Zo bescherm je jouw auto tegen inbraak

De winter is vaak een prachtig seizoen. Echter is het ook dé periode waarin het aantal auto-inbraken flink stijgt. In de periode van november tot en met maart zijn dieven een stuk actiever aangezien het veel eerder donker wordt dan in de zomerperiode. Ikwilvanmijnautoaf zocht uit wat je kan doen om de kans op een auto-inbraak te verkleinen.  Hoe voorkom je een auto-inbraak? 


Veel mensen laten nog te makkelijk waardevolle spullen in hun auto achter die voor dieven interessant kunnen zijn. Het intikken van een autoruit is simpel en er bestaat zelfs speciale elektronische apparatuur om je auto mee open te breken. Uiteraard zit jij hier niet op te wachten. We geven je daarom enkele waardevolle tips om de kans op een auto-inbraak te verkleinen. Let op waar je je voertuig parkeert. Afgelegen en donkere plekken hebben de voorkeur van dieven. Zet je je auto neer op een goed verlichte of drukke plek, dan verklein je de kans op diefstal al aanzienlijk. 


Dat je je waardevolle spullen goed opbergt is logisch. Verstop naast het navigatiesysteem ook de houder en vergeet niet de afdruk van de zuignap even weg te poetsen.

Neem alle autopapieren en andere waardevolle documenten mee en laat het dashboardkastje openstaan.

Indien mogelijk, neem de hele radio uit de auto als je deze ergens achterlaat.

Ben je in het bezit van een stationwagen? Dek de kofferbak dan niet af. Als je deze zichtbaar laat kunnen dieven meteen zien dat er niks te halen valt.

Vergeet niet je sleutels goed op te bergen als je ergens heengaat, bijvoorbeeld in een kluisje tijdens het sporten.

Test voor de zekerheid één keer per jaar of je alarm het nog doet.

Ook niet onbelangrijk: controleer of je ramen dicht zijn en je auto op slot is.


Toch ingebroken? Wat doe je dan? 

Mis je belangrijke papieren, een bankpas of een telefoon? Blokkeer dan meteen je kaarten en telefoonnummer om erger te voorkomen en doe aangifte bij de politie. Je hebt het proces-verbaal dat je van de politie krijgt nodig om deze bij de gemeente opnieuw aan te vragen.

Doe aangifte bij de politie, ook al zijn er geen belangrijke documenten gestolen. Je verzekering heeft dit nodig als bewijs.

Vergeet niet je auto goed te stofzuigen. Een gebroken autoruit breekt in duizenden kleine stukjes die zich in jouw auto kunnen verspreiden.


 We hopen dat je auto de winter ongeschonden doorkomt!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands