De toekomst van het autorijden volgens Audi

Vrijwel alle grote autoproducenten zijn bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende en autonome auto's. Audi heeft hier ook een duidelijke visie en mening over. Op de autoshow van Shanghai presenteerde het Duitse automerk haar concept: de spectaculaire AI:ME.


Als het aan Audi ligt kunnen we straks lekker ontspannen en relaxen in de auto tijdens de spitsuren. Ook zou er gewerkt kunnen worden tijdens de reis. De Audi AI:ME gaat hier volop mogelijkheden voor bieden. Zo zouden er met speciale VR-brillen films en games gekeken kunnen worden. De auto kan geluiden van buitenaf filteren, de ramen automatisch verduisteren en zelfs via een algoritme haar inzittenden leren kennen en daar haar voorkeuren en gedrag op aanpassen. De AI:ME kan volledig autonoom rijden maar de bestuurder kan zelf nog steeds het stuur overnemen.


De AI:ME gaat een compacte, elektrische auto worden bedoeld voor de stedelijke omgeving. De auto is van binnen futuristisch futuristisch vormgegeven en is tegelijk ook warm en huiselijk. Zelfs klimplanten in het plafond zijn aanwezig. De focus ligt op comfort en opbergmogelijkheden. Ook kan het interieur naar wens worden aangepast. Zo is er plek voor vier passagiers, maar zou er ook twee zitplaatsen plaats kunnen maken voor extra opbergruimte.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands