zonder gedoe. verkocht.
meld gratis en vrijblijvend aan

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van je auto

Meld je auto snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je auto

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Heb je een tweedehands auto die je wil verkopen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om dit aan te pakken. Export is daar eentje van. Een auto exporteren naar het buitenland is niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een paar zaken waar je op moet letten. In dit artikel gaan we daar dieper op in.


Veel vraag naar tweedehands auto’s

Tweedehands auto’s zijn op dit moment zeer gewild bij Nederlandse autokopers. Veel mensen vinden een nieuwe auto gewoonweg te duur en kiezen voor de aanschaf van een occasion. Tegelijkertijd zien we dat ook door de coronacrisis de vraag naar tweedehands auto’s is toegenomen. Niet iedereen wil nog gebruikmaken van het openbaar vervoer en meer mensen kiezen er daarom voor een gebruikte auto aan te schaffen. 


Grote diesel minder populair

Toch betekent die grote vraag naar occasions niet dat alle auto’s als warme broodjes over de toonbank gaan. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar kleine benzineauto’s en auto’s met een hybride aandrijving, terwijl de vraag naar bijvoorbeeld grote diesels veel minder is. Daarnaast zijn nu vooral SUV’s in trek, waar autokopers vroeger vaker kozen voor een stationwagen of sedan met de traditionele kofferbak. 


Is auto exporteren de beste oplossing?

Heb jij een auto die nu minder gewild is bij Nederlandse kopers? Dan is je auto exporteren wellicht de beste oplossing. Er worden nu vooral veel auto’s geëxporteerd naar Oost-Europa. 

Meeste export naar Oost-Europa

De meeste auto’s gaan naar Polen, Roemenië en Litouwen, maar ook België en Duitsland zijn populaire exportlanden. In totaal werden er in 2020 bijna 275.000 auto’s geëxporteerd. Dit zijn vooral benzine- en dieselauto’s tussen 10 en 20 jaar oud. En net als in Nederland is Volkswagen het meest populaire merk in het buitenland. Daarna volgen Peugeot, Renault, Opel, Volvo, BMW, Toyota en Ford. De Volkswagen Golf en Opel Astra staan bovenaan als meest geëxporteerde modellen. Ook de Peugeot 308, Volkswagen Passat, Renault Mégane en BMW 3-serie doen het goed bij occasionkopers in het buitenland.  


Nederlandse exportauto’s zijn waardevast

Wat ook meetelt in de export van auto’s is dat Nederlandse auto’s minder afschrijven. Ze zijn dus waardevaster dan in andere landen. Ook is het zo dat buitenlandse kopers het minder erg vinden als een auto licht beschadigd is dan de kritische Nederlandse koper. Het is zelfs zo dat schade-auto’s die hier door de verzekeraar total loss worden verklaard, in het buitenland vaak eenvoudig gerepareerd kunnen worden en dus ook interessant zijn voor export.


Auto afmelden voor export

Je hebt dus besloten dat je je auto wilt exporteren. Maar hoe pak je die export aan? Allereerst moet je de auto afmelden. Dit betekent dat de auto uit het Nederlandse kentekenregister wordt verwijderd. Om dit te doen maak je een afspraak bij een vestiging van de RDW. Dit kan een keuringsstation zijn, maar ook een RDW-balie of een exportbedrijf met een RDW-erkenning. Om de auto te kunnen afmelden heb je je legitimatiebewijs nodig en de kentekencard met de tenaamstellingscode van de auto (eventueel zijn het tenaamstellingsbewijs (Deel 1B) en het overschrijvingsbewijs ook voldoende). Na het afmelden van de auto ontvang je een aantal documenten van de RDW. Dit zijn het vrijwaringsbewijs, als bewijs dat de registratie is stopgezet, het kentekenbewijs (of het tenaamstellingsbewijs en het papieren kentekenbewijs deel II. Dit heb je allemaal nodig voor de export en ook voor de nieuwe registratie in het buitenland.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

Zelf auto exporteren of laten doen

Als je het papierwerk hebt afgehandeld is het tijd om de auto ook echt te gaan exporteren naar de koper in het buitenland. Dit moet binnen 14 dagen na afmelden. Export kan je zelf doen, of je kan de hulp inschakelen van een gespecialiseerd exportbedrijf. Als je het zelf doet, en de auto bijvoorbeeld naar België of Duitsland rijdt, dan heb je nog wel exportplaten nodig. Dit zijn witte kentekenplaten met daarop het bestaande kenteken. Deze platen mag je zelf maken (ze moeten dan wel goed leesbaar zijn, ook in slecht weer) of je laat ze maken bij een gespecialiseerd bedrijf.


Verkoop aan de handel

Een andere manier om je auto te exporteren is verkoop aan de autohandel. Je exporteert de auto dan niet zelf maar verkoopt deze aan een handelaar die de auto vervolgens doorverkoopt aan een koper in het buitenland. Handelaren kopen graag Nederlandse auto’s voor de export. De auto’s hebben hier een rustig leven en worden goed onderhouden waardoor ze een goede reputatie hebben bij kopers in het buitenland. En ook als je een auto hebt die niet in het rijtje staat van meest geëxporteerde auto’s dan is het zeker mogelijk om jouw auto aan de autohandel te verkopen. Want al deze handelaren weten precies naar welk land ze het beste hun auto’s kunnen exporteren voor het maximale rendement.


Auto exporteren via ikwilvanmijnautoaf

Nu kan je natuurlijk zelf op zoek naar een autohandelaar om jouw auto te exporteren. Het is echter veel eenvoudiger om je auto te verkopen via ikwilvanmijnautoaf! Wij brengen namelijk kopers en verkopers van gebruikte auto’s samen op ons verkoopplatform. Wil je je auto exporteren? Meld deze dan aan op onze website. De auto wordt daarna aangeboden aan de bij ons aangesloten autohandelaren. Na de veiling ontvang je van ons het beste resultaat. Ga je hiermee akoord? Dan is je auto verkocht! Je hoeft alleen nog maar een afspraak te maken met de koper over aflevering en betaling.  


select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands