Gratis taxatie

Ontvang kosteloos een pdf-rapport

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop
We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen
We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk
Wij nemen de onderhandelingen uit handen
Helpen met de levering, overschrijving en betaling

Het verkopen van je auto werkt als volgt.

Stap 1

Aanmelden

Meld je voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je voertuig toe voor een sneller resultaat.

Stap 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch gegenereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

Stap 3

Verkopen

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Wat is een auto taxatie?

Een auto taxatie is het proces waarbij de waarde van een voertuig wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Het is een belangrijke stap als je je auto wilt verkopen, inruilen of verzekeren. Een professionele taxatie geeft je een objectieve schatting van de marktwaarde van je auto.


Waarom is een nauwkeurige taxatie belangrijk?

Een nauwkeurige taxatie van je auto is essentieel om ervoor te zorgen dat je een eerlijke prijs krijgt bij verkoop of inruil. Het is ook belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering, waarbij de verzekeringspremie vaak gebaseerd is op de waarde van het voertuig. Een te hoge of te lage taxatie kan leiden tot financiële verliezen of onnodig hoge premies.


Factoren die van invloed zijn op de waardebepaling

Bij het taxeren van een auto zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke waardebepaling. Enkele belangrijke factoren zijn:

 1. Merk, model en bouwjaar: Het merk, model en bouwjaar van je auto spelen een grote rol bij de waardebepaling. Populaire merken en modellen behouden vaak hun waarde beter dan minder bekende voertuigen.
 2. Kilometerstand: De kilometerstand van je auto is een belangrijke indicator voor de slijtage en het gebruik van het voertuig. Over het algemeen geldt dat auto's met lagere kilometerstanden meer waard zijn.
 3. Algemene staat van de auto: De algehele staat van je auto, inclusief de buitenkant, het interieur en de technische staat, heeft invloed op de waarde. Een goed onderhouden auto met minimale schade zal een hogere taxatiewaarde hebben.
 4. Onderhoudsgeschiedenis: Een gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis kan de waarde van je auto verhogen. Het bewijst dat je auto regelmatig is onderhouden en kan mogelijke zorgen over verborgen gebreken verminderen.


Verschillende soorten taxaties

Er zijn verschillende soorten taxaties die je kunt overwegen, afhankelijk van je behoeften:

 1. Handelswaarde taxatie: Deze taxatie geeft je een schatting van de waarde die je zou kunnen krijgen als je je auto inruilt bij een dealer. Het is handig als je van plan bent om een nieuwe auto te kopen.
 2. Verkoopwaarde taxatie: Deze taxatie geeft je een schatting van de waarde die je zou kunnen krijgen als je je auto particulier verkoopt. Het is nuttig als je van plan bent om je auto zelf te adverteren en te verkopen. Bij deze taxatie wordt rekening gehouden met factoren zoals de vraag en het aanbod op de markt, de populariteit van het merk en model, en de algemene staat van je auto.
 3. Verzekeringswaarde taxatie: Deze taxatie wordt meestal gedaan wanneer je een verzekering wilt afsluiten voor je auto. Het bepaalt de waarde van je voertuig voor verzekeringsdoeleinden, zodat je in geval van schade of diefstal een passende vergoeding kunt ontvangen. Verzekeringsmaatschappijen hanteren vaak specifieke methoden en richtlijnen bij het taxeren van auto's voor verzekeringen.


Hoe kun je een betrouwbare taxatie voor je auto krijgen?

Het verkrijgen van een betrouwbare taxatie voor je auto is van cruciaal belang om een eerlijke prijs te krijgen en teleurstellingen te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een nauwkeurige taxatie te verkrijgen:

 1. Onderzoek en vergelijk: Voer online onderzoek uit naar gerenommeerde taxatiebedrijven en vergelijk hun diensten. Kijk naar beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van hun taxaties.
 2. Verzamel relevante informatie: Zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt voordat je een taxatie aanvraagt. Dit omvat details zoals het merk, model, bouwjaar, kilometerstand en eventuele specifieke kenmerken van je auto. Het verstrekken van nauwkeurige informatie zal helpen bij het verkrijgen van een realistische waardebepaling.
 3. Professionele taxateurs: Kies voor een taxatiebedrijf dat werkt met ervaren en gecertificeerde taxateurs. Deze professionals hebben expertise in het beoordelen van auto's en kunnen een nauwkeurige schatting geven op basis van hun marktkennis en ervaring.
 4. Fysieke inspectie: Overweeg een taxatie waarbij een fysieke inspectie van je auto wordt uitgevoerd. Dit stelt de taxateur in staat om de algemene staat van het voertuig te beoordelen en eventuele waardevolle aspecten, zoals upgrades of accessoires, in overweging te nemen. Een persoonlijke inspectie kan een meer gedetailleerde en nauwkeurige taxatie opleveren dan een online of telefonische schatting.
 5. Vraag om een rapport: Na de taxatie is het raadzaam om een schriftelijk rapport te vragen met daarin de details van de waardebepaling. Dit rapport kan nuttig zijn bij het vergelijken van taxaties en bij het onderhandelen over de prijs bij verkoop of inruil.


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands