Zoveel auto’s zijn er in Nederland

Nederland is een echt autoland. Het aantal personenauto’s in ons land is dan ook al jaren aan het stijgen. In 2018 zijn er in ons landje 443.812 nieuwe auto’s geregistreerd, terwijl er zo’n 205.000 onderdak hebben gevonden bij de sloop of op een andere manier zijn uitgeschreven Hiermee is het aantal personenauto’s met 2,2 procent gestegen naar 8,8 miljoen.

De occasionverkoop ging hard in 2018 en vestigde een nieuw record. In totaal zijn er 1.991.265 occasions verkocht. Net iets meer dan 1/3e hiervan gingen van particulier naar particulier. De rest is bij autobedrijven, garages en handelaren gekocht.



De verkoop van elektrische auto’s ging ook hard en vestigde vanzelfsprekend een nieuw record. Waar er in 2017 zo’n 8.000 vol-elektrische auto’s zijn verkocht waren dat er in 2018 een dikke 24.000 stuks. Een verdrievoudiging dus. Hiermee rijden er momenteel zo’n 45.000 elektrische auto’s in Nederland rond. De dieselauto stond het hele jaar onder druk en kritiek. Dit was terug te zien in de verkopen. Er zijn dan ook minder nieuwe diesels verkocht en geïmporteerd. Wel zijn er sinds 2010 niet meer zoveel gebruikte occasions verkocht.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands