Wel of niet je auto schoonmaken in de winter?

In vergelijking met andere seizoenen wordt je auto in de winter het snelste vies. Er valt regen, sneeuw en hagel uit de lucht. Er ontstaat modder door regen en zand. En doordat het glad is, wordt er zout gestrooid. Dit zorgt voor veel vuil op de wegen. Misschien heb je je wel eens afgevraagd of het wel nog wel zin heeft om je auto elke keer schoon te maken als het toch door al het vuil op de weg elke keer vies wordt. Ook vragen mensen zich af of bepaalde onderdelen van de auto nog extra aandacht nodig hebben met dit vieze weer. Wij geven je tips!

Zand & zout

Zodra het begint te vriezen, wordt er op de Nederlandse wegen zout gestrooid. Dit zout hecht zich niet alleen aan het wegdek, maar blijft ook aan je auto zitten. Ook wordt zand meer gemengd met neerslag waardoor er zand op je auto komt. Dit is beide slecht voor de lak van de auto. Hierdoor kan er roest of andere lelijke plekjes gaan ontstaan. Zout kan de laklaag opvreten, houdt hier dus rekening mee. Zout of zandresten beschadigen de auto niet zodanig dat het door alle laklagen heen komt, maar de lak wordt er niet mooier van en de auto dus ook niet.

Zand en zout zijn voor de lichtmetalen velgen ook niet goed, ze zorgen er voor dat het vuil tussen de beschermde laag en het basismateriaal komt te zitten. Als dit het geval is kunnen de beschadigde plekken op de velgen groter worden.


Schoonmaken

Het is nu hopelijk duidelijk dat het van belang is om in de winter je auto schoon te maken, ook al lijkt het soms onbegonnen werk. Op deze manier voorkom je schade en krasjes. Als je te lang wacht met het schoonmaken van je auto, hoopt het vuil zich op en is dit niet meer makkelijk schoon te krijgen zonder schade aan de lak of velgen te veroorzaken. Maar hoe maak je je auto het beste schoon? Begin niet gelijk met het schoonboenen van je auto. Het is namelijk belangrijk dat je eerst de auto helemaal zand en zout vrij maakt. Dit doe je door de auto met water schoon te spuiten. Zodra je de auto hebt afgespoten met water kan je de auto verder schoonmaken. Een aanrader is om door de wasstraat te gaan. Aangezien er op deze manier van elke kant water komt waardoor de auto goed wordt afgespoeld en goed van alle kanten wordt schoongemaakt. Zo mis je geen enkel plekje.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands