Vraag naar gebruikte campers en caravans stijgt

Afgelopen maand steeg de verkoop van tweedehands caravans en campers door de vakhandel met respectievelijk 37 en 86 procent ten opzichte van maart vorig jaar. Uit de cijfers van BOVAG werden er vorige maand zo’n 1.605 gebruikte caravans en 1.832 campers op naam gezet. 

Sinds begin maart is het weer toegestaan om showrooms op afspraak te bezoeken. De caravan & camperhandelaren maakten hier goed gebruik van. De afspraken stroomden binnen. Hiermee hebben ze de opgelopen achterstand van de maanden ervoor een beetje ingehaald. De totale verkopen zijn daarmee in het eerste kwartaal geëindigd op 3.159 tweedehands campers en caravans. Met dat aantal komen we op 7 procent meer dan in dezelfde periode vorige jaar. Ook is dit het hoogste aantal sinds 2008. Nieuwe caravans nog in de min

Als gevolg van de mogelijkheid om klanten op afspraak te mogen ontvangen, steeg in maart ook het aantal registraties van nieuwe caravans. Met het aantal van 992 exemplaren dat is afgeleverd, was dit 15 procent meer dan in maart 2020. Het aantal nieuwe caravans vorige maand is het hoogste voor deze maand sinds 2012. Ondanks de inhaalslag blijft de totale verkoop liggen op 1.540 stuks. Dat is 5 procent minder dan een jaar geleden. De populairste merken waren Hobby, Knaus en Fendt. Samen zijn ze goed voor een marktaandeel van maar liefst 56 procent.


Steeds populairder

Nooit eerder werden er in maart zoveel tweedehands campers verkocht. Het lijkt er daarom op dat er dit jaar voor het eerst meer gebruikte campers dan gebruikte caravans verkocht gaan worden. In 2020 lag de occasionverkoop met 14.637 transacties 500 stuks achter op de afzet van tweedehands caravans. 


Vakantie in eigen land

Het moge duidelijk zijn dat Nederlanders veel zin hebben om lekker te gaan kamperen. Door. de negatieve reisadviezen is een vakantie buiten Nederland toch wat lastiger. Om die reden zien mensen een vakantie op de camping in eigen land als een goed alternatief, om toch nog even weg te zijn. Daarnaast is het verblijf in je eigen camper of caravan volledig coronaproof en ook dat telt natuurlijk ook mee.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands