Carsharing: is een deelauto iets voor jou?

Het delen van een auto is een populaire manier geworden om geld te besparen en milieuvriendelijker te zijn. Dit zijn meteen twee vliegen in één klap! In plaats van dat je je eigen auto moet onderhouden, kun je gebruik maken van een auto die door anderen wordt gedeeld. In dit artikel vertellen we je graag meer over de bijkomende voordelen van een deelauto en waarom carsharing een steeds bekendere manier van reizen wordt.

Verschillende soorten platformen In veel steden worden er platformen aangeboden die de mogelijkheid bieden een auto te delen met anderen. Denk aan platformen zoals Greenwheels, Mywheels en Snappcar. Deze platformen maken het mogelijk om geld te besparen, tijd te winnen en nog veel meer. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld niet meer na te hoeven denken over een autoverzekering? En dan hebben we het nog niet eens over de wegenbelasting en het onderhoud van je auto waarbij de kosten flink kunnen oplopen.

Het delen van een auto, ook wel ‘carsharing’, is een steeds bekendere manier om gemakkelijk van de ene plek naar de andere te reizen. In tegenstelling tot het hebben van een eigen auto, heb je met carsharing geen eigen auto, maar deel je de auto met anderen. Er zijn veel redenen waarom carsharing voordeliger is dan een eigen auto.


Carsharing: de kosten bepaal je zelf

Het gebruik van een deelauto is natuurlijk een geweldige manier om geld te besparen. De enige kosten die je hebt, zijn voor het gebruik van de auto, zonder de kosten voor de aanschaf van de auto. De kosten zijn heel overzichtelijk en je hebt zelf in de hand hoe vaak je een deelauto gebruikt. Één ding is zeker; je betaalt niet voor niets. Dit kunnen we over een auto, die het merendeel van de tijd bij je in de schuur of op de oprit staat, niet zeggen! De gelegenheid om een auto te gebruiken wanneer je deze nodig hebt en alleen betalen voor de tijd dat je de auto gebruikt. Dat is het hele idee van het deelauto-concept. Het besparen van kosten is binnen de autowereld niet vanzelfsprekend, maar dankzij de mogelijkheid van deelauto’s zijn hoge kosten verleden tijd!


Geen bezoekjes meer aan de autogarage met Carsharing

De deelauto’s van de bekende platformen zijn altijd in goede staat. Aan onderhoud hoef je dus zelf niet te denken. En een bezoekje aan de autogarage is ook verleden tijd! Wanneer je een deelauto huurt, zorgt de verhuurder dat de auto altijd in goede staat is. Hierdoor kun je zelfverzekerd de weg op, en zijn er geen verrassingen. Mocht er nou wel iets aan de hand zijn, staat de verhuurpartij ook meteen klaar om te helpen.


Safety first

Carsharing bedrijven hebben strenge veiligheidsmaatregelen om de veiligheid van de rijder te waarborgen. Bovendien kan de auto alleen gehuurd worden met een geldig rijbewijs en creditcard. Vanwege hun gedeelde aard, vermindert carsharing ook de druk op het verkeer. Carsharing bedrijven kunnen hun cliënten een groot aantal voertuigen bieden om uit te kiezen, waardoor er minder auto's op de weg zijn. Dit vermindert de kans op verkeersopstoppingen en vermindert de verkeersdrukte en de kans op ongelukken. Carsharing bedrijven bieden ook voordelen op het gebied van veiligheid door hun voertuigen te voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, ABS-remmen, elektronische stabiliteitscontrole en meer. Deze technologieën helpen bij het voorkomen en verminderen van ongevallen.

Ook tijd speelt een rol

Daarnaast kan het delen van een auto ook tijdwinst opleveren. In plaats van dat je tijd moet besteden aan het zoeken naar een parkeerplaats, kun je gebruik maken van een vaste locatie waar een deelauto geparkeerd mag worden. Zo zijn er tegenwoordig speciale parkeerborden voor ‘autodelers’. Hier mag alleen een deelauto geparkeerd worden, waardoor je dus niet meer hoeft te zoeken naar een andere parkeerplaats. Dit bespaart je tijd, moeite en de nodige irritaties in een drukke wijk of stad.


Een steentje bijdragen

Verder is het delen van een auto met anderen ook nog eens milieuvriendelijker dan een auto in eigen bezit hebben. Carsharing is een milieubewuste manier om te reizen. Er zijn verschillende manieren waarop het gebruik van een deelauto bijdraagt aan milieubewuster leven. Door het aanbod elektrische deelauto’s vermindert namelijk de hoeveelheid vervuiling dat wordt veroorzaakt door een reguliere benzine- of dieselauto. Dit draagt meteen bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

De achterliggende gedachte van carsharing is dat het de hoeveelheid auto's in het verkeer laat afnemen. In plaats van dat iedereen een eigen auto heeft, delen meerdere mensen een auto. Dit betekent dat er minder auto's op de weg zijn, wat leidt tot minder verkeersdrukte, minder uitstoot en dus minder vervuiling.

Ook vermindert carsharing de behoefte aan parkeerruimte. De meeste deelauto-bedrijven bieden gebruikers de mogelijkheid om auto's op verschillende plaatsen te parkeren waardoor er minder parkeerplaatsen nodig zijn. Dit leidt tot minder verharding van de grond, wat weer bijdraagt aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Tot slot zorgt carsharing voor een vermindering van luchtvervuiling. Minder auto's op de weg, betekent ook een lagere productie van nieuwe auto’s en ook dit draagt bij aan een beter milieu.

De kans is groot dat mensen veel bewuster stil gaan staan bij het gebruik van een auto. Dus misschien toch maar de fiets of een deelauto pakken voor dat kleine stukje?

Conclusie: is een deelauto iets voor jou?

Het delen van een auto met anderen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, tijd te winnen en milieuvriendelijker te zijn. Als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen en milieuvriendelijker te zijn, overweeg dan om een auto te delen met anderen. Wil je je auto verkopen en gebruik maken van een deelauto? Bij ikwilvanmijnautoaf.nl kan je eenvoudig je tweedehandsauto verkopen. Vul online je gegevens in en ontvang een passend bod!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands