10 tips voor de beste auto foto's!

Auto’s met mooie foto’s worden eerder verkocht dan auto’s met onduidelijke of zelfs geen foto's. Wij hebben de beste tips samengesteld zodat jij het beste auto foto's maakt om uiteindelijk de verkoop van jouw auto te versnellen!


1. Je wilt natuurlijk dat je auto opvalt op alle foto’s, daar draait het uiteindelijk om. Zoek daarom een neutrale achtergrond, zoals een lege parkeerplaats of een grasveldje.


2. Fotografeer bij mooi daglicht of een plek dat goede belichting heeft. Bewolking, regen en felle zon zijn niet de beste weeromstandigheden om mooie foto’s te maken. Zorg dat de zon zich achter je bevindt om overbelichting te voorkomen.


3. De auto ziet er natuurlijk op zijn best uit met verlichting aan, gebruik dit daarom ook op de foto’s.


4. Maak foto’s van alle hoeken: voorkant, rechtsvoor, linksvoor, rechtsachter, linksachter en van de achterkant. Mensen die opzoek zijn naar een ruime auto vinden het fijn om te zien hoe ruim de kofferbak is, maak daarom ook een foto met de kofferbak open. Neem altijd 3 foto's van hetzelfde en verplaats de positie van de camera iets. Bepaal achteraf welke het mooiste is.


5. Natuurlijk wil je jouw auto op zijn mooist laten zien, maar maak ook duidelijke foto’s van eventuele schade die de auto heeft. De koper kan daar dan rekening mee houden tijdens het bieden en wordt de kans op ongewenste onderhandelingen verminderd.


6. Potentiele kopers zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar het interieur. Vergeet daarom niet om foto’s van het interieur te toevoegen.


7. Extra accessoires en opties zoals velgen, elektrische ramen of een navigatiesysteem kunnen de prijs van de auto flink verhogen, dus zorg ervoor dat deze naar voren springen op de foto’s en vermeld het ook duidelijk bij de omschrijving.


8. Maak ook en foto van het onderhoudsboekje, facturen en reservesleutels. Het is een kleine moeite wat meer vertrouwen wekt bij de koper.


9. Maak een foto van het dashboard met de kilometerstand duidelijk in beeld.


10. Niemand houdt van een vieze auto. Maak daarom goed je auto schoon vanbinnen en buiten voordat je de foto’s gaat maken.

Dit zijn onze tips! Heb jij nog goede tips die we zijn vergeten? Laat gerust een reactie achter.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands