Het Nederlandse wagenpark: grens van 15 miljoen kentekens bereikt

Nederland heeft recentelijk de mijlpaal van 15 miljoen geregistreerde kentekens bereikt. Deze statistiek biedt inzicht in de samenstelling en evolutie van het Nederlandse wagenpark, inclusief de groei van elektrische voertuigen en de veranderingen in kentekenregistraties.


Groei van het aantal kentekens

Het aantal geregistreerde kentekens in Nederland blijft groeien, met een constante stroom van nieuwe registraties die het aantal beëindigde kentekens overtreft. Dit heeft geleid tot een totaal van 15 miljoen kentekens​​.


Samenstelling van het wagenpark

Van deze 15 miljoen geregistreerde kentekens zijn er bijna 9,5 miljoen toegewezen aan personenauto's, wat ongeveer 63% van het totaal uitmaakt. Andere voertuigtypes omvatten 1,3 miljoen brom- en snorfietsen, bijna 1,3 miljoen bedrijfswagens, en bijna 1,3 miljoen aanhangers en opleggers. Daarnaast zijn er sinds begin 2022 ongeveer 720.000 landbouwvoertuigen geregistreerd, na een recente wijziging in de kentekenplicht​.


Elektrische voertuigen in Nederland

Elektrische voertuigen maken een groeiend deel uit van het Nederlandse wagenpark, met een totaal aandeel van 4%. Dit omvat meer dan 390.000 volledig elektrische personenauto's. Daarnaast zijn bijna 10% van alle snorfietsen elektrisch aangedreven, en zijn er meer dan 33.000 elektrische speed-pedelecs geregistreerd​.


Conclusie

De mijlpaal van 15 miljoen geregistreerde kentekens in Nederland benadrukt de groei en diversiteit van het Nederlandse wagenpark. De toename van verschillende voertuigtypes en de groei van elektrische voertuigen wijzen op een dynamische toekomst voor de auto-industrie in Nederland.

Bij ikwilvanmijnautoaf blijven we je op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de auto-industrie. Blijf onze website bezoeken voor meer updates en informatie.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands