reis achter de rug.


Buitenzijde

Zorg ervoor dat het voertuig schoon is tijdens de overdracht. Geef hem bijvoorbeeld van tevoren nog even een goede wasbeurt.


Binnenzijde

Zorg dat het dashboardkastje en de portiervakken leeg zijn. Vergeet ook niet je CD uit de speler te halen en de kofferruimte leeg te halen. Ook onder de afdekklep bij het reservewiel. Wat moet je in de auto laten liggen? Het reservewiel, gereedschapssetje, krik en eventuele DVD van de navigatie horen bij de auto. Wil je het netjes doen? Ga er dan ook even met de stofzuiger doorheen.


Documenten

De autopapieren moeten aanwezig en compleet zijn. Hieronder verstaat men het inschrijvingsbewijs deel I en deel II (indien nieuw formaat), laatste keuringsbewijs, gelijkvormigheidsattest, eventuele codes van de autoradio, het alarmcertificaat en de onderhouds- en instructieboekjes (onderhoudsboek indien digitaal, print-out of facturen a.u.b.). Eventuele aanschafnota’s en (kopie)facturen van recente onderhoudsbeurten, accessoires en reparaties bevatten ook waardevolle informatie voor de koper. Een aankoopfactuur en attest van vrij en onbelast (deze laatste kan u bij de bank verkrijgen) geeft de koper meer zekerheid. Indien er nog een financiering is dient dit kenbaar gemaakt te worden aan de handelaar.

Sleutels Zorg ervoor dat de sleutels compleet zijn. Vaak hebben auto’s een hoofdsleutel en een reservesleutel. Soms is er ook nog een sleutelkaart aanwezig.


Verzekering en belasting

Tijdens de overdracht zal de koper zorgen voor het overschrijven van het voertuig. Met de verklaring hiervan wordt automatisch de belasting stopgezet. Je zult zelf je autoverzekering moeten contacteren.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands