Ik wil van mijn auto af

Aanmelden

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Bij 'ik wil van mijn auto af' helpen wij graag met de verkoop van je auto, ontvang gratis, vrijblijvend een bod via ik wil van mijn auto af - ikwilvanmijnautoaf.

Je hoort en ziet onze naam tegenwoordig overal: ik wil van mijn auto af! Op de radio, op tv en via internet brengen we onze boodschap onder de aandacht van iedereen die van zijn auto af wil. En dat zijn heel veel mensen. Mensen zoals jij en ik die op een prettige manier van hun auto af willen.

Bij ik wil van mijn auto af kan je heel eenvoudig en zonder risico je auto te koop aanbieden. Dat is ook waarom tienduizenden Nederlanders hun tweedehands auto via ik wil van mijn auto af hebben verkocht: gemak en veiligheid. Je auto wordt namelijk aangeboden aan betrouwbare dealers en opkopers, zonder gedoe en onderhandelingen aan de deur. Pas als je auto is verkocht maak je een afspraak met de koper voor de aflevering.


Denk je wel eens 'ik wil van mijn auto af'?

Eigenlijk denkt elke auto-eigenaar wel eens 'ik wil van mijn auto af' want een auto geeft je niet alleen heel veel vrijheid, het kan ook een blok aan je been zijn. Zeker oudere auto's hebben veel onderhoud nodig en als de rekeningen oplopen dan wil je soms snel je auto verkopen. Maar ook als je auto nog prima in orde is wil je wel eens wat anders. Misschien een nieuwer model of een auto met meer pk's?

 

Waarom wil ik van mijn auto af?

Een belangrijke reden voor mensen om van hun auto af te willen is dat ze iets anders nodig hebben. Een auto die beter past bij hun persoonlijke situatie. Denk aan gezinsuitbreiding. Met kinderen heb je meteen veel meer ruimte nodig en dan is een stationwagen waarschijnlijk de beste keuze. Een stationwagen (of ‘estate’) biedt veel ruimte en de auto’s zijn betaalbaarder dan een SUV waar nu veel vraag naar is. Aan de andere kant gaan veel mensen ook weer kleiner rijden als bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn. In dat geval kiezen ze vaker voor een hatchback of kleine SUV zoals een Renault Captur. Maar ook door een nieuwe baan kan je denken ik wil van mijn auto af. Misschien moet je elke dag heen-en-weer naar je nieuwe werkgever? Dan is een diesel wellicht een goede keuze. Of een auto met een zuinige benzinemotor.


 Elektrisch rijden

Heel actueel is momenteel de keuze voor elektrisch rijden. De Nederlandse overheid zit flink in de problemen door de stikstofcrisis. Een van de manieren om hier uit te komen is door automobilisten te verleiden hun oude auto te verkopen en een elektrische auto aan te schaffen. Want een EV rijdt niet op benzine of diesel, hij wordt aangedreven door een elektromotor. Opladen gebeurt thuis, op kantoor of langs de weg bij de daar aanwezige laadpalen. Elektrische auto’s zijn echter duur in aanschaf. Om de prijs zo laag mogelijk te houden hoef je als koper daarom tot en met 2020 geen BPM te betalen. Dit is de aanschafbelasting op nieuwe auto’s en deze wordt op basis van de CO2 uitstoot berekend. Een EV stoot geen CO2 uit, en dus betaal je ook geen BPM. Als klap op de vuurpijl betaal je ook geen wegenbelasting (MRB) voor een elektrische auto en dat scheelt je maandelijks al snel 50 tot 100 euro of meer (afhankelijk van de auto die je nu rijdt).

 

Wil je van je oude diesel of benzineauto af?

Een andere reden om te gaan denken ‘ik wil van mijn auto af’ is dat het voor oude auto’s steeds moeilijker wordt gemaakt om in de stad te komen. Door milieuzones worden oude diesels nu al geweerd in enkele binnensteden, en het ziet ernaar uit dat de regelgeving alleen maar strenger wordt. Dus er komen meer milieuzones die van toepassing zijn op meer voertuigen. In de toekomst zullen ook oude benzineauto’s niet meer in een milieuzone mogen rijden. Ook gaat de wegenbelasting voor oude diesels waarschijnlijk omhoog. Al met al krijg eigenaren van een oudere benzine- of dieselauto het dus niet makkelijker. Geen wonder dat veel mensen nu denken ik wil van mijn auto af! Want de enige mogelijkheid om geen last te hebben van al die nieuwe regels is door je oude auto te verkopen en een nieuwer exemplaar aan te schaffen. Dat kan een moderne benzineauto zijn of dus een EV.

 

Gebruikte EV of hybride

Een nieuwe elektrische auto is, zoals gezegd, echter erg prijzig. Inmiddels verschijnen gelukkig wel de eerste gebruikte EV’s op de markt en dat is goed nieuws voor iedereen die nu van zijn auto af wil. Even googelen levert al snel resultaat op. Zo kan je bijvoorbeeld al voor een bedrag van 7000-8000 euro een tweedehands Nissan Leaf aanschaffen waarmee je volledig elektrisch rijdt. Ideaal voor in de stad of korte ritten in de regio. Je moet er namelijk wel rekening mee houden dat deze oudere EV’s een kleiner accupakket hebben en minder bereik dan de nieuwe modellen. Een goed alternatief is een hybride-auto. Als je toch denkt ik wil van mijn auto af en je wilt geen EV of benzine-auto dan kan de hybride uitkomst bieden zoals een Honda Civic, Toyota Prius of Mitsubishi Outlkander PHEV. Er is redelijk veel keuze, de actieradius is goed en je profiteert met een hybride-auto ook van belastingvoordeeltjes. Op plug-in hybrides krijg je tot en met 2020 bijvoorbeeld een korting van 50 procent op de MRB en er geldt een eigen (lager) BPM tarief.  

Wat de reden ook is om te googelen op 'ik wil van mijn auto af', we willen allemaal dat het verkopen van je tweedehands auto zonder gedoe gebeurt. Want niemand heeft veel zin in allerlei kopers aan de deur.


Het minste gedoe met ik wil van mijn auto af

Als je denkt 'ik wil van mijn auto af' dan kan dat op verschillende manieren. Je kan je auto aanbieden aan de dealer waar je hem hebt gekocht, je kan familie of vrienden vragen je auto te kopen of je kan de auto zelf online aanbieden op verkoopsites en via social media. Wil je het minste gedoe? Bied je auto dan aan bij ik wil van mijn auto af!


Andere manieren zijn tijdrovend

Alle andere manieren om je auto te verkopen kosten namelijk veel meer tijd. Als je de auto aan een autobedrijf wilt verkopen zul je ernaartoe moeten en bij meerdere dealers je auto te koop aanbieden. Een hoop rondrijden dus en veel onderhandelen. Verkopen aan familie of vrienden kan goed werken, maar kan ook tot onenigheid leiden als de auto problemen vertoont. Op verkoopsites en social media zoals Facebook, Instagram of Twitter kan je je auto ook te koop aanbieden, maar dan heb je te maken met vreemden aan de deur en ook weer prijsonderhandelingen.


Hoe werkt het bij ik wil van mijn auto af?

Bij ik wil van mijn auto af heb je dat soort ongemak niet. Het werkt namelijk heel simpel: vul het kenteken van je auto in op onze website plus aanvullende informatie over de conditie van de auto en aanwezige opties en accessoires. Belangrijk is ook om een aantal goede foto's te uploaden zodat de kopers je auto kunnen zien. Ook zijn documenten zoals het kentekenbewijs, onderhoudsfacturen en APK keuringsrapporten waardevol om te fotograferen en bij je aanmelding op ik wil van mijn auto af te doen.

Na controle van je auto komt deze terecht in een afgeschermde omgeving die alleen zichtbaar is voor geregistreerde dealers. Zodra we een potentiële koper hebben gevonden koppelen wij voorstel aan je terug. Ga je ermee akkoord? Dan is je auto verkocht! Hierna brengen we je in contact met de koper en kan je afspraken maken over de betaling en levering van de auto. Tot slot kan het soms gebeuren dat er geen bieding is op je auto. In dat geval krijg je van ons toch een taxatie die je kan gebruiken als waardebepaling.

Kortom, wanneer je denkt 'ik wil van mijn auto af' dan is er maar één de echte en dat zijn wij: ikwilvanmijnautoaf!

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands