Youngtimer regeling, hoe werkt het?

Als je een eigen bedrijf hebt en graag een zakelijke auto wilt rijden, is het natuurlijk handig om te kijken wat voor soort auto je zoekt en wat het voordeligst is. Ben je al bekend met de youngtimer regeling? Door gebruik te maken van deze regeling kun je veel geld besparen.


Hoe werkt de youngtimer regeling?

Een youngtimer is een auto die minimaal 15 jaar oud is. Stel je koopt als ondernemer een youngtimer, dan betaal je 35% bijtelling. Maar je betaalt dit niet over de cataloguswaarde, maar over de dagwaarde. Dit is natuurlijk een stuk voordeliger, aangezien de dagwaarde van een auto die ouder is dan 15 jaar veel lager ligt. Bij een auto die jonger is dan 15 jaar betaal je dan 35% over de nieuwwaarde oftewel de cataloguswaarde.


De voordelen van de youngtimer regeling

Zoals hierboven al is vermeld is een groot voordeel natuurlijk de lagere maandelijkse kosten door de lage bijtelling. De bijtelling kan elk jaar opnieuw worden uitgerekend en kan daarom elk jaar lager uitvallen, als de dagwaarde dan ook lager is. Populaire youngtimer merken zijn BMW, Volvo, Audi en Mercedes-Benz. Het zijn betrouwbare auto’s ook al zijn ze wat ouder, de onderdelen zijn van hoge kwaliteit. Zo rijd je in een betrouwbare, luxere auto die toch een stuk goedkoper is dan menig auto die jonger is dan 15 jaar.


De nadelen van de youngtimer regeling

Er zitten helaas ook nadelen aan. Dit komt doordat het een oudere auto is, waardoor de kans groter is dat er iets kapot gaat. Verder heb je niet de nieuwste technologie en veiligheidsopties. Er komen steeds meer milieuzones in Nederland, hier mogen dan niet alle yountimers meer in de stad rijden.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands