Waarde van de caravan occasion weten?

De nieuwsberichten staan er vol mee, de crisis lijkt af te nemen en steeds meer mensen gaan weer op vakantie. Vooral het kamperen is erg populair en er worden nieuwe caravans aangeschaft. Maar hoe weet je nu wat de waarde van de caravan is als je de oude wilt verkopen?


Dit jaar gaan er weer heel veel mensen kamperen. Het meest wordt er dan nog voor de caravan gekozen bij het kamperen. Veel kampeerders besluiten eerst hun oude caravan te verkopen voordat zij een nieuwe caravan aanschaffen. Hierbij hopen ze dat de waarde van de caravan occasion nog aardig hoog ligt. Een op de drie kampeerders zegt binnen nu en drie jaar hun oude caravan te verkopen en een nieuw exemplaar te kopen. Hiervan zegt 65 procent dat ze opnieuw een caravan kopen, 21 procent zou eerder een camper kiezen en 9 procent gaat dan voor een vouwwagen. Dit blijkt uit cijfers van het grote Kampeer en Caravan onderzoek.


Leeftijd kampeervoertuig bij verkoop

Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat de meeste caravans acht jaar oud zijn bij het verkopen van het kampeervoertuig. Je wilt natuurlijk wel dat je oude caravan genoeg oplevert wanneer je een nieuwe gaat kopen.

Wanneer de kampeerder een nieuw kampeervoertuig aanschaft vindt hij de prijs niet het meest belangrijk. Bij de aanschaf van een caravan wordt er namelijk het meest gelet op het gewicht en de kwaliteit en dan kijken ze pas naar de prijs. Daarna vinden kampeerders de indeling en het comfort van een caravan ook erg belangrijk. Wanneer een kampeerder een nieuwe caravan koopt let hij eerst op de betrouwbaarheid, de indeling en dan pas de prijs. Daarna worden de voorzieningen erg belangrijk gevonden. Dit kan een voordeel zijn wanneer jij je caravan wilt verkopen. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat jij ook daadwerkelijk de waarde van de caravan occasion ontvangt bij het verkopen.


Waarde van de caravan verhogen?

Wanneer je zeker wilt weten dat je een goede waarde voor de caravan occasion krijgt, is het verstandig om een goed onderhouden voertuig aan te bieden. De potentiële koper kan namelijk besluiten om voor een ander voertuig te gaan wanneer er aan die van jou nog erg veel gesleuteld moet worden. Of de koper kan een aanzienlijk lager bedrag voor je voertuig over hebben omdat de onderhoudskosten erg hoog op gaan lopen. Dit zal de waarde van de caravan ook kunnen verlagen. Door je caravan voortijdig te laten controleren kan je dit voorkomen. Verder is het ook belangrijk om een schoon voertuig aan te bieden. Een koper zal namelijk een minder hoog bedrag voor je caravan overhebben wanneer hij niet fris is en er vuil uitziet. Door het schoonmaken kan de waarde van de caravan occasion een stuk hoger liggen. Want een glimmende caravan is nou eenmaal net iets aantrekkelijker dan een vuil en stoffig exemplaar.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands