zonder gedoe. verkocht.
meld jouw elektrische auto gratis en vrijblijvend aan

Ik weet mijn kenteken niet

Of voer kenteken in

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van je auto

Meld je voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van je voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van je auto

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan brengen we je in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Ben je in het bezit van een elektrische auto, EV of hybride? En wil je deze verkopen? Ook voor de verkoop van een elektrische auto kun je terecht bij ikwilvanmijnautoaf. Onze professionele medewerkers helpen je van aanmelding tot en met de verkoop aan een erkende autodealer.

Elektrische auto's zijn enorm in opkomst: in de eerste helft van 2019 werden er twee keer zoveel EV's verkocht als in de eerste helft van 2018. Vooral dankzij allerlei stimuleringsmaatregelen van de Nederlandse overheid kiezen meer mensen de laatste jaren voor de aanschaf van een elektrische auto, en dat zie je nu ook terug in het aanbod van gebruikte elektrische auto's. Want eigenaren van een elektrische auto stappen na een paar jaar vaak over op en nieuwer model, en verkopen hun huidige auto.


De populairste elektrische auto die tweedehands wordt aangeboden is de Tesla Model S. Dat is op zich niet heel vreemd, want Tesla is sowieso het populairste merk voor elektrische auto's. Momenteel is de nieuwe Model 3 heel gewild bij de Nederlandse autorijder. Maar ook de verkopen van andere gebruikte elektrische auto's zit in de lift, zoals de Volkswagen e-Golf, Jaguar I-Pace, Tesla Model X en de elektrische versie van de Fiat 500.Hoe kan ik mijn elektrische auto verkopen?

Ondanks de hoge verkoopcijfers is een elektrische auto nog steeds wel een bijzondere verschijning op de Nederlandse wegen. Toch is je elektrische auto verkopen eigenlijk net zo eenvoudig als wanneer je een 'normale' auto wilt verkopen. De mogelijkheden die je hebt zijn dus ook vrijwel hetzelfde: je auto verkopen aan de dealer (bij inruil), via een online marktplaats, aan familie of vrienden óf natuurlijk bij ikwilvanmijnautoaf.nl. We lopen de verschillende mogelijkheden hieronder door.


Elektrische auto verkopen aan de dealer

Dit is alleen interessant als je bij de dealer een nieuwe elektrische auto aanschaft, en de elektrische auto die je nu in bezit hebt wilt inruilen. Bij inruil krijg je waarschijnlijk een redelijke prijs, die kan je zien als extra korting op de aanschaf van een nieuw elektrische voertuig. Wanneer je geen nieuwe auto wilt aanschaffen zal de dealer niet erg geïnteresseerd zijn in aankoop van jouw auto.


Elektrische auto online verkopen

Een hogere prijs dan bij de dealer ontvang je waarschijnlijk bij online verkoop van je elektrische auto. Meest bekend is uiteraard Marktplaats, maar er zijn verschillende andere websites waar je je elektrische auto kan aanbieden. Het nadeel hiervan is dat het meer werk kost om je auto te verkopen en vooral het gedoe aan de deur met kopers en onderhandelingen schrikt veel verkopers af om hiervoor te kiezen.


Elektrische auto verkopen aan familie/vrienden

Dit lijkt in eerste instantie heel aantrekkelijk. Want je kent de koper goed, je weet met wie je zaken doet. Maar dat kan juist ook een nadeel zijn. Want wat gebeurt er als er problemen zijn met de auto? Dan kan er ruzie ontstaan over reparatiekosten of over de prijs die je familielid of vriend heeft betaald voor de auto en dat wil je liever voorkomen.


Elektrische auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf.nl

Een andere, slimme manier om je elektrische auto te verkopen is via ikwilvanmijnautoaf.nl. Je kent ons vast al wel als hét adres om je auto, campercaravan of zelfs je fiets te verkopen. Je kan ook bij ons terecht kunt om je elektrische auto of (plug-in) hybride te verkopen. Sterker nog, door de populariteit van elektrische auto's als occasion en ons uitgebreide netwerk van professionele kopers is de kans groot dat je je auto snel kan verkopen. Hoe werkt het? Dat lees je hier.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands