Tweedehands elektrische auto kopen: hier moet je op letten

Elektrische auto’s worden steeds populairder en het aanbod groeit enorm. Een tweedehands elektrische auto kopen wordt daarom steeds aantrekkelijker voor mensen. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands elektrische auto. Hieronder zetten we de belangrijkste punten op een rij.


Wie overweegt om een gebruikte elektrische auto te kopen, dient op een aantal dingen te letten. Er moet eerst altijd worden gekeken naar het feit of zo’n elektrische auto wel bij jouw dagelijkse behoefte past? Hoeveel kilometers je maakt en of er in de buurt voldoende laadmogelijkheden zijn. 


Accu

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto is de batterij (accu). De accu bepaalt hoe ver je met de elektrische auto kan rijden. Dit wordt ook wel het bereik of actieradius genoemd. Alle oplaadbare batterijen kunnen na verloop van tijd minder elektriciteit opslaan. Het batterij van een elektrische auto neemt na verloop van de tijd af in vermogen, dit komt o.a. door de leeftijd van de accu en hoe vaak deze is opgeladen. Bij aanschaf van een tweedehands elektrische auto is het verstandig om dit te laten checken. De meeste merkdealers en sommige autohandelaren hebben speciale apparaten die de kwaliteit kan meten van de accu. 


Actieradius

Het nadeel van de meeste elektrische auto's is de relatief lage actieradius. Nou komen er steeds meer nieuwe modellen met een nog groter actieradius, maar voor een tweedehands elektrische auto is dit toch wel een punt om goed op te letten. Je kunt hierbij een lange proefrit maken, waarbij je de gereden afstand in kilometer vergelijkt met het actieradius. Dit om een idee te hebben van hoeveel kilometer dit ongeveer is.


Auto geschiedenis

Check aan de hand van het onderhoudsboekjes wat er in het verleden allemaal met de auto is gebeurd. Denk hierbij aan de onderhoud, mogelijke reparaties of APK. Dit zijn zaken die meespelen in de staat van de auto en natuurlijk de prijs.


Prijs

Heel veel tweedehands elektrische auto’s staan te koop exclusief BTW. Let dus op dat als je als particulier zijnde de auto aanschaft nog eens 21% bovenop komt. Daarnaast worden sommige prijzen soms exclusief accu gegeven. Vraag hier naar en kijken wat er allemaal is inbegrepen. 


Laadpunten

Als je een tweedehands elektrische auto wilt gaan kopen, moet je wel even in kaart brengen welke plekken in de buurt de mogelijkheid bieden om je auto op te laden. In principe kun je dit op veel plekken doen, dit is alleen afhankelijk van de plek waar je woont.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands