Heb jij een tweedehands auto die je wilt verkopen? Er zijn meerdere mogelijkheden om je tweedehands auto te verkopen. Zo kun je je auto zelf verkopen aan een particulier, inruilen bij een autodealer voor een nieuwe auto of verkopen aan een opkoper. Wat voor jou de beste manier is om je auto te verkopen is een persoonlijke kwestie. Waar moet je op letten? Ga je voor het hoogste bod? Of toch voor een snelle verkoop met gemak en veiligheid?? In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om je tweedehands auto te verkopen! 

Auto verkoop aan particulier

Veel mensen kiezen voor de mogelijkheid om de auto te verkopen aan een particulier. Dit gaat grotendeels via online advertentiesites. Denk hierbij aan Marktplaats, Speurders, Autoscout24 en noem maar op. De mogelijkheden hierbij zijn enorm en vaak is adverteren daar ook nog eens gratis. Alleen op Marktplaats verschijnen er dagelijks tot wel 6000 nieuwe advertenties. Wil je jouw advertentie bovenaan de zoekpagina hebben? Dan moet je daar wel voor betalen, maar meestal is dat niet eens nodig. Het ligt er maar net een beetje aan hoe snel je je auto wilt verkopen.

Auto verkopen aan particulieren levert vaak de hoogste verkoopprijs op. De snelheid van de verkoop kan wel erg verschillen, zo zou het dus ook een tijdje kunnen duren. Autohandelaren maken ook gebruik van dit soort advertentiesites, waarbij ze al veel auto’s aanbieden uit hun showroom. Met jouw advertentie moet je dus hiertussen zien te komen. Verder is het belangrijk om te weten dat je bij de verkoop van jouw auto aan een particulier, zelf verantwoordelijk bent voor al het papierwerk en overschrijving van de auto. 

Top 10 auto advertentiesites 

Auto inruilen bij een autodealer

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen, dan is je oude auto inruilen bij een autodealer ook een optie. Hierbij kun je samen met de autodealer onderhandelen over de prijs die je krijgt voor het inruilen van je auto. Dit is vaak wel een lagere prijs dan normaal. Vaak kiezen mensen voor deze optie als ze al een nieuwe auto hebben gevonden. Door je oude auto in te ruilen betaal je minder voor de nieuwe auto en heb je je oude auto ook nog eens verkocht.

Auto verkopen aan opkoper

Een ander mogelijkheid is om je tweedehands auto te verkopen via een online verkoopportaal. Wij bij ikwilvanmijnautoaf.nl zijn daar een van. Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van tweedehands voertuigen. Dit gaat rechtstreeks via een van ons aangesloten (erkende) autohandelaren. De autoverkoop kan soms binnen 24 uur al afgerond zijn. Daarnaast kunnen mensen bieden op jouw auto, waarbij jij kunt akkoord gaan of niet. De administratieve afwikkeling wordt door ons geregeld. Hierbij kun je dus zonder gedoe, je auto verkopen!

Hoe werkt dat dan precies?

Hoe dit werkt? Heel simpel. Je voert het kenteken in van je auto en vult dit aan met enkele belangrijke gegevens over de staat van je auto. Tot slot voeg je enkele duidelijke foto’s toe aan je aanmelding en je aanmelding is klaar. Binnen enkele minuten heb jij dus je tweedehands auto te koop gezet op ons online platform. Na deze aanmelding gaan onze autospecialisten voor jou aan de slag om een geïnteresseerde koper te vinden voor jouw auto.

Meer informatie over de verkoop van je tweedehands auto??

Tips voor auto verkopen voor de beste prijs of tips voor het maken van de beste auto foto’s

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands