Wat is de beste keuze voor jouw auto: Vakgarage of Profile?

Als je een auto gaat kopen bij een autobedrijf, of op zoek bent naar een garage voor onderhoud, waar moet je dan op letten? Afhankelijk van je budget en je persoonlijke voorkeur ga je naar de merkdealer of een universeel autobedrijf. Het voordeel van deze universele autobedrijven is dat ze alle automerken verkopen en onderhouden. Je hebt dus meer keuze dan bij de merkdealer. Twee van die universele bedrijven zijn Vakgarage en Profile. Hieronder vertellen we je meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee ketens.

 

Auto kopen bij Vakgarage

Het meest opvallende verschil tussen Profile en Vakgarage is dat je bij een Vakgarage ook kan shoppen voor een gebruikte auto en bij Profile niet. Vakgarages zijn dus niet alleen onderhoudsbedrijven, ze doen ook inkoop- en verkoop van occasions. Dit komt doordat alle Vakgarages zijn begonnen als individuele autobedrijven. Deze autobedrijven hebben zich later aangesloten bij Vakgarage maar hun diensten zijn grotendeels gelijk gebleven, dus autohandel, onderhoud en reparatie. Profile is daarentegen ontstaan als bandenbedrijf en is daarna ook auto-onderhoud gaan aanbieden. Profile vestigingen hebben echter geen showroom waar je terecht kan voor een occasion.

 

APK laten uitvoeren

Vroeg of laat krijgt iedere autobezitter ermee te maken: onderhoud. De meeste autobezitters kiezen er dan voor om de verplichte jaarlijkse APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Zo hoef je maar één keer per jaar naar de garage, tenzij je natuurlijk pech krijgt of je auto tussentijds onderhoud nodig heeft. Wie een nieuwe auto heeft hoeft overigens pas na vier jaar een APK te laten uitvoeren en de meeste mensen gaan dan naar de merkdealer. Je auto krijgt dan het onderhoud dat door de fabriek is voorgeschreven en je behoudt de fabrieksgarantie. Rijd je in een oudere auto dan loont het meestal om te kiezen voor een universeel autobedrijf. Deze autobedrijven voeren onderhoud uit voor alle automerken en hanteren meestal lagere uurtarieven dan de merkdealer. En dat scheelt in de portemonnee!

 

Al het onderhoud bij Vakgarage en Profile

Bij zowel Vakgarage als Profile kan je terecht voor al het onderhoud aan jouw auto.

Profile stond vroeger weliswaar bekend als Profile Tyrecenter, maar inmiddels doen ze dus ook ander onderhoud zoals een kleine of grote onderhoudsbeurt. Ook biedt Profile aircoservice en kan je een APK laten uitvoeren. En uiteraard is Profile nog steeds een goed adres als je nieuwe autobanden nodig hebt. Een andere overeenkomst is dat je bij Vakgarage en Profile pechhulp kan afnemen, zelfs in heel Europa.

 

Onderhoud van je elektrische auto bij Profile en Vakgarage

Opvallend is dat zowel Vakgarage als Profile met hun tijd meegaan en dat ze onderhoud aanbieden voor elektrische auto’s. Een logische ontwikkeling, er worden namelijk steeds meer elektrische auto’s verkocht. En alhoewel ze minder onderhoud nodig hebben dan niet-elektrische auto’s zijn ze zeker niet onderhoudsvrij. Want ook een elektrische auto heeft een onderstel met remmen en banden, en een carrosserie die reparaties nodig kan hebben. Opvallend is dat Profile een aparte deal heeft gesloten met het Chinese merk Aiways.

Dit houdt in dat ze de exclusieve en officiële onderhoudspartner van Aiways zijn. Het merk verkoopt hier één model, de U5, en iedereen die een U5 heeft gekocht kan dus naar Profile voor het onderhoud.

 

Bij Vakgarage ook schadeherstel

Als je Profile en Vakgarage verder met elkaar gaat vergelijken zie je dat er een aantal verschillen zijn. Zo heeft Vakgarage 360 vestigingen en Profile 220 vestigingen. Er zit dus vaker een Vakgarage bij je in de buurt. Ook biedt Vakgarage meer diensten. Bij Vakgarage kan je bijvoorbeeld een aankoopkeuring laten uitvoeren als je een auto gaat kopen en ook kan je er een financiering regelen voor de aanschaf van een auto bij een Vakgarage. Ook voeren Vakgarages schadeherstel uit en andere reparaties aan je auto.

 

Auto leasen bij Vakgarage

Tot slot benoemen we als laatste verschil dat Vakgarage ook lease aanbiedt: private lease en zakelijke lease. Maar het aanbod voor private lease is nog wel beperkt. Je hebt de keuze uit vier automodellen. Dit zijn twee Toyota's, een Suzuki en een Fiat Panda. Opvallend is dat Vakgarage ook occasionlease aanbiedt. Je kan er dus ook een gebruikte auto leasen tegen lagere kosten. Voor zakelijke rijders biedt Vakgarage ook zakelijke lease. Het aanbod is hier een stuk groter.

 

Conclusie

Voor onderhoud aan je auto zijn Profile en Vakgarage twee bekende ketens in Nederland. Ben je op zoek naar een garagebedrijf waar je ook een andere auto kan kopen? Dan is Vakgarage de betere keuze. Dit geldt ook voor lease. Profile biedt geen lease terwijl Vakgarage dit wel aanbiedt.

 

Ga je een andere auto kopen? Dan is het slim om eerst je oude auto te verkopen. Dit kan snel en eenvoudig bij ikwilvanmijnautoaf.nl. Meld je auto aan op onze website en ontvang een passend bod. Accepteer je het bod? Dan is je auto verkocht!

 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands