Wat is het verschil tussen Autohero en Auto.nl?

Online shoppen doen we al jaren. Je kan tegenwoordig alles online bestellen, en ook een auto online kopen is inmiddels voor veel mensen geen probleem meer. Je ziet dan ook steeds meer webshops waar je online een auto kan kopen. Twee van deze webshops zijn Autohero en Auto.nl. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen de twee websites, en we kijken ook naar de overeenkomsten.


Autohero komt uit Duitsland

Het van oorsprong Duitse Autohero is al een tijdje actief in Nederland. Toch zijn ze nog niet erg bekend. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat Autohero een initiatief is van de Auto1 Group, dat zich vooral richt op de professionele handel. Autohero is echter een website waar juist particulieren een tweedehands auto online kunnen kopen. Auto.nl is een initiatief van de Louwman Groep, een Nederlands dealerbedrijf, dat zich al enkele jaren op de particuliere koper richt.


Meer aanbod bij Auto.nl

Bij Autohero is het aanbod kleiner dan bij Auto.nl. Op de website van Autohero vind je meer dan 1000 occasions terwijl Auto.nl ruim 7000 auto’s te koop heeft staan. Bovendien kan je op Auto.nl niet alleen occasions vinden maar kan je er ook een nieuwe auto aanschaffen én ze bieden de mogelijkheid om te kiezen voor private lease. Bij Autohero staan in principe alleen gebruikte auto’s te koop. Daar moet bij gezegd worden dat het om zeer jonge auto’s kan gaan van soms pas een jaar oud en slechts een paar duizend kilometer op de teller. Je kan deze auto’s haast als nieuw beschouwen. Toch heb je al met al heb je bij Auto.nl op meerdere vlakken meer keuze. 


Alle auto’s van één aanbieder bij Autohero

Een ander verschil dat opvalt is dat bij Autohero de auto’s in eigendom zijn van het bedrijf zelf. Bij Auto.nl is dat niet het geval. Auto.nl fungeert meer als een soort marktplaats, de auto’s die worden aangeboden staan te koop bij verschillende autobedrijven in het land. De auto’s worden bij Auto.nl dus niet door één bedrijf aangeboden maar door meerdere bedrijven. Toch hoeft dit geen reden te zijn om niet voor Auto.nl te kiezen. Sterker nog: de voorwaarden zijn hier misschien wel beter. Bij Auto.nl krijg je namelijk minimaal 1 jaar garantie op de auto. Bij Autohero is dit 6 maanden. Wel bieden beide websites 14 dagen bedenktijd. Bevalt de auto niet dan halen ze de auto weer op en krijg je je geld terug. 


Nederlands aanbod of ook importauto’s?

Een ander verschil is dat de auto’s die te koop worden aangeboden op Auto.nl vrijwel uitsluitend afkomstig zijn van Nederlandse eigenaren. Ook bij Autohero richten ze zich op Nederlands aanbod. Het bedrijf is echter internationaal georiënteerd en geeft aan dat er ook geïmporteerde auto’s te koop worden aangeboden. Dit hoeft overigens geen enkel probleem te zijn want alle auto’s ondergaan een uitgebreide kwaliteitscontrole. Maar als je uit principe geen importauto wilt kopen dan is Auto.nl een betere keuze. 


300 euro aanbetalen bij Autohero

Wie online een auto koopt wil zeker weten dat hij of zij niet wordt opgelicht. Beide websites bieden daarom de mogelijkheid om achteraf, na aflevering, te betalen. Ze pakken het alleen wel allebei iets anders aan. Bij Auto.nl bestel je de auto online en je betaalt deze via iDeal. 

Het geld wordt tijdelijk op een derdenrekening gezet en je ontvangt hiervoor een vrijgeefcode. Als de auto is afgeleverd en deze voldoet aan de verwachtingen maak je met de vrijgeefcode de betaling definitief. Bij Autohero vragen ze om een aanbetaling van 300 euro waarna je een auto kan reserveren. De rest van het bedrag maak je over naar je Autohero-account, die ook als een soort derdenrekening fungeert. Nadat de auto bij je is afgeleverd kan je de volledige betaling vanuit je Autohero-account goedkeuren.


Overeenkomsten tussen Autohero en Auto.nl

Dit zijn in het kort de belangrijkste verschillen tussen Autohero en Auto.nl. Overeenkomsten zijn er natuurlijk ook. Beide websites bieden een kwalitatief hoogwaardig occasionaanbod. Alle auto’s ondergaan een technische controle op meerdere punten en je betaalt een vaste prijs. Onderhandelen is er dus niet bij. Verder wordt de auto bij je thuis afgeleverd en heb je bij zowel Autohero als Auto.nl 14 dagen bedenktijd. Je kan binnen die termijn de koop ontbinden en je geld terugvragen.


Conclusie

Autohero en Auto.nl zijn betrouwbare websites om online een auto te kopen. Zoek je een ruim aanbod van gebruikte auto’s? Dan zijn zowel Autohero als Auto.nl een goede keuze. Wil je ook kijken naar nieuwe auto’s en ben je op zoek naar de langste garantietermijn? Dan is Auto.nl de beste keuze. 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands