Heb je ook wel een gedacht 'ik wil mijn auto verkopen'?

Dan ben je niet de enige! Elke dag zijn er mensen zoals jij die denken ik wil mijn auto verkopen. Maar wat is de slimste manier? Dat leggen we je hier uit.

 


Je besluit: ik wil mijn auto verkopen

Elke maand worden er in Nederland tienduizenden gebruikte auto's verkocht. Dit gebeurt door autobedrijven die hun occasions aan particulieren verkopen en natuurlijk ook door particulieren onderling. Deze laatste groep zet vaak een advertentie online in de hoop dat ze de auto snel verkopen. Het is dan belangrijk een goede, opvallende advertentie neer te zetten. Je wilt de koper verleiden om jouw auto te kopen!


Hieronder staan een paar tips als je weet: 'ik wil mijn auto verkopen'.


Maak je auto schoon

Niemand wil een auto kopen met de vuiligheid van de vorige bezitter er nog in. Reinig je auto daarom grondig van binnen én van buiten. Uiteraard trakteer je je auto op een bezoek aan de wasstraat, en daarna poets je de lak op met een poetsmiddel voor een extra glimmende carrosserie. Het interieur ga je te lijf met een stofzuiger en een schoonmaakmiddel.

 

Zorg voor goede foto's

Staat je auto fris te stralen? Dan ben je er klaar voor de volgende stap: fotografie. Met je smartphone maakt je als snel prima foto's die de auto bijna vanzelf verkopen. Zorg ervoor dat de auto droog is en niet in de volle zon staat om schittering te voorkomen. Fotografeer de carrosserie uitvoerig, inclusief eventuele beschadigingen en vergeet ook het interieur niet. Maak foto's van de kilometerstand, opties, bekleding en dashboard. Klik hier voor meer tips voor de beste auto foto's.

 

Schrijf een goede advertentietekst

Met een goede advertentietekst maak je kopers duidelijk: ik wil mijn auto verkopen. Maak ze enthousiast, vertel hoe de auto je nooit in de steek heeft gelaten en beschrijf de staat van de auto en de opties zo nauwkeurig mogelijk. Vermeld ook alle gegevens die kopers belangrijk vinden zoals motorvermogen, leeftijd van de auto, kilometerstand, enz.


select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands