Voor een nieuwe of gebruikte auto naar Louwman of Emil Frey?

Louwman en Emil Frey zijn grote dealerbedrijven die in Nederland nieuwe en gebruikte auto's verkopen. Welke dealer is voor jou de beste keuze? Hieronder beschrijven we de belangrijkste verschillen.

Louwman is gespecialiseerd in Toyota en Lexus

Louwman viert dit jaar een feestje want het familiebedrijf bestaat maar liefst 100 jaar. Het autobedrijf is namelijk opgericht in 1923. In die tijd is de organisatie uitgegroeid tot een toonaangevende naam in autoland. Louwman is vooral gespecialiseerd in de verkoop van Toyota en Lexus, maar je kan er ook auto’s van andere merken kopen waaronder Mercedes-Benz, Mazda, Kia, Peugeot, Suzuki en Opel.


Emil Frey is ontstaan uit Nefkens

De geschiedenis van Emil Frey in Nederland gaat nog verder terug in de tijd en begon rond 1900 met de verkoop van auto’s door de familie Nefkens. Een naam die de ouderen onder ons nog wel kennen en die nog steeds wordt gebruikt. Door allerlei overnames en afsplitsingen in de loop van 100 jaar is er van de oorspronkelijke organisatie weinig meer over. In 2017, toen het bedrijf bekend stond als PGA Group, werd het overgenomen door de Zwitserse Emil Frey Group.


Veel tweedehands auto’s bij Louwman

Louwman is een groot internationaal bedrijf met momenteel meer dan 100 vestigingen verspreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken. In Nederland beschikt het autobedrijf over meer dan 70 vestigingen waar in totaal iets meer dan 4.000 auto’s te koop staan. Opvallend is dat ruim 3.000 hiervan tweedehands auto’s zijn. Ben je op zoek naar een gebruikte auto dan heb je bij Louwman dus genoeg keuze! Daarnaast is Louwman bezig om zich om te vormen tot mobiliteitsbedrijf. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld ook belangen hebben in de fietsenverkoop en de verkoop van voertuigen voor minder validen.


Dealers van Emil Frey werken onder hun eigen naam

In Nederland verkoopt Emil Frey zo’n 20 automerken. Opvallend is dat de dealers die zijn aangesloten bij Emil Frey onder hun eigen naam opereren. Je gaat dus niet naar de Emil Frey-dealer maar naar Nefkens (Peugeot, DS, Citroën en Opel), Ekris (BMW, Mini), Pouw (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda), Terwolde (Renault, Dacia, Nissan) of een van de andere dealers die zijn gespecialiseerd in hun eigen merken. Emil Frey is hierdoor een relatief onbekend autobedrijf in Nederland, maar wel een van de grootste. In totaal heeft Emil Frey meer dan 50 vestigingen in Nederland. In Europa zijn dat er maar liefst 820, waarmee het meteen de grootste dealerholding is.


Budgetauto’s en dure sportwagens bij Louwman

Qua prijzen heeft Louwman voor elk budget wel een tweedehands auto in de aanbieding. Tussen de 4.000 en 10.000 euro vinden we auto’s zoals de Toyota Aygo, Kia Picanto, Volkswagen Polo of Peugeot 108 in uiteenlopende uitvoeringen, leeftijden en kilometerstanden. Aan de andere kant verkoopt Louwman ook auto’s in het allerduurste segment boven de 100.000 euro zoals de elektrische Mercedes-Benz EQS, Porsche Taycan

en Lexus LC. Om de kwaliteit van Louwman te onderstrepen worden alle auto’s op 100 punten gecontroleerd en heb je, ook bij de budgetmodellen, 14 dagen omruilgarantie.


Ook leasing en verzekeringen bij Louwman

Daarnaast kan je natuurlijk ook terecht bij Louwman voor allerlei aanvullende diensten zoals leasing. Voor particulieren biedt Louwman private lease en shortlease, wat in feite een vorm van autoverhuur is. Ondernemers kunnen daarnaast bij Louwman ook kiezen voor financial lease en full operational lease. Andere diensten die Louwman aanbiedt zijn autoverzekeringen en je kan er zelfs je auto te koop aanbieden.


Auto’s en diensten van Emil Frey staat niet op één website

Omdat de dealers van Emil Frey onder hun eigen naam werken is het aanbod van nieuwe en tweedehands auto’s niet in één keer te overzien. Dat is een nadeel. Als je online het totale aanbod wilt bekijken dan zal je alle afzonderlijke websites van de aangesloten dealers moeten bekijken. Heb je een sterke voorkeur voor een merk, bijvoorbeeld Volkswagen, dan is dat geen probleem en ga je naar de website van Pouw. Maar wanneer je in de markt bent voor een bepaald type auto, bijvoorbeeld een SUV, dan zal je alle verschillende websites moeten bekijken. Dit geldt ook voor alle andere diensten die de Emil Frey-dealers aanbieden. Er is hierin veel overlap, zo kan je bij de meeste dealers ook terecht voor diensten als private lease en verzekeringen, maar dit geldt lang niet altijd.


Conclusie

Zoek je een nieuwe of gebruikte auto? Dan kan je hiervoor terecht bij Louwman of Emil Frey. Louwman is een familiebedrijf met meer dan 70 vestigingen. Ze zijn gespecialiseerd in Toyota en Lexus. De andere merken die Louwman nieuw verkoopt zijn Mercedes-Benz, Mazda, Kia, Mitsubishi, Peugeot, Smart, Opel, BYD en Suzuki. Daarnaast hebben de Louwman-dealers een groot aanbod van tweedehands auto’s.

Emil Frey is een Zwitsers bedrijf dat 50 merkdealers in Nederland in eigendom heeft die onder hun eigen naam opereren. Al die dealers samen bieden meer merken aan dan Louwman. Dat aanbod is niet op één website te vinden maar staat op de websites van de verschillende dealers. Zoek je een specifiek merk dan is dat geen probleem. Zoek je een type auto in een bepaalde prijsklasse, dan zal je alle websites van de aangesloten dealers moeten bekijken.

Ga je je oude auto verkopen? Meld deze dan nu aan bij ikwilvanmijnautoaf.nl! Ontvang een passend bod en maak je handen vrij voor de aanschaf van je volgende auto.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands