Tolvignet of tolbadge in Frankrijk?

Het plannen van een roadtrip naar het prachtige Frankrijk? Dan moet je rekening houden met de tolwegen in het land. In dit artikel leggen we je uit wat een tol-vignet is, welke wegen in Frankrijk tolwegen zijn, wat een tol-vignet kost, en wat het verschil is tussen een tol-vignet en een tolbadge.

Wat is een tol-vignet?

Een tol-vignet, beter bekend als een "vignette autoroute," is een sticker die je op je auto kunt plakken als bewijs dat je hebt betaald voor het gebruik van bepaalde snelwegen. Dit systeem wordt in sommige landen gebruikt, maar niet in Frankrijk. In Frankrijk gebruiken ze een ander systeem genaamd de tolbadge. Maar wat is dit precies? Lees verder om erachter te komen.

Welke wegen zijn tolwegen in Frankrijk?

Veel autosnelwegen in Frankrijk zijn tolwegen. Dat betekent dat je moet betalen om deze wegen te mogen gebruiken. De prijs hangt af van de afstand die je aflegt en het type voertuig dat je rijdt. Sommige wegen, zoals die in stedelijke gebieden en enkele secundaire wegen, zijn echter vrij van tolheffing. De tolwegen in Frankrijk worden beheerd door verschillende particuliere bedrijven die zijn geautoriseerd door de Franse overheid.

Wat kost een tol-vignet?

De kosten van de tolwegen in Frankrijk zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afgelegde afstand, het type voertuig en de gekozen route. Voor een gemiddelde auto liggen de kosten rond de €0,10 per kilometer. Dit kan echter oplopen tot €0,24 per kilometer op sommige snelwegen tijdens het hoogseizoen. Er zijn ook kortingen beschikbaar voor frequente gebruikers van de tolwegen.

Wat is het verschil tussen een tol-vignet en een tolbadge?

Een tolbadge is een klein elektronisch apparaat dat je in je auto installeert. Wanneer je een tolstation nadert, wordt de badge automatisch gelezen door de sensoren en wordt het tolgeld automatisch van je account afgeschreven. Dit systeem maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk door de tolpoorten te rijden zonder te hoeven stoppen om te betalen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands