zonder gedoe. verkocht.
meld gratis en vrijblijvend aan

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van jouw auto

Meld jouw voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van jouw auto

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Je auto verkopen op auto verkoop sites? Dit is de top 10

 

Steeds meer mensen verkopen hun oude auto via een auto verkoop site. En wij snappen dat heel goed! Het grote voordeel van je auto online verkopen is dat je alles thuis vanuit je luie stoel regelt. Je hoeft je auto alleen maar online aan te melden en daarna kan je rustig wachten op een bod. Meestal ontvang je al na enkele dagen een bieding van een koper. Als je het bod accepteert is je auto verkocht en kan je afspraken maken over de betaling en levering.

 

Omdat het zo makkelijk werkt kiezen mensen steeds vaker voor een auto verkoop site. Om keuzestress te voorkomen hebben we een vergelijking gemaakt van de top 10 auto verkoop sites. Op basis van deze informatie kan je bepalen wat voor jou de beste site is om je auto te verkopen.

 

1 - ikwilvanmijnautoaf

ikwilvanmijnautoaf.nl is een van de oudste sites van Nederland waar je online je auto kan verkopen. Het bedrijf is actief sinds 2006 en via het platform zijn er inmiddels honderdduizenden voertuigen verkocht. Dit zijn niet alleen auto’s maar bijvoorbeeld ook campers, caravans en bestelauto’s. Je auto verkopen gaat altijd via een online veiling. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl zijn ruim 10.000 RDW-erkende autobedrijven aangesloten die exclusief toegang hebben tot deze veilingen. Particulieren kunnen dus niet bieden op de auto’s. Het voordeel is dat je altijd te maken hebt met professionele kopers. Het verkopen van je auto bij ikwilvanmijnautoaf.nl is gratis en verloopt helemaal online. Je meldt je auto aan met het kenteken, vult alle gegevens in, upload enkele foto’s en daarna nemen we contact met je op voor een laatste controle. Na de veiling koppelen we het beste bod aan je terug. Ga je hiermee akkoord dan is je auto verkocht!

 

2 - wijkopenautos

wijkopenautos.nl werd opgericht in 2014 en is onderdeel van Auto1. Dit Duitse bedrijf is actief in meerdere Europese landen met verschillende auto veiling sites. Een opmerkelijk verschil met ikwilvanmijnautoaf.nl is dat wijkopenautos.nl niet beschikt over een netwerk van aangesloten autobedrijven, maar zelf auto’s inkoopt om ze daarna weer door te verkopen aan de autohandel. Dit kan betekenen dat je bij verkoop aan wijkopenautos.nl minder voor je auto krijgt, omdat de auto in feite twee keer moet worden verkocht voordat hij in de showroom staat van een autobedrijf. En omdat iedereen aan de verkoop wil verdienen blijft er meer aan de strijkstok hangen. Daarbij komt dat wijkopenautos.nl eigen vestigingen heeft in Nederland. Bij deze vestigingen moet je je auto inleveren zodra je deze hebt verkocht, in plaats van dat de auto bij je thuis wordt opgehaald zoals dit bij andere auto verkoop sites vaak wel mogelijk is. Verder is de werkwijze vergelijkbaar als bij andere aanbieders: je meldt je auto online aan en ontvangt een bod. Volgens wijkopenautos.nl ontvang je dat bod zelfs al binnen 24 uur.

 

3 - ANWB Verkoopservice

Het sterkste punt van de ANWB Verkoopservice is misschien wel het imago. Er zijn maar weinig organisaties die zo betrouwbaar overkomen als de ANWB. Niet heel gek dus dat veel mensen ervoor kiezen om via de ANWB hun oude auto te verkopen: het biedt een groot gevoel van veiligheid. Wat veel mensen misschien niet weten is dat de ANWB Verkoopservice een dienst is die de ANWB niet zelf uitvoert maar heeft uitbesteed. Sinds 2017 is er namelijk een samenwerking met het veilinghuis BCA in Barneveld. BCA is in de autobranche een zeer bekende naam want het bedrijf is een van de grootste veilinghuizen van ons land. Ze werken onder andere voor leasemaatschappijen die hun ex-leaseauto’s verkopen en voor talloze andere opdrachtgevers. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, BCA is ook een betrouwbare partner, maar het is ook een commercieel bedrijf dat aan de autohandel geld wil verdienen. Als je je auto gaat verkopen via de ANWB Verkoopservice zijn er dus al drie partijen die hieraan willen verdienen: de ANWB zelf, het veilinghuis BCA en het autobedrijf dat jouw auto uiteindelijk koopt. De prijs die je voor je oude auto krijgt zal hierdoor mogelijk lager zijn dan bij andere auto verkoop sites.

 

4 - viaBovag

Ook de Bovag is een naam die vertrouwen oproept. Deze Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders heeft als doel om de kwaliteit en betrouwbaarheid van autobedrijven te verbeteren, zodat autokopers voor een Bovag-bedrijf kiezen wanneer zijn een occasion zoeken of een garage voor het onderhoud. De Bovag is dan ook vooral een bekende naam voor het kopen van een auto. Om de kwaliteit van de bij Bovag aangesloten bedrijven nog meer te benadrukken heeft de organisatie in 2018 viaBovag gelanceerd, een online occasionplatform waar je tweedehands auto’s vindt die exclusief worden aangeboden door Bovag-bedrijven. Daarnaast kan je sinds 2010 ook je auto verkopen via de Bovag Online Autoverkoopservice. Net als bij de ANWB wordt deze dienst uitgevoerd door een andere partij. In dit geval is dat Biddo, een online veilingplatform voor de autohandel. De Bovag Online Autoverkoopservice werkt grotendeels hetzelfde als andere aanbieders: je meldt je auto aan en binnen twee werkdagen ontvang je een bod. Het voordeel van de Bovag Online Autoverkoopservice is dat je auto wordt opgehaald waar jij wilt, een mogelijkheid die ikwilvanmijnautoaf.nl ook biedt.

 

5 - ikwiljouwautokopen.nl

Ikwiljouwautokopen.nl. Ze zijn gevestigd in Tynaarlo in het noordelijkste puntje van Drenthe. Ikwiljouwautokopen is een initiatief van drie ondernemers die in 2014 zijn begonnen uit onvrede over de negatieve berichten over het inkopen van tweedehands auto’s. In principe bieden ze dezelfde dienstverlening als alle andere aanbieders. Wel hebben deze ondernemers ervoor gekozen om de auto’s die worden aangeboden zelf in te kopen. Je hebt dus niet te maken met een autoveiling waar honderden autobedrijven kunnen bieden op jouw auto, maar met een klein bedrijf dat tweedehands auto’s inkoopt en doorverkoopt aan de autohandel. Een voordeel is dat de auto bij je thuis of op het werk wordt opgehaald en dat je snel een bod ontvangt. Volgens ikwiljouwautokopen.nl zelfs al binnen 48 uur. Een nadeel kan zijn dat er minder bieders zijn en je hierdoor een lagere prijs ontvangt voor jouw tweedehands auto.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

6 - Fairkocht

Het platform Fairkocht is een auto verkoop site die is opgezet door VWE Automotive. Dit bedrijf in Heerhugowaard bestaat al ruim 40 jaar en is gespecialiseerd in het leveren van voertuiginformatie aan de autobranche. Je auto verkopen via Fairkocht gaat anders dan bij de andere aanbieders. Fairkocht werkt namelijk met een inspectiecoach. Deze inspectiecoach komt bij je langs wanneer je een gratis waardecheck hebt uitgevoerd op de website van Fairkocht. Hiervoor hoef je alleen het kenteken en de kilometerstand van je auto op te geven. Wil je je auto daarna via Fairkocht verkopen dan maak je een afspraak met de inspectiecoach. Deze maakt in feite de advertentie voor jouw auto in de vorm van een inspectierapport, inclusief foto’s. De kosten voor de inspectiecoach bedragen 15 euro, maar wanneer je je auto verkoopt via Fairkocht dan komen deze kosten te vervallen. Na de inspectie wordt de auto aangeboden aan een Europees netwerk met meer dan 10.000 autobedrijven. Binnen twee werkdagen ontvang je een bod op jouw auto. Accepteer je het bod dan wordt de auto bij je opgehaald en ontvang je de betaling. Annuleren van de verkoop kan tot het moment van vrijwaring, dit kost echter 150 euro. De verkoop annuleren na de vrijwaring is niet mogelijk.7 - Slimverkocht

De occasionwebsite Slimverkocht is opgezet door Das Automotive in Zaandam, dat meerdere bedrijven heeft. Als je ooit een auto hebt geïmporteerd ken je ze misschien ook wel van Das Import. Met Slimverkocht begeeft Das zich ook op de markt voor de inkoop van gebruikte auto’s. Het proces voor het verkopen van je auto is dan ook vergelijkbaar met de andere aanbieders, maar en zijn zeker ook verschillen. De intake is ongeveer hetzelfde. De eerste stap is een globale waardebepaling op basis van het kenteken en de kilometerstand van jouw auto. Daarna kan je een uitgebreid online formulier invullen en komt de auto terecht in een online veiling. Ook Slimverkocht heeft hiervoor een netwerk van aangesloten autobedrijven die kunnen bieden. Na een paar dagen ontvang je een bod. Accepteer je het bod dan is het de bedoeling de auto in Zaandam af te leveren. Voor 100 euro (ex. BTW) komt Slimverkocht de auto bij je thuis ophalen. De dienstverlening van Slimverkocht is overigens niet gratis. Ze rekenen een marge over de opbrengst van gemiddeld tussen de 1 en 3 procent.


8 - AutoVendi

Deze auto verkoop site uit Hengelo richt zich vooral op jonge tweedehands auto’s die interessant zijn voor merkdealers en Bovag-bedrijven. Dat betekent dat ze het liefst auto’s inkopen met minder dan 100.000 kilometer op de teller. Daarboven geeft AutoVendi aan dat het langer kan duren voordat ze een koper vinden voor jouw auto. Heeft jouw auto meer dan

200.000 kilometer gereden dan raadt AutoVendi eigenlijk af om jouw auto bij hen te verkopen. En boven de 250.000 kilometer krijg je waarschijnlijk alleen maar een bod van sloopbedrijven. Verder is ook de werkwijze van AutoVendi bekend. Je meldt je auto aan met het kenteken, vult de ontbrekende gegevens in en daarna ontvang je een bod. AutoVendi werk naar eigen zeggen met een netwerk van iets meer dan 2000 aangesloten autobedrijven die toegang hebben tot de online autoveilingen.


9 - OSW

OSW is een relatief onbekende auto verkoop site maar is naar eigen zeggen al meer dan 12 jaar actief. De handelswijze van OSW is vergelijkbaar met ikwilvanmijnautoaf.nl. Ze werken ook met een eigen netwerk van autobedrijven die tweedehands auto’s inkopen. Een opvallend verschil is dat dit netwerk met zo’n 560 aangesloten bedrijven aanmerkelijk kleiner is, waardoor de kans op een goed bod ook kleiner is. Afgezien van dit verschil is de werkwijze ongeveer hetzelfde: je meldt gratis je auto online aan met het kenteken, vult de ontbrekende informatie in en daarna ontvang je binnen 24 uur een bod op jouw auto. Bij OSW is de standaard werkwijze dat de auto ter plekke wordt betaald en opgehaald, een voordeel ten opzichte van wijkopenautos.nl waar je zelf je auto moet afleveren.


10 - wijverkopenuwautowel.nl

De auto verkoop site wijverkopenuwautowel.nl heeft meer dan tien jaar ervaring in het inkopen van auto’s van particulieren. Ook hier zien we dezelfde werkwijze als bij OSW en ikwilvanmijnautoaf.nl. Dat wil zeggen dat men gebruik maakt van een eigen netwerk van aangesloten autobedrijven die exclusief toegang hebben tot de aangeboden auto’s. De medewerkers hebben contact met dit netwerk van autobedrijven om de beste prijs te realiseren. Het is echter niet bekend hoe groot dit netwerk van aangesloten bedrijven is. Ook het aanmelden werkt op dezelfde manier: online via het kenteken van de auto, aanvullende informatie en foto’s. Wijverkopenuwautowel.nl benadrukt verder dat het geen online autoveiling is maar dat de medewerkers gericht jouw auto aanbieden aan het netwerk van autobedrijven.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands