Vogelpoep van je auto verwijderen doe je zo

Vogelpoep op je auto, het ziet er niet alleen een smerig en slordig uit, het is ook bijzonder schadelijk voor de lak van je auto. Vooral met warm weer kan de vogelpoep in de lak branden en is het alleen maar lastiger om het te verwijderen. Daarom is het vooral in de zomer belangrijk hier snel bij te zijn.


Vogelpoep is alles behalve onschuldig. Vogels eten namelijk veel eiwitrijk voedsel waardoor vogelpoep erg chemisch en schadelijk is. Zie je vogelpoep op je auto? Dan is het dus verstandig om hier zo snel mogelijk bij te zijn. Met een beetje lauwwarm water spoel je het meestal al snel weg.



Toch lukt het niet altijd om de vogelpoep snel te verwijderen. Vooral zonlicht en warmte drogen de vogelpoep uit en zorgen ervoor dat de aanwezige zuren in de lak van je auto trekken. Als de vogelpoep al is uitgehard is het het handigst om deze eerst even te laten weken door er een natte lap of spons op te leggen. Vervolgens kun je het best de vlek deppend verwijderen. Ga vooral niet wrijven want de opgedroogde en harde vogelpoep zal dan krassen maken in je lak. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Voorkom daarom dat je je auto onder een boom parkeert als je de kans op vogelpoep wil verkleinen. Ook zijn er speciale hoezen te koop mocht je je auto toch voor langere tijd onder een boom moeten laten staan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands