Auto kopen bij Vaartland of Auto Smeeing?

Vaartland en Auto Smeeing zijn twee van de grootste aanbieders in Nederland van gebruikte auto’s. Beide bedrijven melden op hun website dat er meer dan 600 auto’s te koop staan, waardoor ze qua aantallen occasions ongeveer even groot zijn. Verschillen zijn er natuurlijk ook. Zo biedt Auto Smeeing private lease en kan je er terecht voor onderhoud, terwijl Vaartland zich meer richt op inruil en export. In deze vergelijking gaan we dieper in op de overeenkomsten en verschillen tussen de twee bedrijven.

 

Vaartland heeft meer vestigingen

Een van de eerste verschillen tussen Vaartland en Auto Smeeing die we hier willen noemen is dat Vaartland meerdere vestigingen heeft en Auto Smeeing één vestiging in Soest. Vaartland heeft zelfs 8 vestigingen die zijn verspreid over het land. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat je nooit ver hoeft te rijden om een showroom van Vaartland te bezoeken. Het nadeel is dat niet alle auto’s van Vaartland in die showroom staan. Je ziet dus altijd maar een deel van het aanbod aan occasions. Auto Smeeing heeft daarentegen maar één vestiging, in Soest, maar daar vind je dus wel meteen alle auto’s. De afweging is dus of je kiest voor een vestiging van Vaartland bij jou in de buurt, of toch liever naar Auto Smeeing rijdt om alle auto’s te bekijken.

 

Bij Vaartland meer occasions van BMW en Audi

Een ander opvallend verschil is dat Auto Smeeing ook tweedehands bestelauto’s aanbiedt, zoals een Volkswagen Transporter of een Opel Vivaro. Het aanbod is niet heel groot maar groter dan bij Vaartland waar je echt moet zoeken naar een gebruikte bestelauto. Wat ook opvalt: bij Vaartland is het aanbod van populaire merken als BMW (+/- 150 auto’s) en Audi (+/- 90 auto’s) veel groter dan bij Auto Smeeing waar zo’n 40 BMW’s en 15 Audi’s te koop worden aangeboden. Aan de andere kant heeft Auto Smeeing meer gebruikte Volkswagens te koop, ruim 100 auto’s tegenover bijna 50 bij Vaartland. Deze aantallen veranderen natuurlijk dagelijks maar het zegt wel iets over de automerken die beide bedrijven belangrijk vinden.

 

Auto Smeeing heeft meer gebruikte elektrische auto’s te koop

Als we kijken naar de brandstofkeuze zien we dat Auto Smeeing een veel groter aanbod heeft van elektrische auto’s dan Vaartland. Er staan maar liefst 80 elektrische auto’s te koop bij Auto Smeeing, tegenover 7 bij Vaartland. Wil je een gebruikte elektrische auto kopen dan heb je bij Auto Smeeing dus duidelijk meer keuze. Op het gebied van hybride-auto’s is het aanbod met ongeveer 100 occasions vrijwel gelijk. Veel mensen die nu een tweedehands auto kopen kiezen voor hybride en in dit geval kan je dus terecht bij zowel Vaartland als Auto Smeeing.

 

Auto Smeeing biedt ook private lease

En dan de andere diensten die deze twee partijen aanbieden. Vaartland is echt een occasionhandelaar die grote partijen tweedehands auto’s inkoopt en verkoopt. Je kan er terecht om je auto te verkopen of in te ruilen wanneer je een auto koopt bij Vaartland. Ook bieden ze ondersteuning als je bijvoorbeeld de auto die je bij Vaartland hebt gekocht wil exporteren. Auto Smeeing biedt daarentegen diensten aan als private lease en zelfs zakelijke lease. Ze springen hiermee in op de behoefte bij veel autokopers aan zekerheid en die liever kiezen voor een leasecontract dan dat ze zelf de auto kopen.


Langere garantie op je occasion bij Auto Smeeing

En over zekerheid gesproken: ook bij de garantietermijnen zie je bij Vaartland en Auto Smeeing verschillen. Zo krijg je bij Vaartland 6 maanden garantie op je auto terwijl Auto Smeeing 1 jaar garantie biedt. Dit is met een zogenaamd Best Buy Pakket ook nog eens uit te breiden naar 2 jaar. Aan de andere kant heb je bij Vaartland altijd een bedenktijd van 14 dagen. In die periode kan je je auto weer inleveren onder het motto ‘niet goed geld terug’. Bij Auto Smeeing hebben ze deze regeling ook, maar alleen als je het Best Buy pakket afneemt. Overweeg je om een occasion te kopen bij Vaartland of Auto Smeeing? Dan is het wel verstandig om je te verdiepen in de garantieregelingen omdat deze niet hetzelfde zijn bij deze twee bedrijven!

 

Je auto verkopen bij ikwilvanmijnautoaf.nl

Tot slot: de beste deals heb je altijd wanneer je zelf geen auto hoeft in te ruilen bij het autobedrijf. Verkoop je auto dus voordat je gaat shoppen voor een andere auto. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl kan je snel en eenvoudig je auto online te koop aanbieden. Meld je auto aan met het kenteken, maak je aanmelding compleet met foto’s en aanvullende informatie en wacht rustig af tot je een passend bod ontvangt. Accepteer je dat bod? Dan heb je je auto verkocht! Zo kan je zonder inruil gaan shoppen bij Vaartland of Auto Smeeing!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands