Volkswagen of Audi kopen in Brabant? Van den Udenhout of Van Tilburg-Bastianen

Wil je een Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kopen in de provincie Brabant? Dan kan je hiervoor terecht bij twee grote merkdealers: Van den Udenhout en Van Tilburg-Bastianen. Twee autobedrijven die dezelfde merken verkopen, maar toch ook heel verschillend zijn. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen Van den Udenhout en Van Tilburg-Bastianen? Dat leggen we hier uit.


Van den Udenhout vooral in Oost-Brabant actief

Autobedrijf Van den Udenhout is naar eigen zeggen een van de grootste Volkswagen, Audi, Seat en Skoda dealers van Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1957 door Jan van den Udenhout en is tegenwoordig deels in eigendom van Volkswagen-importeur Pon. We vinden Van den Udenhout onder andere in Den Bosch en Eindhoven, waarmee het autobedrijf vooral actief is in Oost-Brabant. In totaal heeft deze Volkswagen-dealer 7 vestigingen, inclusief enkele showrooms waar je een nieuwe of tweedehands auto kan kopen van de Volkswagen Groep (dus naast Volkswagen ook Audi, Skoda en Seat). Daarnaast beschikt Van den Udenhout over een occasionpark in Boxtel, een autoschadebedrijf onder de naam Carlux en een vestiging voor bedrijfswageninrichting.


Van Tilburg-Bastianen is meer een mobiliteitsbedrijf.

Aan de andere kant van Brabant, onder andere in Breda en Roosendaal, is Van Tilburg-Bastianen actief als Volkswagen-dealer. Deze merkdealers zijn onderdeel van een veel groter familiebedrijf met duizend medewerkers en 30 vestigingen in binnen- en buitenland. Van Tilburg-Bastianen is dan ook meer een mobiliteitsbedrijf. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook actief in de truckbranche, hebben ze een onderdelenwebshop en een bedrijf waar je fietsen kan leasen. De merkdealers van Van Tilburg-Bastianen vinden we in Breda, Roosendaal en Halsteren waar je, net als bij Van den Udenhout, een nieuwe of tweedehands Volkswagen, Seat, Skoda of Audi kan kopen.


Grootste aanbod bij Van den Udenhout

Als we kijken naar het aanbod van nieuwe en tweedehands auto’s, dan heeft Van den Udenhout iets meer auto’s op voorraad dan Van Tilburg-Bastianen. Bij Van den Udenhout staan ruim 500 nieuwe en 500 tweedehands auto’s te koop tegenover ruim 400 nieuwe en 300 gebruikte auto’s bij Van Tilburg-Bastianen. Het verschil is niet heel groot, maar als je écht veel keuze zoekt dan is Van den Udenhout waarschijnlijk de betere keuze. Bij Van den Udenhout beginnen de prijzen op het eerste gezicht ook iets lager. Voor ongeveer 8.000 euro kan je er een Volkswagen up! of een Skoda Citigo kopen. Bij Van Tilburg-Bastianen is de Volkswagen up! ook de goedkoopste auto die je er kan kopen, deze staat daar vanaf ruim 9.000 euro te koop.


Volkswagen up!

Bij de nieuwe auto’s valt op dat Van den Udenhout op dit moment (halverwege 2023) heel veel nieuwe Volkswagens up! te koop heeft staan, terwijl dit populaire model geheel ontbreekt in het aanbod van Van Tilburg-Bastianen. Het is mogelijk dat Van den Udenhout een grote partij Volkswagens up! heeft ingekocht en dat dit een momentopname is, maar het is zeker interessant om de website van Van den Udenhout in de gaten te houden als je graag een nieuwe Volkswagen up! wilt kopen.


De webshops van Van Tilburg-Bastianen

Zoals gezegd is Van Tilburg-Bastianen veel meer dan alleen een Volkswagen-dealer. Ze hebben bijvoorbeeld ook een onderdelenwebshop waar je onderdelen en accessoires kan kopen voor de verschillende merken zoals dakkoffers, dakdragers, fietsendragers en schoonmaakproducten. Daarnaast kan je in de webshop t-shirts, handdoeken en mokken kopen met het logo van jouw merk. In de onderdelenwebshop met de naam De Onderdelendienst kan je terecht voor allerlei onderdelen, alhoewel het niet echt een webshop is maar eerder een overzicht van de verschillende winkels. Online bestellen loopt via de website partslink24.com. Dit werkt dus enigszins omslachtig, maar mocht je ooit een origineel Volkswagen-onderdeel nodig hebben dan heb je wel de mogelijkheid dit online te bestellen.

Fiets leasen of kopen

Een andere dienst waarmee Van Tilburg-Bastianen zich onderscheidt is de mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen. Hiermee springt het bedrijf in op de trend bij bedrijven die hun medewerkers steeds vaker een leasefiets aanbieden in plaats van een leaseauto. Eenzelfde soort dienstverlening vind je overigens ook bij Van den Udenhout, waar je ook een fiets kan leasen. Van den Udenhout gaat zelfs nog een stap verder: je kan er namelijk ook een fiets kopen. Dit doen ze samen met Veloo, een professionele online fietsenwinkel met een groot assortiment aan verschillende soorten fietsen. Als het gaat om alternatieve vormen van transport dan de auto is Van den Udenhout met dit aanbod duidelijk een stap verder dan Van Tilburg-Bastianen.


Conclusie

Ben je op zoek naar een Volkswagen, Audi, Skoda of Seat bij een merkdealer in Brabant? Dan kom je al snel uit bij Van den Udenhout of Van Tilburg-Bastianen. Van den Udenhout is vooral actief in Oost-Brabant, terwijl we Van Tilburg-Bastianen vooral vinden in West-Brabant. Van den Udenhout valt op met het ruime aanbod van aanvullende diensten, waaronder niet alleen fietslease maar ook de Veloo fietswebshop. Ook richt Van den Udenhout zich met Urban Arrow op de zakelijke markt voor cargo bikes. Bij Van Tilburg-Bastianen kan je ook een fiets leasen, maar het aanbod is minder uitgebreid dan bij Van den Udenhout.

Ga je een nieuwe of gebruikte Volkswagen kopen? Of een Audi, Seat of Skoda? Of wil je een fiets leasen? Dan zijn Van den Udenhout en Van Tilburg-Bastianen een prima keuze. Het is dan slim om eerst je oude auto (of fiets) te verkopen. Dit regel je snel online bij ikwilvanmijnautoaf. of bij ikwilvanmijnfietsaf. Meld je auto of fiets vandaag nog gratis aan voor een bod!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands