Volkswagen en Ford gaan samen bestelbusjes bouwen

Op de grote autoshow in Detroit hebben de topmannen van Volkswagen en Ford bekend gemaakt te gaan samenwerken. De twee bedrijven gaan samen de bestelbusjes markt op. Samen gaan ze bestelbusjes en pick-ups ontwerpen. Ford gaat vervolgens de pick-ups en grotere bestelbusjes bouwen. Volkswagen neemt de bouw van kleinere bussen voor haar rekening. In 2022 moeten de eerste modellen op de markt komen.


Zowel Ford als Volkswagen hebben te kampen met stijgende kosten. Met deze samenwerking rekenen beide bedrijven erop een flinke kostenbesparing te kunnen realiseren. Vooral op onderzoek en ontwikkeling kunnen de twee flink besparen. Met de samenwerking willen Ford en Volkswagen stappen maken om klaar te zijn voor de toekomst van de automarkt waarin naar verwachting elektrische auto’s een steeds belangrijkere rol gaan innemen.



In 2018 werden er door de twee bedrijven gezamenlijk 1,2 miljoen bestelbusjes en pick-ups verkocht. Naar verwachting zal de wereldwijde vraag naar dergelijke voertuigen de komende jaren verder toenemen. Over een samenwerking met het bouwen van elektrische en zelfrijdende auto’s wordt nog gesproken. De intenties zijn er, maar een concrete overeenkomst lijkt nog ver weg.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands