Tanken in Duitsland: loont het nog?

Het is een bekend fenomeen in het oosten van Nederland. Langs de gehele grensstreek met Duitsland steken Nederlanders al jaren massaal de grens over om ‘billig’ de benzinetank vol te gooien. Maar is het tanken bij onze oosterburen nog steeds goedkoper?


Wie wel eens in het grensgebied met Duitsland is te vinden is er ongetwijfeld mee bekend, de enorme rijen aan Nederlandse auto’s die even lekker goedkoop komen tanken. Op drukke tijdstippen staan er zelfs heuse files. Maar wie momenteel bij een Duits tankstation aankomt zal zichzelf bij het zien van de prijzen meteen afvragen of het zich nog wel loont.


Hoe de Rijn de brandstofprijzen beïnvloed

De benzineprijzen in Duitsland zijn namelijk de afgelopen weken flink opgelopen. De oorzaak hiervan is terug te vinden in de lange, hete zomer die we dit jaar hebben meegemaakt. Vanwege de hoge temperaturen is de waterstand in de Rijn nog steeds laag. En dit is dan weer van invloed op de hoeveelheid brandstof die aangeleverd kan worden. Schepen kunnen niet zo vol beladen met brandstof als normaal.

Hierdoor zijn de prijzen gestegen. De Duitse tankstations in het grensgebied krijgen de klappen, ze moeten hogere prijzen hanteren en merken dit direct terug in hun omzet. Vooral omdat de stroom aan Nederlandse klanten nu wegblijven. Er is zelfs sprake van dat sommige Duitsers de auto pakken naar Nederland speciaal om hier te tanken. Voor de Nederlandse tankstations in het grensgebied dus een mooie meevaller!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands