Wat te doen bij autoruitschade?

Opeens zie je het... Er zit schade op je autoruit. Een sterretje of een flinke barst in je autoruit kunnen beiden erg vervelend zijn. Hoe komt dit en wat moet je nou precies doen bij autoruitschade? Het kan de beste overkomen en ook de schade kan in een klein hoekje zitten.  


Schade aan de ruiten van je auto kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals storm, hagel, vogels, steentjes of andere objecten die tegen de ruit aan zijn gekomen. Autoruitschade kan variëren van een klein barstje tot een grote barst en kan optreden op de voorste, achterste of zijruiten.  

 

Voorkom gevaarlijke situaties 

Autoruitschade is erg vervelend omdat dit niet alleen het uiterlijk van een auto kan verstoren, ook is autoruitschade gevaarlijk om in te rijden. Wanneer er een ster of een barst in een autoruit zit, kan dat het zicht van de bestuurder belemmeren waardoor er niet goed naar buiten gekeken kan worden. Dit kan leiden tot ongelukken omdat andere voertuigen en voetgangers over het hoofd gezien kunnen worden. Bovendien kunnen sterke winden de barst verder uitbreiden en het glas kapot maken. Als het glas breekt, kan het de inzittenden raken en heb je te maken met rondvliegende scherven jou als berijder of anderen raken. Dit kan leiden tot onveilige situaties en ongelukken. Daarom is autoruitschade erg gevaarlijk.  

 

De stappen bij autoruitschade 

Autoruitschade is een veelvoorkomend probleem. Zoals we al aangaven, kan de schade door meerdere situaties worden veroorzaakt. Een aanrijding, een steenprojectiel of een andere oorzaak is ook mogelijk. Wanneer een auto schade oploopt aan de ruit, is het belangrijk om deze reparatie zo snel mogelijk uit te voeren. Hier zijn de stappen die geadviseerd worden om aan te houden bij autoruitschade.  

 

Schade inspecteren 

Allereerst is het belangrijk om de schade te inspecteren. Autoruiten zijn gemaakt om krachtige klappen te absorberen, maar er kunnen kleine barsten en scheuren ontstaan. Kijk goed en bepaal of een reparatie of vervanging nodig is.  

Als er daadwerkelijk schade wordt gevonden, moet de schade worden gemeten met behulp van een meetlat. Daarna moet worden gekeken naar de intensiteit van de schade, zoals breuken, krassen of deuken. Vervolgens moeten de schade en de omstandigheden worden gedocumenteerd en moeten foto's worden gemaakt. Tot slot is het belangrijk dat er verschillende oplossingen worden overwogen om de schade te verhelpen, waaronder reparatie, vervanging of een combinatie van beide. Als de juiste oplossing is gekozen, moet deze worden uitgevoerd en gecontroleerd om te zorgen dat de schade is verholpen. 

 

Professionele monteur inschakelen 

Vervolgens is het tijd om te bepalen of er een professionele monteur ingeschakeld moet worden. In sommige gevallen kunnen de kleine barsten en scheuren zelf gerepareerd worden met een autoruitreparatieset. In de grootste gevallen is het vaak beter als er een professionele monteur ingeschakeld wordt om de autoruitschade in orde te maken. 

Professionele hulp bij autoruitschade biedt veel voordelen. Ten eerste helpen professionele bedrijven om ervoor te zorgen dat de autoruit veilig en effectief wordt gerepareerd. De autoruit monteurs weten als geen ander hoe de schade weer gerepareerd moet worden, wat betekent dat de ruit goed wordt gerepareerd en de kans op verdere schade wordt verminderd. Ook zorgen professionele bedrijven ervoor dat de reparaties worden uitgevoerd volgens de hoogste standaarden. Wanneer er een professioneel bedrijf wordt ingeschakeld voor autoruitschade, kunnen de auto-eigenaren er wel vanuit gaan dat de reparatie goed en veilig wordt uitgevoerd volgens de meest moderne normen.  

Een ander voordeel dat komt kijken bij het inschakelen van een professionele autoruitmonteur, is de garantie voor de reparatie. Dit betekent dat als er iets misgaat met de reparatie, je als auto-eigenaar gedekt bent door de garantie van het bedrijf.  

 

Controle van de nieuwe ruit 

Na autoruitschade wordt de nieuwe ruit geïnstalleerd. Als de reparatie is voltooid, is het belangrijk om de ruit te controleren. Kijk goed naar de reparatie en controleer of er geen problemen zijn. Dit om er zeker van te zijn dat de ruit stevig is bevestigd en goed hermetisch afgesloten is. Ook wordt de verdere afwerking gecontroleerd. Zo wordt de rand van de ruit gecontroleerd op oneffenheden die kunnen leiden tot lekkage. De lijmverbinding en het lijmwerk worden ook gecontroleerd. Als extra check wordt er ook regelmatig gecontroleerd of de rubbers en afdichtingen goed geplaatst zijn – mocht dit het geval zijn. Uiteindelijk wordt de ruit gecontroleerd op de juiste hoogte, waarbij de hoogte aan beide zijden gelijk is. Als de ruit voldoet aan alle eisen, wordt deze goedgekeurd en is deze weer klaar voor gebruik. 

Onze tip is om autoschade zo snel mogelijk te regelen, omdat het ook een gevaarlijke situatie kan veroorzaken. Buiten dat het natuurlijk het beeld van de auto verstoort.  

 

Autoruitschade zo snel mogelijk behandelen 

Wanneer autoschade te lang niet behandeld wordt, kan dit problemen veroorzaken met betrekking tot veiligheid. Het kan in de ergste gevallen leiden tot de mogelijkheid van verkeersongevallen, maar ook kan het leiden tot meer schade aan de auto wanneer de schade niet meteen worden gerepareerd. Dan hebben we het nog niet eens over de reparatiekosten die steeds hoger kunnen oplopen wanneer er te lang gewacht wordt om de autoruit te laten maken. En wat je natuurlijk niet wilt is dat de waarde van de auto lager kan worden als de schade niet direct wordt gerepareerd. In het algemeen is het belangrijk dat autoschade zo snel mogelijk wordt geregeld om de veiligheid te garanderen en de waarde van de auto te behouden! 

 

Conclusie  

Bij het hebben van autoruitschade is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten repareren. Zorg ervoor dat je een specialist vindt die ervaring heeft op het gebied van autoruiten repararen. Hierbij is het belangrijk om een betrouwbare en ervaren specialist te kiezen. De specialist kan de schade inspecteren en een schatting maken van de kosten en de reparatietijd. Na de inspectie kun je een afspraak maken om de reparatie uit te voeren. Wees voorzichtig bij het rijden totdat de reparatie is voltooid.  

Heb je zelf een auto die je wilt verkopen en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Ga dan naar ikwilvanmijnautoaf.nl. Daar kan je je tweedehandsauto makkelijk verkopen. Vul online je gegevens in en ontvang een passend bod! 

 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands