Volkswagen kopen in Friesland? Ga naar Van den Brug of Bourguignon

Wil je een Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kopen in Friesland? Dan is er goed nieuws. Er zijn in Friesland namelijk twee officiële merkdealers die deze automerken verkopen: Van den Brug en Bourguignon. Waarom zou je voor de een of de ander kiezen? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Twee officiële merkdealers in Friesland voor deze vier Volkswagen-merken, is dat niet een beetje veel? Op het eerste gezicht misschien wel. Samen hebben de twee autobedrijven namelijk 7 verkoopvestigingen. Voordeel is natuurlijk wel dat je nooit ver hoeft te rijden om een showroom te bezoeken waar je een nieuwe of gebruikte Volkswagen, Seat, Audi of Skoda kan bekijken.

Van den Brug en Bourguignon hebben hun eigen identiteit

Zijn er ook verschillen tussen deze twee merkdealers? Als je goed gaat kijken zie je dat ze allebei hun eigen identiteit hebben. Om te beginnen is Van den Brug met 5 vestigingen groter dan Bourguignon, dat twee showrooms heeft: in Leeuwarden en Dokkum. Van den Brug vinden we in Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost. Dit familiebedrijf is opgericht in 1923 en bestaat dit jaar dus al 100 jaar. In 1948 werd Van den Brug één van de eerste Volkswagen-dealers van Nederland. In de loop van de jaren zijn daar ook de merken Audi, Skoda en Seat aan toegevoegd. Daarnaast is Van den Brug ook officieel dealer van het elektrische automerk Cupra, dat een afsplitsing is van Seat.


Bourguignon verkoopt ook fietsen

Collega merkdealer Bourguignon heeft zoals gezegd twee vestigingen: in Leeuwarden en Dokkum. Daarnaast heeft Bourguignon in Leeuwarden een occasioncenter, een businesscenter, een leaseafdeling, een schadeherstelbedrijf, een verhuurbedrijf en een afdeling voor het onderhoud aan je klassieke Volkswagen. Ook is Bourguignon officieel dealer van Audi RS, de sportieve tak van Audi met modellen als de RS3, RS4 en RS5. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je bij Bourguignon ook een fiets kopen. Het bedrijf heeft op 1 november 2022 namelijk de fietsenwinkel Lammert de Vries overgenomen. Al met al een zeer veelzijdig autobedrijf dus, dat weliswaar minder showrooms heeft dan Van den Brug maar wel meer diensten en producten biedt.


Bijna 400 occasions te koop bij Van den Brug

Van den Brug heeft gemiddeld ongeveer 150 nieuwe auto’s uit voorraad leverbaar, van de bescheiden Skoda Fabia tot zeer exclusieve sportauto’s als de Audi e-tron GT. Wat betreft tweedehands auto’s heb je uiteraard meer keuze. In de showrooms van Van den Brug staan in totaal gemiddeld bijna 400 occasions te koop. De meeste occasions zijn van het merk Volkswagen (ruim de helft) en daarna volgen de andere merken op gepaste afstand. Ook vind je bij Van den Brug soms auto’s van andere merken zoals Mercedes-Benz en Volvo. Dit zijn vaak inruilauto's van klanten die bij Van den Brug een nieuwe auto hebben gekocht. De prijzen van occasions beginnen bij Van den Brug bij ongeveer 9.000 euro voor een tweedehands Volkswagen up!


Veel Volkswagen up! bij Bourguignon

Alhoewel Bourguignon minder vestigingen heeft dan Van den Brug, heeft deze Volkswagen-dealer met 200 nieuwe auto’s wel een grotere voorraad. Ook hier zie je dat Bourguignon de

zaken soms anders aanpakt dan de traditionele merkdealer. Het aanbod van nieuwe auto’s begint namelijk met de Carver brommobiel. Eigenlijk is dit natuurlijk geen auto, maar Bourguignon heeft Carver wel in het aanbod opgenomen. Wat ook opvalt bij Bourguignon is dat het bedrijf een groot aanbod heeft van nieuwe Volkswagens up! Dit zien we wel vaker: merkdealers die grote partijen auto’s kopen van populaire modellen om kopers naar de showroom te trekken. Na de Volkswagen up! begint het aanbod van nieuwe auto’s bij Bourguignon met modellen als de Skoda Fabia en Seat Ibiza. Ook hier vinden we, net als bij Van den Brug, in het duurste segment onder andere de Audi RS6 en de Audi e-tron GT.


Iets minder occasions bij Bourguignon

Het occasionaanbod bij Bourguignon omvat gemiddeld bijna 300 auto’s. Je hebt dus minder keuze dan bij Van den Brug, maar nog altijd keuze genoeg als je op zoek bent naar een tweedehands Volkswagen, Audi, Seat of Skoda. Ook bij Bourguignon is de Volkswagen up! als tweedehands exemplaar de meest betaalbare auto. De vanafprijzen lijken er wel iets lager te liggen dan bij Van den Brug. Verder is het occasionaanbod vergelijkbaar met Van den Brug, wat natuurlijk logisch is omdat ze allebei dezelfde merken verkopen.


Conclusie

Van den Berg en Bourguignon zijn twee Volkswagen-dealers in Friesland. Je kan er ook terecht om een nieuwe of gebruikte Audi, Skoda of Seat te kopen. Van den Brug is daarnaast ook dealer van Cupra, het sportieve merk van Volkswagen dat vooral (plug-in) elektrische auto’s maakt. Bourguignon is daarentegen dealer van Audi RS. Ook biedt Bourguignon meer andere producten dan Van den Brug, zoals de brommobielen van Carver, en je kan er fietsen kopen in de winkel van Lammert de Vries.

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Wil je eerst je oude auto verkopen? Meld deze dan vandaag nog gratis aan bij ikwilvanmijnautoaf!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands