Zware tijden voor de dieselauto

Er gaat geen week voorbij of de dieselauto komt negatief in het nieuws. Is er nog een toekomst voor de diesel? Is de dieselauto straks niks meer waard?

Diesel

Het zijn zware tijden voor de diesel, dreigende milieuzones en maatregelen zorgen ervoor dat steeds meer producenten, consumenten en steden vaarwel zeggen tegen de diesel. Onder andere Volvo & Fiat hebben al aangegeven te willen stoppen met de productie van diesels. Veel mensen vragen zich af welke gevolgen dit heeft voor de restwaarde van hun huidige dieselauto en of ze in de toekomst nog wel een diesel aan moeten schaffen.

Het staat vast dat door deze ontwikkelingen het marktaandeel van de diesel een duik naar beneden heeft genomen. Volgens Autoweek zijn er in 2017 7,9% minder dieselauto’s verkocht dan in 2016. Ook in Duitsland krijgt de diesel tegenslagen te verwerken. Steeds meer grote Duitse steden krijgen toestemming om hun stadscentra te sluiten voor diesels die de Euro-6 norm niet halen. Door de toenemende beperkingen daalt de vraag naar (tweedehands) dieselauto’s en staat ook de restwaarde onder druk. Duitse dealers geven op occasions met een Euro-5 dieselmotor al kortingen tot 50% gegeven.


Verkopen of doorrijden, wat is wijsheid?

Moet je je diesel nu juist snel verkopen voordat de waarde verder daalt of juist zo lang mogelijk doorrijden? Dat is een persoonlijke afweging. Naar verwachting zal de vraag en restwaarde van diesels blijven dalen. Een goede reden om juist nu je dieselauto te verkopen te zetten is dat je dan de verhoging van 15% van de motorrijtuigenbelasting die vanaf 2020 ingaat voor diesels zonder roetfilter ontloopt. Hou er ook rekening mee dat er steeds meer binnensteden in binnen- en buitenland zullen worden afgesloten voor dieselvoertuigen. Wat je keus ook is, wij helpen je bij de verkoop van je auto. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl zijn honderden RDW-erkende dealers aangesloten die een bod kunnen uitbrengen op jouw auto. Zo weten we ook oudere dieselvoertuigen prima verkopen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands