Rijden tijdens mistige dagen

Grote delen van Nederland hebben alweer te maken gehad met mist. Het wordt steeds kouder en sneller donker. De kans op mist vergroot. Het is belangrijk dat je bij mist de juiste verlichting aan hebt, als je dit niet hebt kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan.


Dag verlichting

Tegenwoordig hebben veel auto’s automatische verlichting. Dit werkt helaas niet bij mist. Veel mensen weten dit niet en dit is gevaarlijk. Bij mist is het namelijk van belang dat de dimlichten aanstaan. Bij automatisch licht is alleen de dagverlichting aan. Bij deze verlichting staan onder andere de achterlampen niet aan, dit is gevaarlijk voor de bestuurders achter jou als er sprake is van mist.


Onwetendheid

Veel mensen hebben dus de automatische verlichting aan of weten niet dat je het dimlicht moet inschakelen bij mist. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is van belang om te weten wanneer je welke verlichting aan moet hebben. Wanneer het overdag mistig is, zijn er zelfs mensen die helemaal vergeten hun verlichting aan te zetten. Dit zorgt er voor dat ander verkeer jou niet tot nauwelijks ziet en hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.


Alleen bij zeer dichte mist gebruik je je mistlampen, anders kan dit ervoor zorgen dat je anderen verblind. De symbolen voor het dimlicht en de mistlampen die je moet gebruiken bij mist staat hieronder weergegeven.Let dus op tijdens deze koude dagen of het mistig is en dat je de juiste verlichting aan hebt. Zo houden we rekening met elkaar en zorgen we samen voor verkeersveiligheid. Rijd niet zomaar weg met de gedachten dat je toch automatisch licht aan hebt staan, want soms is dit niet genoeg. Als je hier op let hoeft niemand zich te ergeren of te schrikken, aangezien ze jou niet aan zagen komen. Lees hier meer tips om veilig te rijden bij mist.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands