Wat is een chassisnummer?

Nog nooit gehoord van een chassisnummer? Dat is niet raar hoor! We leggen je graag uit wat een chassisnummer is en waarvoor deze nodig is.

Een chassisnummer wordt veel gebruikt door autodealers, verzekeringsmaatschappijen en autoleasemaatschappijen om de identiteit van een voertuig te bevestigen. Het chassisnummer wordt gebruikt om te controleren of een voertuig is geregistreerd. Via dit nummer kan de geschiedenis van een voertuig gecontroleerd worden, maar bijvoorbeeld ook de waarde van het voertuig kan bepaald worden. Is een auto gestolen? Dan kom je daar met dit nummer achter! Zie het als een ‘auto check’ voordat je je auto verkoopt, of bij het kopen van een auto.


Waar is het chassisnummer van jouw auto te vinden?

Een chassisnummer is natuurlijk gekoppeld aan een auto. Het is daarom belangrijk dat je het kentekenbewijs van je auto bij de hand hebt wanneer je het chassisnummer wilt bekijken. Om te achterhalen wat het chassisnummer van jouw auto is, pak je het kentekenbewijs en bekijk je de voorkant van deze kaart. Helemaal rechtsonder in de hoek van het kentekenbewijs vind je een kader met E.VIN. In dit kader is het chassisnummer te vinden. Het nummer bestaat uit zowel letters als cijfers.

Wat ook een mogelijkheid is, is om op de auto zelf het chassisnummer te zoeken. In het frame van elke auto staat namelijk ook het chassisnummer gegrafeerd in het frame. Deze manier vraagt misschien wel om wat zoekwerk, maar dan bestudeer je wel meteen jouw (toekomstige) auto! Mooi meegenomen toch!


Voertuig identificatienummer, ofwel chassisnummer

Dit nummer kunnen we vergelijken met de vingerafdruk van een persoon. Wanneer je op het punt staat om een auto te kopen, of een auto te verkopen moet alles natuurlijk zo goed mogelijk geregeld zijn. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat er onvolledige informatie is doorgegeven over je toekomstige, nieuwe auto.

Het chassisnummer kan alleen opgezocht worden wanneer de naam van degene met het kentekenbewijs ingeschreven staat bij de DIV. De meldlocatie staat namelijk aangegeven op het kentekenbewijs, en de naam van de auto eigenaar hoort hieraan gekoppeld te zijn.


Auto verzekeren met chassisnummer

Ben je op zoek naar een auto en wil je checken wat er met de auto is gebeurd en welke geschiedenis er bij de auto hoort? In het ergste geval koop je een auto die ooit gestolen is. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Het Chassisnummer is een speciale code die stiekem wel heel belangrijk is in de autowereld. Zonder dit unieke identificatienummer kan er ook geen autoverzekering afgesloten worden. Wel is de kans er om zonder chassisnummer verschillende autoverzekeringen te vergelijken, maar het daadwerkelijk afsluiten is onmogelijk. Mocht je dus op zoek zijn naar een juiste autoverzekering, zorg dat je het chassisnummer bij de hand hebt! Van tevoren goede research doen naar welke verzekering bij jouw situatie past is ook altijd ons advies. Het controleren van het chassisnummer kan je helpen bij een vlekkeloos koop- of verkoopproces van jouw auto!


Verkopen van je auto via ikwilvanmijnautoaf.nl

Een chassisnummer is van belang omdat het een uniek identificatienummer is voor een voertuig. Het kan worden gebruikt om het voertuig te identificeren en te registreren bij de overheid. Het nummer kan ook worden gebruikt om de geschiedenis van een voertuig te traceren, zoals onderhoud en reparaties die zijn uitgevoerd, wat ook van belang is bij het verkopen of kopen van een voertuig. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou, omdat je je auto wilt verkopen?

Omdat we bij ikwilvanmijnautoaf weten dat er veel komt kijken bij de verkoop van je auto, maar ook bij de koop van een nieuwe auto, willen we je een handje helpen.

Heb je geen zin in het gedoe van de verkoop? Meld je nu aan, dan regelen wij de verkoop van je auto. Helemaal veilig en zonder gedoe. Vul het kenteken van je auto in, geef een omschrijving en upload enkele foto’s, dan gaan wij meteen aan de slag.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands