Athlon of Justlease: welke leasemaatschappij is de beste keuze?

Ben je op zoek naar een leaseauto? De keuze in leasemaatschappijen en het aanbod van leaseproducten is enorm. Voor zakelijke rijders is het leasen van een auto al lang een bekende manier om in een nieuwe auto te kunnen rijden. Particulieren profiteren tegenwoordig van private lease, een leasevorm waarbij je zelf een auto leaset en niet bij een werkgever. Maar voor welke leasemaatschappij moet je dan kiezen? In dit artikel vergelijken we twee leasemaatschappijen: Athlon en Justlease.

 

Athlon groot geworden in zakelijke lease

Athlon is echt een traditionele leasemaatschappij. Groot geworden in de zakelijke lease en nu ook actief in de belangrijkste groeimarkt: private lease. Athlon bestaat zelfs al sinds 1916, dus ruim 100 jaar! Toen was het natuurlijk nog geen leasemaatschappij, het bedrijf heette RIVA en was gespecialiseerd in onderhoud en reparaties aan auto’s die voor het eerst op de weg verschenen. In 1950 begon men met het aanbieden van leaseproducten aan automobilisten en daarna is Athlon alleen maar groter geworden als leasemaatschappij. Dat ze daarbij niet de kwaliteit zijn verloren blijkt wel uit het feit dat Athlon recent is uitgeroepen tot Beste Leasemaatschappij 2022 en dat ze prijzen hebben gewonnen op het gebied van zakelijke lease en private lease. Opvallend is dat Athlon zich meer profileert als aanbieder van ‘mobiliteitsoplossingen’ dan als leasemaatschappij. Deze trend zien we wel meer bij leasemaatschappijen: de traditionele leaseauto wordt langzamerhand vervangen door een maandbedrag waarmee werknemers zelf kunnen kiezen wat ze ermee doen. Leasemaatschappijen springen daarop in door nieuwe diensten te ontwikkelen.

 

Ook private lease bij Athlon

Zoek je een betrouwbare, degelijke leasemaatschappij? Dan is Athlon een goede keuze, ze bieden verschillende vormen van zakelijke lease en ook voor private lease kan je bij ze terecht. Als we kijken naar private lease dan biedt Athlon nieuwe en gebruikte auto’s. De goedkoopste nieuwe auto om te leasen is een Peugeot 108 voor 209 euro per maand. De duurste auto bij Athlon is momenteel een Tesla Model 3 Long Range, die je kan leasen voor 749 euro per maand. Een occasion leasen kan ook bij Athlon. Het aanbod begint bij de Citroën C1 voor 229 euro per maand. Dat is 20 euro minder dan wanneer je een nieuwe C1 leaset. Wat wel opvalt is dat het occasionaanbod erg klein is, bij Athlon bieden ze nu maar vier gebruikte auto’s: Citroën C1, Peugeot 108, Toyota Aygo en Peugeot 208.

 

Justlease is soms iets goedkoper dan Athlon

Justlease is typisch een voorbeeld van een nieuwe leasemaatschappij die inspringt op de vraag naar private lease. Het bedrijf is in 2012 opgericht en is een dochtermaatschappij van Terberg Leasing. Bij Justlease richt men zich vooral op private lease, alhoewel je ook kan kiezen voor operational lease wat vooral interessant is voor ondernemers. Justlease probeert hier de markt van zzp’ers en kleine ondernemingen aan te boren. Wat meteen opvalt is dat ze iets goedkoper zijn dan Athlon. Ook bij Justlease begint het aanbod bij een Peugeot 108, maar deze kost 201 euro per maand, in plaats van 209 euro per maand zoals bij Athlon. Justlease is daarmee dus 8 euro per maand goedkoper.

 

Meer aanbod bij Justlease

Wat ook opvalt is dat Justlease een veel groter aanbod heeft dan Athlon: 317 auto’s tegenover 65 auto’s. Je hebt bij Justlease dus veel meer keuze, zeker in het middensegment van bijvoorbeeld de Volkswagen Golf. Maar je vindt er ook exotische auto’s als de Honda HR-V of de Mazda MX-5. En ook in het luxesegment heb je bij Justlease meer keuze dan bij Athlon als het gaat om private lease. De allerduurste auto die je kan leasen is een BMW 7-serie voor bijna 2000 euro per maand. Zelfs een Porsche Panamera behoort tot de mogelijkheden! De Tesla Model 3 Long Range is overigens iets duurder bij Justlease dan bij Athon, namelijk 755 euro per maand. Die ruime keuze bij Justlease zien we verder ook terug in het aanbod van occasions. Heb je bij Athlon de keuze uit slechts vier modellen, bij Justlease kan je kiezen uit 35 auto’s van verschillende merken en modellen.

 

Athlon of Justlease?

De keuze voor een van deze twee leasemaatschappijen hangt van je eigen voorkeur af. Athlon is een traditionele leasemaatschappij die zich vooral richt op de zakelijke rijder. Dat zie je ook aan de mobiliteitsdiensten die ze aanbieden en waar je als particulier geen gebruik van maakt. Aan de andere kant gaat ook Athlon met z’n tijd mee en kan je er nu ook terecht voor het privé leasen van een auto. Het aanbod is vergeleken met Justlease echter wel beperkt. Ben je puur op zoek naar een private leaseauto? Dan is Justlease de beste keuze. Ze hebben veel aanbod en de prijzen zijn gunstig.

 

Je eigen auto verkopen

Als je in een leaseauto gaat rijden dan heb je nu waarschijnlijk een auto die je wil verkopen. Hiervoor kan je terecht bij ikwilvanmijnautoaf! Meld je auto aan op onze website en ontvang een passend bod van één van de bij ons aangesloten kopers. Accepteer je het bod? Dan is je auto ook meteen verkocht en kun je afspraken maken over de betaling en aflevering. Supersimpel en geen gedoe aan huis!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands