Tabbert vs Kabe caravans: premium kamperen

Hou je van kamperen, maar wil je niet te veel inleveren op de luxe en het comfort van thuis? Dan ben je vast op zoek naar premium caravanmerken. Maar hoe weet je nu welk merk het beste bij je past? In onze artikelen vergelijken we regelmatig diverse merken caravans en campers met elkaar. Vandaag lees je over de premium Tabbert vs Kabe caravans

Geschiedenis Tabbert caravans

In 1934 startte carrosseriebouwer Alfred Tabbert zijn bedrijf in het Duitse Schweinfurt. Net als de rest van de wereld had hij last van mobiliteitskoorts. Zijn bedrijf kende de nodige tegenslagen. Zo werd het pand tijdens de oorlog gebombardeerd en verwoestte een grote brand in 1948 veel waardevolle voorraden. Maar in 1953 presenteerde Albert Tabbert de eerste Tabbert caravan.


Het bedrijf liftte volop mee op de toenemende populariteit van mobiele vakanties. In 1987 ontstond Tiag Tabbert-Industrie AG. In 2001 volgde de samensmelting met een andere Duitse kampeergigant: Knaus. 


Tegenwoordig is Knaus Tabbert GmbH gevestigd in Jandelsbrunn. Het bedrijf produceert jaarlijks duizenden hoogkwalitatieve caravans en campers van de merken Knaus, Tabbert, Wilk, T@B, Bavaria Camp en Weinsberg.

Geschiedenis Kabe caravans

De Zweedse Kurt Blomqvist richtte in 1957 Kabe AB op voor de productie van caravans en campers. Al snel groeide het bedrijf uit tot de grootste producent van caravans en kampeerauto’s in Scandinavië. Het hoofdkantoor en de fabriek staan in Tenhult, Zweden. Naast caravans, worden ook wanden, daken, vloeren en meubels gemaakt in de productiefabriek.


Kabe heeft altijd de ambitie gehad om een verblijf in de caravan zo comfortabel mogelijk te maken. Daarvoor blijft de caravanfabrikant voortdurend technologieën ontwikkelen, zoals unieke vloerverwarming en het gepatenteerde VarioVent ventilatiesysteem. 

Tabbert: caravans voor de hoogste eisen

Al tientallen jaren produceert Tabbert caravans voor de hoogste eisen. Daarbij hanteert Tabbert zes principes als uitgangspunt voor de premium kwaliteit caravans: 

 • Design: er is veel aandacht voor aantrekkelijk design, natuurlijk altijd met behoud van functionaliteit en kwaliteit. Zowel voor het exterieur als interieur wordt ieder detail tot in de puntjes uitgewerkt. Een voorbeeld daarvan zijn de indirecte en directe licht-applicaties voor een sfeervolle ambiance. 
 • Innovatie: er worden voortdurend nieuwe functionaliteiten ontwikkeld, zoals het unieke Tabbert dak. Een stabiel, solide dak met enorm geluidsisolerende eigenschappen. Maar denk ook aan koelkasten met dubbele aanslag, een L-vormige keuken en nieuwe achterlichten.  
 • Klimaat: dankzij de hoogwaardige Tabbert isolatietechniek en Truma verwarmingstechniek kun je het hele jaar prettig vertoeven in de caravan. Dak, wanden en vloeren zijn met meerdere lagen uitstekend geïsoleerd. 
 • Duurzaamheid: alleen de beste materialen worden gebruikt, zodat een Tabbert caravan een leven lang meegaat. Ook op lastige ondergronden en bij ongunstige weersomstandigheden. 
 • Veiligheid: veilig op reis dankzij betrouwbare techniek en opbergruimte. Met onder meer automatische sensoren die de beweging van de caravan registreren, AL-KO AAA premium-remsysteem en AKS-koppeling.  
 • Oorsprong: met bijna 70 jaar aan ervaring biedt Tabbert naar eigen zeggen superieure kwaliteit. De handgemaakte premium voertuigen worden voorzien van een uitstekende uitrusting.   


Er zijn vijf modelseries Tabbert caravans: 

 • Cellini: het vlaggenschip van Tabbert, een nieuwe definitie voor luxe caravans. 
 • Puccini: exclusief comfort en innovatief design, voor wie de luxe van thuis niet wil inleveren tijdens de vakantie. 
 • Pantiga: innovatieve technische uitrusting, perfect voor actieve kampeerders. 
 • Da Vinci: modern, markant design en een premium prijs-prestatieverhouding.
 • Senara: een caravan met sportief-dynamisch uiterlijk, ideaal voor gezinnen.

Kabe caravans: Zweedse topklasse

Vanuit een 12.000 m2 grote fabriek in Zweden heeft Kabe het volledige productieproces in eigen handen. Dat proces wordt aan de sterkste kwaliteitseisen onderworpen, om zo caravans van Zweedse topklasse te fabriceren. In de prijs van een caravan is een standaarduitrusting van hoge kwaliteit meegerekend. 


De fabrikant noemt 10 redenen om voor Kabe te kiezen: 

 1. Seizoenen: gebouwd voor het Scandinavische klimaat, functioneren Kabe caravans optimaal in alle seizoenen. Van koude winters tot warme zomers.
 2. Kwaliteit: ieder detail wordt getest en geproduceerd in de ultramoderne fabriek en er wordt gewerkt met toonaangevende toeleveranciers. 
 3. Duurzaam: voor ieder caravanmodel worden materialen van de beste, duurzame kwaliteit in de bijbehorende prijsklasse gebruikt. 
 4. Techniek: een Kabe caravan beschikt standaard over de modernste oplossingen en technieken. 
 5. Klimaat en milieu: Kabe wil voorop lopen in een klimaat- en milieubewuste kampeerindustrie. Niet alleen op het gebied van uitstoot en materiaalkeuzes, maar ook met betrekking tot diversiteit, gelijkheid en arbeidsomstandigheden.
 6. Veiligheid: met actieve en passieve veiligheidssystemen en een garantie van 7 jaar tegen lekkage is Kabe ontzettend betrouwbaar. 
 7. Functionaliteit: slimme kampeeroplossingen voor ieder seizoen. 
 8. Design: Scandinavisch, met lichte tinten, elegante lijnen en frisse materiaalkeuzes. 
 9. Dealers: in Europa vind je geautoriseerde Kabe dealers met professionele service.
 10. Keuzevrijheid: bouw met de online productconfigurator je eigen Kabe caravan, geheel naar je eigen wensen. 


Er zijn vijf modelseries Kabe caravans: 

 • Estate: het instapmodel met het moderne interieur en alle hoge kwaliteiten van Kabe.
 • Edelstenen: een comfortabele caravan, die het meest wordt verkocht door Kabe. Met een hoge kwaliteit basisuitrusting en comfort. 
 • Royal: de luxueuze uitrusting is standaard voor deze caravan van topklasse met geavanceerde technieken. 
 • Hacienda: naast de hoge, luxueuze Royal uitrusting voor veel comfort, krijg je ook nog extra ruimte. 
 • Imperial: de absolute premium caravan van Kabe. Met een exclusief exterieur, veel ruimte, moderne technieken en de meest luxueuze inrichting. 

Tabbert vs Kabe caravans

Na het lezen van dit artikel snap je waarom Tabbert vs Kabe caravans een hele logische vergelijking is. Beide fabrikanten richten zich duidelijk op het luxe, premium segment caravans. Met stijlvolle ontwerpen, hoogwaardige afwerkingen, uitgebreide voorzieningen en veel oog voor detail ontstaat een luxueuze kampeerervaring. Naar welk caravanmerk gaat jouw voorkeur uit? 

Verkoop je caravan direct!

Begint het al te kriebelen na het lezen van Tabbert vs Kabe caravans? Klinkt zo’n luxe kampeerervaring je als muziek in de oren? Dan is het misschien tijd om je oude caravan te verkopen. Daar kunnen wij je bij helpen. 


Meld je caravan aan en upload duidelijke foto’s. Wij zorgen dat je caravan in ons uitgebreide netwerk van dealers terecht komt. Voordat je het weet ontvang jij een goed bod en geniet je van je gloednieuwe premium Tabbert of Kabe caravan!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands