Vorst? Zo voorkom je problemen aan je auto

Komend weekend krijgen we te maken met de ‘Russische beer’. Oftewel: koude lucht die vanuit Siberië ons land bereikt en voor matige tot strenge vorst gaat zorgen. Met nachtelijke temperaturen van -10 is dit geen pretje voor je auto. Daarom geven wij je graag 5 nuttige tips om je voertuig zo goed mogelijk te beschermen tegen dit winterweer!

Gebruik geen handrem

Zet jij je auto altijd op de handrem wanneer je ‘m ergens parkeert? Dan kun je dat tijdens deze vrieskou beter achterwege laten. Bij temperaturen onder 0 loop je namelijk de kans dat je handrem vastvriest. Zet je auto daarom gewoon in de versnelling. Parkeer je op een heuvel? Gebruik dan wielblokken.


Laat de motor niet warmdraaien

Een veelgemaakte fout die bijna iedereen maakt: de motor alvast warm laten draaien terwijl we ondertussen een dikke laag ijs van onze ruit krabben. Naast dat het benzineverbruik dan aanzienlijk hoog is, is het ook erg slecht voor het milieu. Niet doen dus.


Pas op met je ruitenwissers

Het is verleidelijk om het resterende laagje ijs met je ruitenwissers weg te werken. Echter beschadig je hier niet alleen je ruitenwissers mee, het zorgt ook voor een ondoorzichtige brij op je ruiten. Tip: voorkom dat je ruitenwissers vastvriezen door een kurk tussen je wissers en de autoruit te stoppen. Zo gepiept!


Voorkom ijs op je autoruiten

Voorkomen is beter dan ’s ochtends in alle vroegte moeten krabben. Bedek je voor- en achterruit bij vorst daarom altijd met een anti-ijsdeken of speciale folie. Dat scheelt je een hoop tijd in de ochtend. Nog een tip: gooi nooit heet water over je autoruiten heen. Door het plotselinge temperatuurverschil kunnen ze hierdoor barsten of breken. Moet je toch krabben? Gebruik dan een goede ijskrabber in combinatie met een ruitontdooier. Maak je voertuig zorgvuldig ijsvrij, het kan je een boete van 230 euro schelen.


Voorkom bevroren sloten

Dit kun je natuurlijk prima oplossen met een slotontdooier. Bewaar deze alleen niet in de auto, maar gewoon in huis. Je bent niet de eerste die deze klassieke fout maakt. Heb je geen slotontdooier, dan zijn er nog enkele alternatieven om je autodeur open te krijgen. Leg bijvoorbeeld een warme kruik tegen het slot. Ook kun je je autosleutel af en toe verwarmen met een aansteker en het slot vervolgens langzaam proberen te openen. Echter kun je al deze ellende voorkomen als je ervoor zorgt dat je autoslot te allen tijde zo goed mogelijk gesmeerd is. Hopelijk heb je hier wat aan. Mocht je zelf nog een gouden tip hebben, laat 'm ons dan vooral even weten. Drive safe!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands