Weinsberg vs Rimor campers: uitstekende prijs-kwaliteit!

Ben je op zoek naar je eerste camper? Of ben je een prijsbewuste koper, die niet de hoofdprijs wil betalen voor een kampeeravontuur? Dan kom je de campers van Weinsberg en Rimor vast tegen in je zoektocht. In de blog Weinsberg vs Rimor campers zetten we deze twee merken naast elkaar. 


Met betaalbare campers in het assortiment zijn Weinsberg en Rimor beide aantrekkelijk voor prijsbewuste kopers. De kampeerwagens zijn misschien niet de meest luxe die verkrijgbaar zijn, maar wel volledig ingericht op functionaliteit en gebruiksgemak. En dat voor een aantrekkelijke prijs. 


Lees in deze blog over de geschiedenis en belangrijkste kenmerken van Weinsberg vs Rimor campers. 

Geschiedenis Weinsberg campers

Net zoals veel fabrikanten van caravans en campers, ontstond ook Weinsberg in Duitsland. Gustav Alt en Wilhelm Schumacher startten in 1912 een carrosseriefabriek in de regio Weinsberg. Het bedrijf groeide snel en werd in 1938 verkocht aan Fiat. In 1969 lanceerde het merk de eerste Weinsberg buscamper, vanzelfsprekend op een Fiat onderstel. 


Doordat Fiat de autoproductie in Duitsland stopte in de jaren ‘70, werd Weinsberg weer een Duits bedrijf. Het werd overgenomen door Tabbert Industrie AG en valt sinds 2003 onder Knaus Tabbert GmbH. Toch blijft het merk Weinsberg met een sterke focus op uitstekende prijs-kwaliteitverhouding behouden.

Ontstaan Rimor campers

De Italiaanse Luano Niccolai richtte het merk Rimor op in 1978. Zijn pioniersgeest zette hem aan tot het produceren van kampeerauto’s. Daarbij hield het bedrijf altijd voor ogen dat kamperen betaalbaar moest zijn voor iedereen. Met ruim veertig jaar ervaring produceert het merk Italiaanse, low-cost campers. 


In het begin van de jaren 2000 bevond Rimor zich in financiële problemen. De Franse Trigano Groep nam het bedrijf over. Samen met de Erwin Hymer Groep is de Trigano Groep een belangrijke speler op de Europese markt. Onder Trigano vallen meer dan 25 campermerken, zoals Adria, Challenger, Chausson, Eura Mobil, Roller Team en Rimor. Trigano lanceerde in 2021 het merk Benimar om de Duitse markt te gaan veroveren. 

Weinsberg vs Rimor campers, de belangrijkste kenmerken

Wat zijn nu de belangrijkste kenmerken van Weinsberg vs Rimor campers, waarmee beide merken zich onderscheiden? We duiken in de campers en buscampers van beide merken en zetten de belangrijkste eigenschappen op een rij. 


Weinsberg heeft een breed aanbod campermodellen. Naast de welbekende integraal, halfintegraal, alkoof en buscamper verkoopt het merk ook de Weinsberg CUV. Deze nieuwe klasse is gebouwd op de VW T6.1 Bulli en is voorzien van een hefdak en een innovatieve FoldXpand-constructie aan de achterzijde. Zo combineert de CUV compacte afmetingen en wendbaarheid met ruimte, comfort en slimme oplossingen. 


Ook Rimor biedt met buscampers, integraal, halfintegraal en alkoof campers een ruim aanbod in kampeerauto’s. De buscamper serie Horus bestaat uit drie verschillende modellen. De integraal, halfintegraal en alkoof campers zijn onderverdeeld in vier modelseries: Kilig, Seal, Evo en Super Brig. 

Weinsberg: het camper DNA

Als merk profileert Weinsberg zich met een perfecte prijs-prestatieverhouding. Naar eigen zeggen zijn hun voertuigen gewoon, realistisch, uniek, chic, robuust en betaalbaar. We noemen een aantal specifieke kenmerken van het Weinsberg camper DNA: 

 • Ergonomische EvoPore-HRC-matrassen voor volwaardig slaapcomfort.
 • Volcorpus bouwwijze en deuvelverbindingen voor stevige meubels. 
 • CPL-gecoate oppervlakken voor intensief gebruik. 
 • Dubbele garagedeur afdichting tegen regen en vocht. 
 • High strength GFK-dak met drie keer zoveel glasvezel als standaard GFK.
 • Easy-Travel-Box: alle verzorgingstechniek op één centrale plek. 
 • Truma iNetX-systeem voor intuïtieve smartphone-app-bediening van verwarming, verlichting en entertainment. 
 • Velocate GPS-tracker met stille alarmmodus.
 • Waterfiltersysteem van bluuwater voor hoge waterkwaliteit. 

Rimor camper: world sweet home 

Rimor zet als merk sterk in op het gevoel van “thuis zijn” in de camper. Hun kampeerwagens zijn naar eigen zeggen functioneel, uitnodigend, comfortabel en ruim. Gemaakt met Italiaans vakmanschap en oog voor design. 


Rimor toont de meerwaarde van haar campers aan met praktische functionaliteiten en gebruiksvriendelijke toepassingen. Een aantal pluspunten van de verschillende modelseries Rimor campers zijn: 

 • Kilig: gootsteen met deksel, magnetisch bord in de keuken, hypo-allergene matrassen en een koelkast van 141 liter. 
 • Seal: driepits-gasstel, panoramisch raam, inloopkast en easy-to-clean keuken. 
 • Evo: vloer met tegeldesign, gebruiksvriendelijk opbergsysteem, ergonomische stoelen, LED-achterlichten en vernieuwde badkamer.
 • Slim ingerichte keuken, 153 liter koelkast, zijraam met geïntegreerde hor en nieuw vormgegeven kasten. 

Weinsberg vs Rimor campers: welke is het beste?

De vraag of Weinsberg of Rimor campers het beste zijn, kunnen wij helaas niet voor je beantwoorden. Dat komt omdat iedere kampeerder weer anders is. Misschien heb jij wel heel veel behoefte aan veel opbergruimte, terwijl een andere reiziger belang hecht aan een ergonomisch goed bed. 


Zowel campers van Weinsberg als Rimor richten zich op een segment van beginnende kampeerders. Ook zie je deze merken veel wanneer je een camper huurt. Dat komt omdat beide fabrikanten voortdurend werken aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt niet de meest luxe ervaring die mogelijk is bij kamperen met een camper, maar betaalt dus ook nooit de hoofdprijs daarvoor. 


Je weet nu iets meer over het ontstaan en de kenmerken van Weinsberg vs Rimor campers. Hopelijk kun je nu een weloverwogen keuze maken. 

Camper verkopen? Dat kan eenvoudig en snel!

Wil jij je oude camper verkopen? Meld je dan nu aan voor een eenvoudige, snelle verkoop. Wij brengen je camper onder de aandacht bij ons uitgebreide netwerk van dealers. Zo heb je jouw kampeerauto binnen no time verkocht. Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan hier verder en meld je voertuig direct aan.Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands